Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν, το "καμπανάκι" eurogroup για τη δόση Μαρτίου, τα στοιχεία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν, το "καμπανάκι" eurogroup για τη δόση Μαρτίου, τα στοιχεία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ελληνοτουρκικά: Η αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας Αθήνας και Άγκυρας στο οικονομικό πεδίο και σε ζητήματα καθημερινότητας, αλλά και η αναζήτηση λύσεων στα «ακανθώδη» μείζονα πολιτικά θέματα, όπως αυτό της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών παρά τη διάσταση απόψεων που διαπιστώθηκε, απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν, γράφει η «Καθημερινή».

Οικονομία: Καμπανάκι προς την κυβέρνηση για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών σε όλους τους τομείς, σήμανε το Eurogroup, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», το Eurogroup έθεσε ως όρο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων και κυρίως την τήρηση των αλαλγών στο δημόσιο τομέα.

Καταθέσεις: Σε σταθερά ανοδική τροχιά ο επαναπατρισμός κεφαλαίων που είχαν αποσυρθεί μαζικά από τις τράπεζες. Όπως γράφει η «Ημερησία», κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως από τον Ιούνιο επέστρεψαν καταθέσεις 17 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο ήρθαν 2 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Κατασκευές: Καταγγελτικοί τόνοι σε επιστολή του ΣΤΕΑΤ προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, κίνηση που θεωρείται μήνυμα δυσαρέσκειας για τους ελέγχους που γίνονται έπειτα από εφόδους στα γραφεία του συνδέσμου και μεγάλων τεχνικών εταιρειών (Άκτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντρακάτ, Μοχλό κ.α.), γράφει η «Ελευθεροτυπία».

Παιδεία: Την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα κατατεθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσιάζουν τα «Νέα». Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα έπρεπε να μετακινηθούν, δεν μεταβάλλεται ο αριθμός των διδασκόντων και των υπαλλήλων, αλλά θα μειωθεί κατά 4% ο αριθμός των εισακτέων του επόμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v