Ο Τύπος της Παρασκευής

Η ενδεχόμενη παράταση για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, η αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, οι ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, καθώς και το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η ενδεχόμενη παράταση για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, η αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, οι ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, καθώς και το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Επαναπατρισμός Κεφαλαίων: Αναποτελεσματικός αποδεικνύεται ο νόμος για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα στο εξωτερικό και γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο Οικονομίας οδηγείται σε τρίμηνη παράταση, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Τα αίτιας (και τις αφορμές) της διόρθωσης στη Σοφοκλέους παραθέτει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα αναφέρεται στο τι περιμένουν τώρα οι παράγοντες της αγοράς.

Αυξήσεις: Η κυβέρνηση πέρυσι από τη θέση της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ”ψίχουλα” τις αυξήσεις των 30 ευρώ τον μήνα για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και των 20 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως φέτος η κυβέρνηση επικαλούμενη τις δημοσιονομικές δυσκολίες δίνει ακριβώς τα μισά ”ψίχουλα” στους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Ασφαλιστικό: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών εξέφρασαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης στη χθεσινή συνάντησή τους, αναφέρει η Καθημερινή.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνει πως οι αντιδράσεις στο σχέδιο του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου όσον αφορά στο Ασφαλιστικό ήταν ”σκληρές”, καθώς αντίθετες εμφανίζονται οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Ακίνητα: Για διπλό χτύπημα στην αγορά των ακινήτων κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει ότι αλλάζει ριζικά το καθεστώς φορολόγησής τους.

Ξενοδοχεία: Το μεταολυμπιακό τελευταίο τρίμηνο του 2004 δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία αναφέρει το Κέρδος, το οποίο επικαλούμενο έρευνα της JBR Howarth σημειώνει ότι τα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας κατέγραψαν τη χαμηλότερη πληρότητα μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων του δείγματος, ενώ σε επίπεδο τιμών η εικόνα δεν ήταν καλή.

ΟΤΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο και την αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, αναφέρει Το Βήμα.

Ελληνική Τεχνοδομική: Την αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τεχνοδομικής σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Εμπορική Τράπεζα: Την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζα μείωσε η UBS αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Δουλειές από το Δημόσιο διεκδικεί η Εμπορική σύμφωνα με την Ημερησία.

Εθνική Ασφαλιστική: Χώροι γραφείων δεκαεννιά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων απελευθερώνονται στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από τα προγράμματα μετεγκατάστασης της Εθνικής Ασφαλιστικής που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι με την αποπεράτωση του νέου κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v