Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, στις ”υπερχρεωμένες” εισηγμένες, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στον τουριστικό χωροταξικό σχεδιασμό αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, στις ”υπερχρεωμένες” εισηγμένες, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στον τουριστικό χωροταξικό σχεδιασμό αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Καραμανλής: Σημαντικές συναντήσεις για την οικονομία θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, εν όψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής που θα συνέλθει στη βελγική πρωτεύουσα τη μεθεπόμενη Τρίτη και Τετάρτη, σημειώνει η Καθημερινή.

Έλλειμμα: Στη σκιά των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο νόμος για τον βασικό μέτοχο συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2004 και να αντικατασταθεί η ροή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, αναφέρει Το Βήμα.

ΟΟΣΑ: Περιορισμένη βελτίωση και ανεπαρκή σύγκλιση με τις χώρες του ΟΟΣΑ θα καταγράψει στη διετία 2005-2006 η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Δάνεια Εισηγμένων: Σε δραστικές λύσεις κατά υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες, στα σχέδια των οποίων περιλαμβάνονται η αναδιάρθρωση των εταιριών, ο διορισμός νέων διοικήσεων, ακόμη και η συγχώνευση ομοειδών επιχειρήσεων, σημειώνει η Ημερησία.

Κυριακόπουλος: Στο παρασκήνιο της απόσυρσης του Οδ. Κυριακόπουλου από τη διεκδίκηση της προεδρίας των Ευρωπαίων βιομηχάνων αναφέρεται Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Διμέτωπος αγώνας πραγματοποιείται στο παρασκήνιο και το προσκήνιο με επίκεντρο το Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η Eurobank ”απέχει”, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο τι ”λέει” το Δημόσιο.

Ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων μπορεί να δώσει λύσεις στο μέλλον και να λειτουργήσει θετικά στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως σε αυτόν τον τομέα μπορεί να συμμετάσχουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Τουρισμός: Στη συγκρότηση ενός τομεακού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό εστιάζει η κυβέρνηση στην προσπάθεια θεραπείας των αντικινήτρων που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές στη χώρα, αναφέρει η Καθημερινή.

Τομεακός χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό θα έχει ολοκληρωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το τέλος του 2005 σε συνεργασία με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και με σκοπό να προωθηθούν τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό και να αναδειχθούν τουριστικά νέες περιοχές της χώρας, σημειώνει το Κέρδος.

ΣΔΟΕ: Σε εντατικοποίηση των ελέγχων στους τομείς των καυσίμων, ποτών και τσιγάρων προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου αφενός να πατάξει το λαθρεμπόριο που βρίσκεται σε έξαρση και αφετέρου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, που βρίσκονται πλέον στο ναδίρ, τονίζει το Κέρδος.

Δάνεια: Παράνομο κρίθηκε το πρόστιμο στην εξόφληση δανείων σημειώνει Το Βήμα, που προσθέτει πως σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο σε δανειολήπτες για να διεκδικήσουν μεγάλα ποσά από τις τράπεζες.

Σταθμοί Αυτοκινήτων: Για έντονη κινητικότητα μεγαλοεπενδυτών και τραπεζών στον τομέα κατασκευών δημόσιας χρήσης κλειστών σταθμών αυτοκινήτων κάνει λόγο το Κέρδος, που σημειώνει πως θα δοθεί πριμ 40% για επενδύσεις σε σταθμούς αυτοκινήτων.

Πετρέλαιο: Η αύξηση της τιμής του ”μαύρου χρυσού” κατά 19% σε σχέση με την υπόθεση εργασίας του προϋπολογισμού ενισχύει τη δημοσιονομική αβεβαιότητα, εν όψει της υποβολής του νέου προγράμματος σταθερότητας, επισημαίνει η Εξπρές.

Τράπεζα Ελλάδος: Μέρισμα ύψους 2,6 ευρώ και 3 δωρεάν μετοχές για κάθε 10 παλαιές θα διανείμει η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Εξαγοράζει τελικά ο ΟΤΕ το ποσοστό των συνεταίρων του (το 48,6%) στη θυγατρική του εταιρία Hellas Com International, την οποία ελέγχει κατά 51,4%, σύμφωνα με απόφαση η οποία ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και φαίνεται ότι συνιστά την πλέον ανώδυνη απεμπλοκή του από ένα ετερόκλητο σχήμα συμφερόντων, τονίζει η Καθημερινή.

Attica Group: Τον έλεγχο της Hellenic Seaways επιδιώκει η Attica Group σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως η τελευταία στοχεύει στην εξαγορά του 34% που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές στη θυγατρική τους πέραν του 11,6% που ήδη διαθέτει.

Μηχανική: Νέες επενδύσεις θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό η Μηχανική, η οποία εξασφάλισε σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο εκτάσεις σε Οδησσό και Σόφια.

Plotin Travel: Η κατάρρευση του μακροβιότερου ιδιωτικού ταξιδιωτικού οργανισμού της χώρας –του Plotin Travel– έσκασε σαν βόμβα στο έδαφος του ελληνικού τουρισμού, αναφέρει Το Βήμα, που επικαλούμενο πληροφορίες συμπληρώνει πως τα χρέη μόνο προς τα ξενοδοχεία ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ.

Κωτσόβολος: Στη διαγραφή των μετοχών της Κωτσόβολος από το Χ.Α. αναφέρεται ο Τύπος της Τετάρτης.

Μυτιληναίος: Πέρασε το 60,2% της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη Μυτιληναίος, σημειώνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v