Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο γκάλοπ για την κυβέρνηση, στις συστάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διατήρηση της ανάπτυξης, στα υψηλά τετραετίας της Σοφοκλέους, στο νέο τοπίο γύρω από την ακτοπλοΐα, αλλά και στα αποτελέσματα έτους των Εθνικής, Εμπορικής, ΟΤΕ, Τιτάνα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στο γκάλοπ για την κυβέρνηση, στις συστάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διατήρηση της ανάπτυξης, στα υψηλά τετραετίας της Σοφοκλέους, στο νέο τοπίο γύρω από την ακτοπλοΐα, αλλά και στα αποτελέσματα έτους των Εθνικής, Εμπορικής, ΟΤΕ, Τιτάν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Δημοσκόπηση: Μεγάλη φθορά για τη Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση μειώθηκε πλέον στο 28,3%.

Το Βήμα συμπληρώνει πως έπεσε μόλις στο 4% η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για φθορά - βουτιά της ΝΔ.

Οικονομία: Ημέρα που θα ξημερώσει νέα μέτρα για την οικονομία η σημερινή αναφέρει το Κέρδος, που σημειώνει πως η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνα.

Γκαργκάνας: Επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μέτρα για τη διατήρηση της ανάπτυξης συνιστά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, στην έκθεσή του που θα δημοσιοποιηθεί την Τρίτη, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τα δημόσια οικονομικά και το στοίχημα της ανάπτυξης αποτελούν για την Τράπεζα της Ελλάδος τις δύο μείζονες προκλήσεις του τρέχοντος έτους αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα θα παρουσιάσει την επόμενη Τετάρτη την έκθεση για τη νομισματική πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει και εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας εντός του 2005.

Πληθωρισμός: Μεταξύ 3,1% και 3,3% θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου σύμφωνα με στοιχεία τιμοληψιών της ΕΣΥΕ, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η άνοδος στο 4% τον περασμένο μήνα ήταν συγκυριακή αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Βασικός Μέτοχος: Για παρέμβαση του ΣτΕ για τον βασικό μέτοχο κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Τα τραπεζικά κέρδη τροφοδοτούν την άνοδο στη Σοφοκλέους αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 11,01% από την αρχή του χρόνου.

Οι προσδοκίες Ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών για τις σημαντικές αλλαγές που θα βοηθήσουν τη διαφάνεια, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα πυροδοτούν κύμα αγορών στη Σοφοκλέους για τις μετοχές, κυρίως της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ανεργία: Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας σύμφωνα με το Κέρδος, που αναφέρει πως άνεργοι είναι 546.665 Έλληνες, ενώ την ίδια στιγμή ένας στους 10 αρνείται εργασία.

Ακτοπλοΐα: Αν υποθέσουμε ότι οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα είναι ένα περίπλοκο σκακιστικό παιχνίδι, τότε ο κ. Περικλής Παναγόπουλος εμφανίζεται ως γκραν μετρ, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, σημειώνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα αναφέρεται στο μεγάλο σχέδιο, στα ποσοστά και στα πρόσωπα-”κλειδιά”.

Ευρωδικαστήριο: Την καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης της κατασκευής ταινιόδρομων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη στην κοινοπραξία Koch/ΜΕΤΚΑ, μετά την απόσυρση της μόνης άλλης υποψήφιας για το έργο, αναμένεται να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εθνική Τράπεζα: Την προσεχή εβδομάδα θα παρουσιαστεί το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της Εθνικής, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες, αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΗ: Αρνητικό κλίμα στους ξένους και Έλληνες θεσμικούς, αλλά και στους συνδικαλιστές προκάλεσε η αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου κ. Στ. Νέζη, αναφέρει η Ημερησία.

Τράπεζα Αττικής: Τράπεζα των Ταμείων γίνεται η Αττικής σύμφωνα με Το Βήμα, που σημειώνει πως η κυβέρνηση πουλάει το 38% με διαγωνισμό, επισημαίνοντας πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το ΤΣΑΥ.

S&B: Με νέες εξαγορές φλερτάρει η S&B αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αποτελέσματα: Στα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2004 των Εμπορικής, ΟΤΕ, Εθνικής, Τιτάνα S&B, Τράπεζας Κύπρου και Τηλετύπου αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Πέντε είναι η ”μνηστήρες” για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v