Ο Τύπος της Τρίτης

Στην εκλογή του Καρόλου Παπούλια, στις συστάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στις ενστάσεις για τα έργα της Εγνατίας Οδού, αλλά και στην επιφυλακτικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών να επενδύσουν στην Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στην εκλογή του Καρόλου Παπούλια, στις συστάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στις ενστάσεις για τα έργα της Εγνατίας Οδού, αλλά και στην επιφυλακτικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών να επενδύσουν στην Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Στην εκλογή του Κ. Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

ΔΝΤ: Χωρίς μέτρα διαρκούς απόδοσης δεν θα μειωθεί το έλλειμμα, τονίζει το ΔΝΤ σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει ότι το ΔΝΤ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτατα στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και του Ασφαλιστικού.

Πυκνώνουν οι συστάσεις διεθνών οργανισμών για αλλαγές στην οικονομία και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος στο Ασφαλιστικό αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως το ΔΝΤ, με χθεσινή του έκθεση για την Ελλάδα συνιστά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στο Ασφαλιστικό, στο σύστημα υγείας και στην αγορά εργασίας.

Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστά άμεσα με τη χθεσινή του έκθεση το ΔΝΤ, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ανταγωνιστικότητα: Ουραγός είναι η Ελλάδα σε ανταγωνιστικότητα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει παράλληλα πως ”αγκάθια” αποτελούν η μακροχρόνια ανεργία και το χρέος.

Σε τροχιά απόκλισης βρίσκεται η ελληνική οικονομία από τις χώρες της Ε.Ε., σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το μεγαλύτερο χάσμα είναι στην πληροφορική.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε όρους ανταγωνιστικότητας εμφανίζει η Ελλάδα στην αποτίμηση της Στρατηγικής της Λισαβόνας, αναφέρει η Καθημερινή.

Αναπτυξιακός: Μέχρι και τα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου ξεκινά και ουσιαστικά η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Το Ασφαλιστικό των τραπεζών δεν έχει λυθεί, η δημοσιονομική εικόνα της χώρας είναι μάλλον τραγική και η επικείμενη εφαρμογή των ΔΛΠ επιφυλάσσει αρνητικές εκπλήξεις στους ισολογισμούς αρκετών εισγημένων επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Σοφοκλέους εξακολουθεί να ανεβαίνει και δικαίως προβληματίζει τους αναλυτές.

Εγνατία Οδός: Υποβλήθηκαν δέκα ενστάσεις για συγκεκριμένα έργα και μια κατά όλων των νέων έργων της Εγνατίας Οδού, επισημαίνει η Ημερησία.

Εν αναμονή της τύχης των ενστάσεων στους τελευταίους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό βρίσκεται ο κατασκευαστικός κόσμος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως στο μεταξύ σύντομα θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έργα 1 δισ. ευρώ.

Χρυσός: Έντονες πιέσεις δέχτηκε χθες ο χρυσός, υποχωρώντας προς στιγμή στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τετραμήνου, τονίζει το Κέρδος.

Ναυτιλία: Μετά τη δημόσια εγγραφή της Dryship, αρκετές ακόμη ελληνικές ναυτιλιακές ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι του Nasdaq σημειώνει η Ημερησία.

Επιφυλακτικοί είναι οι Ελληνες εφοπλιστές στην πρόταση της κυβέρνησης να επενδύσουν τα τεράστια κέρδη της ναυτιλίας στην Ελλάδα αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η επιφύλαξή τους συνδέεται αφενός με την αδυναμία της εθνικής οικονομίας να παρακολουθήσει τους ρυθμούς και την εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλιακής επιχείρησης και αφετέρου με το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τράπεζες: Στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με το μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης στον τραπεζικό τομέα συγκαταλέγεται η Ελλάδα, αναφέρει το Κέρδος επικαλούμενο μελέτη της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία στην Ευρώπη των ”15” αυξήθηκε σημαντικά ο δείκτης συγκέντρωσης των τραπεζικών συστημάτων.

Ασφαλιστικό: Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή τεχνικής μελέτης του Ασφαλιστικού των τραπεζών θέτοντας –επί του παρόντος– τέλος στις φήμες που επανέφεραν το σενάριο ρήξης, τονίζει η Καθημερινή.

Εμπορική Τράπεζα: Έκκληση στους Ελληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, που κατά κύριο λόγο έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία, καθώς η εγχώρια αγορά παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, απευθύνει ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας καθηγητής Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Δεν φεύγει από τη Γεωργία η Εμπορική αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της Τράπεζας αποδέχτηκε αίτημα από το υπουργείο Εξωτερικών για να αξιοποιήσει τη δυναμική της τοπικής ανάπτυξης.

Τράπεζα Πειραιώς: Επιταχύνεται το placement του 5,7% της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τις διαδικασίες επισπεύδουν το Δημόσιο και η Αγροτική Τράπεζα.

Έμπεδος: Στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Έμπεδος αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Άκτωρ: Αρνείται πιστοποιητικό διαφάνειας στην Άκτωρ το Συμβούλιο της Επικρατείας για το δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v