Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στα ελλείμματα του Δημοσίου, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στη φορολόγηση των επαγγελματιών, αλλά και στην ακρίβεια και στο ποσοστό της ανεργίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στα ελλείμματα του Δημοσίου, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στη φορολόγηση των επαγγελματιών, αλλά και στην ακρίβεια και στο ποσοστό της ανεργίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Βασικός Μέτοχος: Αναβολή για τον Βασικό Μέτοχο ζητεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η συνεδρίαση της Κομισιόν αύριο για τον επίμαχο νόμο είναι κρίσιμη.

Ελλείμματα: Προσανατολισμένο περισσότερο στην περιστολή των δημοσίων δαπανών, χωρίς μέτρα-”σοκ” θα είναι το πακέτο μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% που θα συνοδεύει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στην ΕΕ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Φορολογία: Για διπλό φορολογικό σοκ όσον αφορά 900.000 επαγγελματίες κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η μη τιμαριθμοποίηση της κλίμακας και η αυτορύθμιση για τις ανέλεγκτες υποθέσεις φέρνουν περισσότερους φόρους.

Ακρίβεια – Ανεργία: Το 44% της αύξησης του μισθού τρώνε οι ανατιμήσεις σε 9 μόνο βασικά προϊόντα τονίζουν Τα Νέα, που παράλληλα επισημαίνουν πως οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν κατά 20%, που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην Ευρώπη, με τους ανέργους να φτάνουν τον Ιανουάριο του 2005 στον αριθμό-ρεκόρ των 546.665.

Σοφοκλέους: Μόνο 1 στις 7 εισηγμένες ήταν συνεπείς με τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του 2004 αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως κατά συνέπεια οι διοικήσεις είναι έκθετες προς τους μετόχους τους.

Δημόσιο: Στην ”άντληση” 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες προσδοκά το Δημόσιο, πουλώντας ποσοστά που κατέχει σε Αγροτική, Αττικής και Εμπορική, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ασφαλιστικό: Η πλέον κρίσιμη εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως είναι η τρέχουσα εβδομάδα για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς όπως επισημαίνει θα δείξει εάν η επιτευχθείσα συμφωνία αρχών ήταν ουσιαστική η προσχηματική.

Την απόφαση της κυβέρνησης να λύσει το Ασφαλιστικό με διάλογο και συναίνεση επισημαίνει με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι πρόθεση δεν είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά η αντιμετώπιση των ”εξόφθαλμων αδικιών που υπάρχουν στο σύστημα”.

Δημόσια Ακίνητα: Ακόμη και τα ”χάλκινα της οικογένειας”, δηλαδή ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, μετά τα ”χρυσαφικά και ασημικά” προτίθεται να εκποιήσει η κυβέρνηση, μέσα στην παραζάλη που της προκαλεί η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Τρόφιμα – Ποτά: Βελτιωμένος πάνω από τον πληθωρισμό παρουσιάζεται το 2004 ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών έναντι της προηγούμενης χρήσης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Δάνεια 600 εκατ. ευρώ τιτλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως η Τράπεζα ενισχύει έτι περαιτέρω την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v