Ο Τύπος της Τρίτης

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο, η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ελληνική οικονομία, τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το Χ.Α., η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Δάιος και Λεβεντάκη είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο, η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ελληνική οικονομία, τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το Χ.Α., η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Δάιος και Λεβεντάκη είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: Δραματική μεταστροφή του κλίματος αποκαλύπτει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την προσωπική κατάσταση και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, επισημαίνει Το Βήμα.

ΑΕΠ: Αύξηση 4% σημείωσε το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2004, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, σημειώνει η Καθημερινή.

Μισθοί: Εισοδηματική πολιτική που επιχειρεί να συμβιβάσει την ενίσχυση των χαμηλόμισθων κυρίως δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με τις ευρύτερες, άσχημες δημοσιονομικές συνθήκες ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, αναφέρει η Καθημερινή.

Επτακόσια εκατ. ευρώ λιγότερες αυξήσεις από πέρυσι θα λάβουν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, με βάση την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Αναπτυξιακός: ”Έκρηξη” στις κατασκευές και αγοραπωλησίες ξενοδοχείων, εργοστασίων κ.λπ. κτιρίων για επιχειρήσεις της περιφέρειας αναμένεται να σημειωθεί, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού κόστους κτήσης τους με την αξιοποίηση εναλλακτικών ενισχύσεων, φορολογικών απαλλαγών κ.λπ. που προβλέπει ο Ν. 3299, αναφέρει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ενισχύθηκε κατά 0,62%, αλλά χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για το Χ.Α., καθώς ανακοινώθηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Δάιος και της Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος) αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως παράλληλα χθες ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκτακτα μέτρα για την καλύτερη διασφάλιση των συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών και ΑΧΕ.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφασισμένη να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των μικροεπενδυτών στη χρηματιστηριακή αγορά και να πατάξει τα λίγα φαινόμενα υπεξαίρεσης, που ”στιγματίζουν” ένα μέρος της, φαίνεται πως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τη ροή χρήματος από τις χρηματιστηριακές εταιρίες προς τους πελάτες επιχειρεί να εξυγιάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με ειδικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιος, αναφέρει η Καθημερινή.

Σε κλοιό ελέγχου τίθενται οι ΑΧΕ σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως τη βοήθεια των επενδυτών ζητούν οι αρχές, για να αντιμετωπίσουν ατασθαλίες των χρηματιστηριακών εταιριών.

Ομόλογα: Υψηλό ενδιαφέρον για τα νέα 10ετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου εκδηλώθηκε κατά τη χθεσινή δημοπρασία ύψους 5 δισ. ευρώ, αναφέρει Το Βήμα.

ICAP: Κέρδη είχαν όλοι οι κλάδοι το 2003 εκτός από τον τουρισμό, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της ICAP την οποία επικαλείται Το Βήμα.

Εμπορική Τράπεζα: Στην αξιοποίηση των συνεργειών που δημιουργεί η στρατηγική παρουσία της Credit Agricole στην Εμπορική προχωρά η διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Γενική Τράπεζα: Ακόμη 44 καταστήματα θα αναπτύξει η Γενική Τράπεζα μέχρι το 2006, σημειώνει η Καθημερινή.

Γιαννούσης: ”Περίεργη” χαρακτηρίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο τη συμπεριφορά της μετοχής της Γιαννούσης, ενώ κάνει λόγο για μεγάλους τζίρους λόγω ελεγχόμενων φημών.

Βαρβαρέσος: Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει ανακρίσεις πρόκειται να απασχολήσει πολύ σύντομα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εξηγεί πως το θέμα αφορά σε αγοραπωλησίες βασικών μετόχων της Βαρβαρέσος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v