Ο Τύπος της Τετάρτης

Στον δανεισμό του Δημοσίου, στις ελληνικές εξαγωγές, στην ανεργία κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2004, στην τουριστική προβολή της Ελλάδας, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από τον ΟΤΕ εστιάζει, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον του ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στον δανεισμό του Δημοσίου, στις ελληνικές εξαγωγές, στην ανεργία κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2004, στην τουριστική προβολή της Ελλάδας, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από τον ΟΤΕ εστιάζει, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον του ο Τύπος της Τετάρτης.

Δημόσιος Δανεισμός: Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί ο δανεισμός του

Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του 2005, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές δανειακές ανάγκες, ενώ το σύνολο του δανεισμού στη διάρκεια του επόμενου έτους αναμένεται να φτάσει στα 35 δισ. ευρώ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εξαγωγές: Η συρρίκνωση των εξαγωγών έχει καταστήσει την ελληνική οικονομία ουραγό στη σχετική κατάταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ”15” αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2004 οι ελληνικές εξαγωγές υπολογίζονται σε 8,8 δισ. ευρώ και υπερβαίνουν μόνον εκείνες μικρών χωρών όπως η Κύπρος ή η Μάλτα ή και πολύ φτωχών όπως είναι τα βαλτικά κρατίδια.

Προϋπολογισμός: Μέσα σε κλίμα έντασης, που ανάγκασε την πρόεδρο της Βουλής να διακόψει για αρκετή ώρα τη συνεδρίαση του Σώματος, διεξήχθη χθες η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Έλλειμμα: Στη διαπίστωση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα παραμείνει άνω του ορίου του 3,5% του ΑΕΠ και το 2005 πρόκειται να προχωρήσει και επισήμως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών με βάση τις προτάσεις της ΟΤΟΕ ζητούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ανεργία: Την αύξηση της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους επισημαίνει ο Τύπος της Τετάρτης.

Τρόφιμα: Αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, έλεγχος του κόστους παραγωγής και συγκράτηση των μεριδίων αγοράς είναι τρία από τα σημαντικότερα στοιχήματα που έχει κερδίσει για το 2005 ο κλάδος των εισηγμένων εταιριών τροφίμων, που παρά τα προβλήματα και τα ανοικτά θέματα με τον ΣΕΣΜΕ ανήκει στις σταθερές αξίες του Χ.Α., σύμφωνα με το Κέρδος.

Τουρισμός: Άρχισε η καμπάνια προβολής του τουρισμού σημειώνει το Κέρδος, με κεντρικό μήνυμα ”ζήσε τον μύθο”, όπως συμπληρώνει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Στο ”φλερτ” του ΟΤΕ με την Telefonica αναφέρεται η Ημερησία, που παράλληλα επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη σημειώνει πως οι συζητήσεις με την ισπανική εταιρία δεν αφορούν σε μετοχική συνεργασία.

Επανέρχονται τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ επισημαίνει Το Βήμα, που παράλληλα τονίζει πως ο πρόεδρος του Οργανισμού δήλωσε ότι ”η κυβέρνηση θα αποφασίσει”.

Έρχονται δύσκολες ημέρες στον ΟΤΕ σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως ο επικεφαλής του εμφανίστηκε ηπιότερος, αλλά τόνισε ότι θα χρειασθεί ανασυγκρότηση εκ βάθρων για να επιβιώσει.

ΟΠΑΠ: Σε μελέτη του ΕΜΠ για την καταγραφή της εικόνας που παρουσιάζουν σήμερα τα 5.350 πρακτορεία που απαρτίζουν το δίκτυο του Οργανισμού αναφέρεται το Κέρδος.

Εμπορική: Ανήσυχη για τη Ρουμανία εμφανίζεται η Εμπορική Τράπεζα σύμφωνα με το Κέρδος, που συμπληρώνει πως με βάση μελέτη της Τράπεζας, παρά τη βελτίωση του χαρτοφυλακίου δανείων στη ρουμανική αγορά, το 2003 σημειώθηκαν αντίστροφες τάσεις.

Για δίμηνη καθυστέρηση στο business plan, απόρροια της μη επίλυσης του ασφαλιστικού, της Εμπορικής Τράπεζας κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αγροτική Τράπεζα: Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 350 εκατ. ευρώ προχωράει η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως προτεραιότητα για την τράπεζα αποτελεί το κόστος των πανωτοκίων και το ασφαλιστικό.

ΟΛΠ: Για χαριστική βολή του ΟΛΠ στη ζώνη του Περάματος κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η έλλειψη υποδομής και το υψηλό κόστος απομακρύνουν τα ελληνικά πλοία από το Πέραμα.

Εργάς: Μη εφικτή είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εργάς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η εταιρία δεν ολοκλήρωσε τους νομικούς ελέγχους των θυγατρικών της.

Δυναμική Ζωή: Σε ταξίδι αναψυχής βρίσκεται η διευθύνουσα σύμβουλος της Δυναμική Ζωή την ώρα που αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της μετοχής τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v