Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στην εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αλλά και στον δημόσιο δανεισμό, στην εφαρμογή των ΔΛΠ από το πρώτο τρίμηνο του 2005, καθώς και στο Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στην εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αλλά και στον δημόσιο δανεισμό, στην εφαρμογή των ΔΛΠ από το πρώτο τρίμηνο του 2005, καθώς και στο Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Οικονομία: Ενώ συσσωρεύονται τα αδιέξοδα στην πραγματική οικονομία, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει με μια συνέντευξη-διάγγελμα να εξωραΐσει την κατάσταση, επαναλαμβάνοντας υποσχέσεις για ρήξεις και τομές που είχε διακηρύξει πέρυσι την ίδια εποχή, τονίζει η Ημερησία.

Η ”κόπωση” της ελληνικής οικονομίας –ορατή και αποτυπωμένη στην οικονομική πραγματικότητα– θα αποτυπωθεί σύντομα και στα ”χαρτιά” επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Δημόσιος Δανεισμός: Δώδεκα ειδικά δάνεια, συνολικού ύψους 2,4 δισ. ευρώ, εξέδωσε το 2004 το υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να τακτοποιήσει παλιές οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και την Αγροτική Τράπεζα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αναπτυξιακός: Στο ποσό των 631,1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι πιστωτές που θα δεσμευτούν από το ΠΔΕ το 2005, για την επιχορήγηση επενδύσεων που θα υπαχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο και των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν στα Βαλκάνια στο πλαίσιο του Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Μετοχές: Καλή χρονιά θα είναι το 2005 για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι όμως επισημαίνουν πως οι επενδυτές θα δείξουν λιγότερη διάθεση για ρίσκα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΔΛΠ: Την εκτίμηση ότι ένας πυρήνας περίπου 20 εταιριών θα αντιμετωπίσει σοβαρούς κινδύνους, ενώ περίπου 50 αναμένεται να εμφανίσουν σημαντικές ζημίες ή κατακόρυφη πτώση κερδών λόγω των ΔΛΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2005 και κυρίως στο πρώτο εξάμηνο διατυπώνουν παράγοντες της αγοράς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ασφαλιστικό: Για κρίσιμη συνάντηση τραπεζιτών με ΟΤΟΕ κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως ξεκινάει νέος γύρος διαπραγματεύσεων την Πέμπτη.

Εμπορική: Δυο σχέδια εξετάζονται για το ασφαλιστικό της Εμπορικής Τράπεζας και συγκεκριμένα η ένταξη του ταμείου στο ΙΚΑ και αύξηση 500 εκατ. ευρώ, ή μόνο η αύξηση 700 εκατ. ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Κρίσιμο τεστ για τις προθέσεις της κυβέρνησης αποτελεί σύμφωνα με την Ημερησία η επιλογή των νέων πέντε στελεχών της ΔΕΗ.

Μπόμπολας: Στους μετόχους της Ελληνικής Τεχνοδομικής πουλάει ο Λ. Μπόμπολας σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η αγορά θα γίνει μέσω της Hellas Participations.

ΚΑΕ: Εξετάζει placement για τα ΚΑΕ η Αγροτική Τράπεζα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για κινητικότητα στο μέτωπο των συμμετοχών.

Ολυμπιακή: Ξαφνικά η κυβέρνηση άλλαξε το επιχειρησιακό της σχέδιο και προτείνει συρρίκνωση του πτητικού έργου της Ολυμπιακής, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι υποψήφιοι αγοραστές αντιδρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v