Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην εικόνα που εμφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, στις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και στη συμφωνία της Μπουτάρης με τη Scottish and Newcastle αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην εικόνα που εμφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, στις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και στη συμφωνία της Μπουτάρης με τη Scottish and Newcastle αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Eurostat: Στο 11,3% διαμορφώθηκε η ανεργία στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2004 σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και όχι στο 11,2% όπως ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ αναφέρει Το Βήμα που επισημαίνει πως η Eurostat δεν πίστεψε το ποσοστό.

Ασφαλιστικοί Φορείς: Δυσμενή εικόνα καταγράφει η ακτινογραφία των ασφαλιστικών ταμείων, όπως προκύπτει από τον κοινωνικό προϋπολογισμό 2004, ο οποίος κατατίθεται στη Βουλή τις ερχόμενες ημέρες, σημειώνει η Καθημερινή.

Τα 12 από τα 28 ταμεία κύριας ασφάλισης βρίσκονται στο ”κόκκινο”, καθώς επιδεινώνεται η σχέση ασφαλισμένων με συνταξιούχους και αυξάνονται τα ελλείμματα τονίζει Το Βήμα.

Στο ”κόκκινο” βρίσκονται είκοσι ασφαλιστικά ταμεία τονίζει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το έλλειμμα ανέρχεται στα 1,9 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Στις εισηγμένες επιχειρήσεις που ”φλερτάρουν” με την αναστολή αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία κάνει λόγο για νέα δεδομένα στην αγορά εάν ισχύσει η απόφαση του Χ.Α για τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Μαθηματικός Τύπος: Ο μαθηματικός τύπος καταργήθηκε, αλλά η σκιά του εξακολουθεί να καλύπτει τα δημόσια έργα, όπως αποδεικνύεται από τον τραγέλαφο με το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Διακονιάρη στην Πάτρα, τονίζει η Καθημερινή.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Να ανακοινώνουν την ημερομηνία πληρωμής και αποκοπής του μερίσματος στη γ.σ. υποχρεώνει τις εισηγμένες εταιρίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΚΠΣ: Δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα σχετικά με το ύψος των ενισχύσεων που θα λάβει από την ένωση για την επταετία 2007-2013 με το Δ’ ΚΠΣ, τονίζει η Εξπρές.

Ευρώ: Ροκανίζει την ανάπτυξη το ισχυρό ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα τονίζει πως οι επιπτώσεις ήταν ήδη ορατές και στην Ελλάδα.

Τράπεζες: Ο κύκλος συναντήσεων για το ασφαλιστικό των τραπεζών συνεχίζεται και σήμερα αναφέρει η Καθημερινή σύμφωνα με την οποία το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών θα συναντηθεί με τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Κατασκευές: Μειώσεις προσωπικού που ξεκινούν από το 3% έως και το 96% ανά εταιρία έχουν κάνει επισήμως στο δωδεκάμηνο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2004 οι εισηγμένοι εργολήπτες, με το μέσο όρο απολύσεων ή αποχωρήσεων να φτάνει αισίως στο 13% αντιστοιχώντας σε 1.912 εργαζόμενους, τονίζει το Κέρδος.

Δημόσιο: Το ποσό των 120 εκατ. ευρώ θα αντλήσει το δημόσιο από τραπεζικές μετοχές σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που σημειώνει πως οι σχετικές κινήσεις θα υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Φάρμακα: Μειώσεις τιμών στα φάρμακα προανήγγειλε, χθες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, τουλάχιστον για εκείνα των οποίων οι πατέντες έχουν λήξει, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Eurobank: Σημαντικά θέματα διαφάνειας, αλλά και ”λειτουργικότητας” της αγοράς εγείρει, σύφμωνα με χρηματιστηριακά στελέχη, ο τρόπος με τον οποίον συστάθηκε και λειτουργεί το ”σύστημα” του EPS-50, ήτοι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο, ο σχετικός δείκτης και το παράγωγο προϊόν (ΣΜΕ), τα οποία ουσιαστηκά χειρίζεται ο ίδιος όμιλος που τα εμπνεύστηκε, δηλαδή ο όμιλος της EFG Eurobank τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης το 2005 προβλέπει η Eurobank αναφέρει η Ημερησία που σημειώνει πως σύμφωνα με την Τράπεζα το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 3,3% το 2005 και 3,1% το 2006.

ΔΛΠ: Από το πρώτο τρίμηνο του 2005 θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή των ΔΛΠ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που σημειώνει πως τελική είναι η απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτική πρώτη εφαρμογή.

ΔΕΗ: Με κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα εφετών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ο πρόεδρος και 10 πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορά διαγωνισμό για τη νέα εγκατάσταση μονάδας της Επιχείρησης στο Λαύριο, αναφέρει η Καθημερινή.

Intracom: Τη νέα οργανωτική δομή ανακοίνωσε η εταιρία που σύμφωνα με το Κέρδος υποσχέθηκε επενδύσεις και εξαγορές που θα την καταστήσουν στην επόμενη τριετία έναν όμιλο με πωλήσεις 1 δις. ευρώ.

Κλ. Ναούσης: Κοινοπρακτικό δάνειο 20 εκατ. ευρώ υπέγραψε χθες η Κλωστήρια Ναούσης με τις πιστώτριες τράπεζες στα πλαίσια της συμφωνίας τους, σημειώνει το Κέρδος.

Μπουτάρης: Στην συμφωνία της Μπουτάρης με τη Scottish and Newcastle αναφέρεται η Ημερησία, που σημειώνει πως η πολυεθνική εξαγοράζει το 68% του Μύθου.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση της ΟΑ σύμφωνα με Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v