Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και στις επισημάνσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, στο τριετές business plan της Εθνικής Τράπεζας, στη συνεργασία Χ.Α. – ΧΑΚ, αλλά και στον όμιλο της Alfa Alfa Holdings αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και στις επισημάνσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, στο τριετές business plan της Εθνικής Τράπεζας, στη συνεργασία Χ.Α. – ΧΑΚ, αλλά και στον όμιλο της Alfa Alfa Holdings αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Γκαργκάνας: Δραματικούς τόνους για την οικονομία με πολλές αιχμές και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική χρησιμοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας παρουσιάζοντας χθες την ενδιάμεση έκθεσή του: η απογραφή, οι Αγώνες και η κατάρρευση των εσόδων οδήγησαν τον προϋπολογισμό σε εκτροχιασμό, επισημαίνει Το Βήμα.

Μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία εφέτος περιγράφει η έκθεση για τη νομισματική πολιτική που κατέθεσε στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως ο κ. Γκαργκάνας βλέπει ”οδυνηρές παρενέργειες” για την ελληνική οικονομία.

Εικόνα από το παρελθόν αρχίζει να θυμίζει η ελληνική οικονομία κατά το πρώτο –και πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενο- μεταολυμπιακό έτος, σημειώνει το Κέρδος, αναφερόμενο στις επισημάνσεις του κ. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία.

ΟΟΣΑ: Ουσιαστική κατάργηση των αποζημιώσεων για απολύσεις, ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και διευκόλυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων συνιστά στην Ελλάδα ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Αύριο, Πέμπτη, η διοίκηση του Χ.Α. θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων για τη χρήση του 2004, προκειμένου να αποφασίσει ποιες εταιρίες θα περιέλθουν σε καθεστώς επιτήρησης λόγω οικονομικών ή άλλων προβλημάτων, αναφέρει Το Βήμα.

Στη χρηματιστηριακή συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας αναφέρεται η Καθημερινή.

ΚΠΣ: Η κυβέρνηση με επιστολή της προς την Κομισιόν παραιτείται από τη διεκδίκηση 1 δισ. ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ, τονίζει η Ημερησία.

Φορολογικές Απαλλαγές: Μέσα σε ένα αυστηρό πλέγμα δεσμεύσεων θα κινούνται οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς ενισχύσεων ή φοροαπαλλαγών του Αναπτυξιακού Νόμου, σημειώνει το Κέρδος.

Εφοπλιστές: Οι εφοπλιστές ”γυρνούν την πλάτη” στην κυβέρνηση, η οποία τους καλεί να επενδύσουν 10 δισ. ευρώ περίπου σε σειρά λιμενικών έργων, σημειώνει Το Βήμα.

Αποτελέσματα 2004: Στις εταιρίες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ζημίες στο 2004 αναφέρεται Το Βήμα.

Εθνική Τράπεζα: Στο τριετές σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Alfa Alfa Holdings: Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση έχει περιέλθει ο όμιλος Alfa Alfa Holdings επισημαίνει η Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως η θυγατρική του ομίλου Esha αναστέλλει τις πληρωμές.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σχέδια για εξαγορά της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρίας παραγωγής χυμών, της Multon, έχει σύμφωνα με την Ναυτεμπορική η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Marfin: Στο επίκεντρο ξένων θεσμικών βρίσκεται η Marfin σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι ξένοι ελέγχουν το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΕΛΒΟ: ΕΛΒΟ και Ν. Κιολεΐδης αναγγέλλουν απολύσεις επισημαίνει η Ημερησία, που κάνει λόγο για νέο κύμα αποβιομηχάνισης.

Ελ. Βενιζέλος: Σε ξένους πωλείται το 13,8% του ”Ελ. Βενιζέλος” σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v