Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην απόφαση του Ecofin να μεταθέσει για το 2006 τη μείωση του ελλείμματος, στην απόφαση του ΣτΕ για τον βασικό μέτοχο, στην πρόταση του προέδρου της Εμπορικής Γ. Προβόπουλου για το ασφαλιστικό, αλλά και στα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην απόφαση του Ecofin να μεταθέσει για το 2006 τη μείωση του ελλείμματος, στην απόφαση του ΣτΕ για τον βασικό μέτοχο, στην πρόταση του προέδρου της Εμπορικής Γ. Προβόπουλου για το ασφαλιστικό, αλλά και στα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Οικονομία: Η απογραφή τελείωσε, τα προβλήματα αρχίζουν, επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός είναι μετέωρος, η οικονομία είναι υπό επιτήρηση, ενώ υπάρχει και η απειλή περικοπής πόρων από το Ταμείο Συνοχής και κονδυλίων από το Δ΄ ΚΠΣ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη θύελλα που ξεσήκωσε.

”Φιλί ζωής” διετούς διάρκειας προσέφερε χθες στην κυβέρνηση η Ε.Ε., παρέχοντας την ευχέρεια να αναπροσαρμόσει τα εκτροχιασμένα δημοσιονομικά μέχρι το 2006, αναφέρει το Κέρδος.

Μετά από ένα δραματικό διήμερο το συμβούλιο Ecofin έταξε στην Ελλάδα διετή προθεσμία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%, αναφέρει Το Βήμα.

Ένα χρόνο επιπλέον στη μάχη της δημοσιονομικής προσαρμογής κέρδισε η Ελλάδα με την απόφαση του Ecofin να μεταθέσει για το 2006 τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Τα Νέα αναφέρονται σε δηλώσεις του Κώστα Σημίτη ότι η απογραφή ήταν κάλπικη, ενώ συμπληρώνουν ότι η οικονομία απέκτησε ευρω-κηδεμόνα.

ΣτΕ: Πλήγμα κατά του νόμου Βενιζέλου για τον βασικό μέτοχο αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει ότι διατάξεις που αντίκεινται στο άρθρο 14 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων συμβαλλόμενων με το Δημόσιο, τονίζει η Καθημερινή, ενώ οι πρώτες συνέπειες αφορούν στο Καζίνο Πάρνηθας και τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Κιάτου συμπληρώνει η Ελευθεροτυπία.

Νομοθετικές Πρωτοβουλίες: Όπισθεν ολοταχώς με διαψεύσεις έκαναν χθες στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την αποκάλυψη των επίμαχων διατάξεων από Το Βήμα, επισημαίνει η εφημερίδα, αναφερόμενη σε τροπολογία για την εργασία δικαστών τις ημέρες των αργιών και την τροπολογία για τις άκυρες κρίσεις στελεχών στο Δημόσιο.

Ενέργεια: Νέα ενδοκυβερνητική διαμάχη ξέσπασε για την ενέργεια σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γ. Παλαιοκρασσάς ζήτησε απελευθέρωση των τιμολογίων, ενώ για παρανόηση έκανε αργότερα λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

Αρχές του έτους θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός για τα πρώτα 900 ΜW ιδιωτών παραγωγών δηλώνει στο Κέρδος ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, ενώ προσθέτει πως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προχωρά ανεξάρτητα από τα μέτρα για την ενίσχυση του ηλεκτρικού συστήματος εν όψει του 2005.

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα: Κλίμα χρηματιστηριακής αναταραχής προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της KPMG όταν οι επιχειρήσεις της Ε.Ε. θα υιοθετήσουν τα ΔΛΠ, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της εταιρικής κερδοφορίας, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ακόμη και το κλείσιμο μιας επιχείρησης που παραβιάζει κατάφωρα τους κανόνες ανταγωνισμού εις βάρος των καταναλωτών θα μπορεί να αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με το νέο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς, αναφέρει Το Βήμα.

Μια πανίσχυρη Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται ότι οικοδομείται με το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας, με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή, τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς και την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού, σημειώνει η Καθημερινή.

Ναυτιλία: Επενδυτικό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο δεκάμηνο του 2004 σε νέα πλοία σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως οι επενδύσεις ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολάρια.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Ραγδαίες εξελίξεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών δρομολογούνται άμεσα, με πρωτοβουλίες τραπεζιτών που προτείνουν λύσεις για ένα από τα πιο ”καυτά” διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, τονίζει το Κέρδος, που παράλληλα κάνει λόγο για λύση σωτηρίας από τον πρόεδρο της Εμπορικής, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα συναντάται με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος.

”Άνοιξε” το μέγα θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών, επισημαίνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής, μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, παρουσίασε στο σύλλογο εργαζομένων το σχέδιο της διοίκησης για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της τράπεζας.

Εμπορική: Ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Προβόπουλος υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του ασφαλιστικού στην κυβέρνηση και στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας, σημειώνει η Ημερησία.

Αγροτική Τράπεζα: Κάμψη 54,4% στα κέρδη αναμένεται να παρουσιάσει η Αγροτική Τράπεζα στο εννεάμηνο του 2004, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι υποαξίες της ΑΤΕ Συμμετοχών πίεσαν τα αποτελέσματα.

Marfin: Τη συμμετοχή του Νηρέως στην Interinvest αποκτά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα ο όμιλος της Marfin και κάνει το πρώτο βήμα για να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας επενδύσεων.

Φοίνιξ: Σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής της ασφαλιστικής εταιρίας Φοίνιξ Metrolife προχωρεί η Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να καλυφθούν οι υποαξίες χαρτοφυλακίου μαθηματικών αποθεμάτων και να σχηματισθούν οι απαραίτητες προβλέψεις για τις συσσωρευμένες ζημίες και για επίδικες και επισφαλείς απαιτήσεις προηγούμενων χρήσεων, τονίζει η Εξπρές.

ΕΤΑ: Πέντε προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης σχεδιάζει η ΕΤΑ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως οι επενδύσεις θα ανέλθουν το 2005 στα 250 εκατ. ευρώ.

Μεγέθη Εννεαμήνου: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου των Πετζετάκι, Τράπεζας Αττικής αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v