Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard and Poor’s, στον νόμο για τον βασικό μέτοχο, στο ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στο απαλλακτικό βούλευμα για τις μετοχές-”φούσκες” του 1999 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard and Poor’s, στον νόμο για τον βασικό μέτοχο, στο ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στο απαλλακτικό βούλευμα για τις μετοχές-”φούσκες” του 1999 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ελληνική Οικονομία: Την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά ένα σκαλοπάτι ανακοίνωσε χθες ο διεθνής πιστοληπτικός οίκος Standard and Poor’s, αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως σε αυτή την κίνηση του ξένου οίκου οδήγησε το ύψος του ελλείμματος και του δανεισμού.

Ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία της διεθνώς δέχτηκε χθες η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: την απόφαση της Standard and Poor’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α+ σε Α, τονίζει Το Βήμα.

Για υποβάθμιση-”κόλαφο” κάνει λόγο η Ημερησία, που τονίζει πως οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Ως ”πίεση” για ταχεία προσαρμογή εκλαμβάνεται η απόφαση του ξένου οίκου για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την Εξπρές.

Προϋπολογισμός: Την οικονομική πολιτική του 2005 ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση με την κατάθεση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δημόσια περιουσία: Το 80% της καταγεγραμμένης ακίνητης δημόσιας περιουσίας είναι καταπατημένο και το υπουργείο Οικονομίας αναζητεί εσπευσμένα λύσεις προκειμένου να εισέλθουν έσοδα στον κρατικό κορβανά, αλλά και για να ξεκαθαρισθεί η κατάσταση που διαρκεί δεκαετίες, τονίζει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Κλείνει η δικαστική έρευνα για τις μετοχές-”φούσκες” του β’ εξαμήνου του 1999, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο δεν συντρέχει λόγος να γίνει δεκτή η έφεση που ασκήθηκε προ ημερών από τον αντιεισαγγελέα Γ. Κολικώστα, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Η έκδοση νέου απαλλακτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Σοφοκλέους ήταν το αποτέλεσμα της παρεμβατικής πολιτικής του κ. Αν. Παπαληγούρα στον χώρο της Δικαιοσύνης, τονίζει Το Βήμα.

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα Γ. Κολιοκώστα και απήλλαξε 5 μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, απορρίπτοντας συνάμα και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης που ξεσήκωσε θύελλα, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Δανεισμός Εισηγμένων: Σε ανησυχητικά επίπεδα είναι ο δανεισμός των εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρήσεων σύμφωνα με το Κέρδος, που συμπληρώνει πως ο δανεισμός τους ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ.

ΣΕΒ: Φόβους για την ανάπτυξη και δημιουργία αποθαρρυντικού κλίματος για ξένες επενδύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τη δημιουργία ενός ισχυρού lobby που θα στηρίζει την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στις ξένες αγορές ζητούν οι εκπρόσωποι των εγχώριων βιομηχανιών από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως τονίζει το Κέρδος.

Βασικός Μέτοχος: Ανατρέπεται το σκηνικό για την βασικό-μέτοχο μετά τη χθεσινή απόφαση-”βόμβα” του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε τα εντελώς αντίθετα από αυτά του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που δεν αποκλείει το όλο θέμα να λυθεί αμετάκλητα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, τονίζει Το Βήμα.

Για δικαστικό μπλόκο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον ”βασικό μέτοχο” κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία τη διάσταση καλείται να λύσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων και ο ρόλος που έχει το τραπεζικό σύστημα συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ι. Κωστόπουλο, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Θύελλα έχει ξεσπάσει για το ασφαλιστικό των τραπεζών, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρούν για την ένταξή τους στο ΙΚΑ και ζητούν ενιαίο επικουρικό ταμείο.

ΔΕΗ: Την είσοδο ιδιωτών στις νέες μονάδες της ΔΕΗ εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γ. Παλαιοκρασσάς στο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εμπορική Τράπεζα: Αγώνας πραγματοποιείται για να βρεθεί λύση στην Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Alpha Bank Ι. Κωστόπουλος παρενέβη.

Αγροτική Τράπεζα: Λόγω της αρνητικής συμβολής των αποτελεσμάτων των θυγατρικών της και συγκεκριμένα της ΑΤΕ Συμμετοχών και της ΑΤΕ ΑΧΕΠΕΥ, τα προ φόρων κέρδη του ομίλου μειώθηκαν το εννεάμηνο κατά 54,39%, σημειώνει το Κέρδος.

Hyatt: ”Παράλογη” χαρακτηρίζει ο διεθνής οίκος Citigroup τη δικαστική εξέλιξη για το Καζίνο της Πάρνηθας αναφέρει η Ημερησία.

Chipita: Για στενότερες επαφές μεταξύ Chipita και Pepsico κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, αναφερόμενη στη σύναψη εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιριών για την αγορά της Ρουμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v