Ο Τύπος της Τετάρτης

Η δέσμη μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος, το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης των δημοσίων έργων, το ”ρεκόρ εξαετίας” των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και η υποδοχή της Εθνικής ομάδας του ποδοσφαίρου στο Καλλιμάρμαρο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η δέσμη μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος, το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης των δημοσίων έργων, το ”ρεκόρ εξαετίας” των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και η υποδοχή της Εθνικής ομάδας του ποδοσφαίρου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Εθνική Ελλάδος: Νέοι λαϊκοί ήρωες έγιναν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που αναφέρει πως στην υποδοχή τους υπήρχε μέγα πάθος και μέγα πλήθος.

Την εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σύμφωνα με ”Το Βήμα”, ενώ το ”Κέρδος” τονίζει πως η Ελλάδα τίμησε τους δημιουργούς του ονείρου.

Η ”Ναυτεμπορική” επισημαίνει πως μαζί με τους Έλληνες ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός τίμησαν τους πρωταθλητές, ενώ σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία” μέγα πλήθος και μέγα πάθος υπήρξαν κατά την υποδοχή της Εθνικής, συμπληρώνοντας πως κορυφαίος του Euro ανακηρύχθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Έλλειμμα: Δέσμη ήπιων μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος του Δημοσίου κατά 1% του ΑΕΠ τη διετία 2004-2005 θα παρουσιάσει η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Προθεσμία τεσσάρων μηνών μας δίνει η Ε.Ε. για το δημόσιο έλλειμμα τονίζει ”Το Βήμα”, ενώ η ”Ημερησία” επισημαίνει πως οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι σανίδα σωτηρίας για το έλλειμμα, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσδοκία για έσοδα 4,4 δισ. ευρώ από τη ρύθμιση παλαιών υποθέσεων.

Η μείωση των καταναλωτικών δανείων είναι εκείνη που θα ”σηκώσει” την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι νέοι φόροι που θα οδηγούσαν στην εναλλακτική λύση της αύξησης των εσόδων, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Τηρώντας το φερ πλέι, οι υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. πρώτα έδωσαν συγχαρητήρια στον Γιώργο Αλογοσκούφη για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου από την Εθνική Ελλάδος και μετά υιοθέτησαν τη σύσταση για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος επισημαίνει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

Η ”Ναυτεμπορική” τονίζει πως η σύσταση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας προς την Ελλάδα για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ υποχρεώνει την κυβέρνηση να λάβει σειρά συγκεκριμένων διορθωτικών μέτρων και να τα κοινοποιήσει πριν από τις 5 Νοεμβρίου.

Στα 1,6 δισ. ευρώ έφθασε ο ”λογαριασμός της δημοσιονομικής απογραφής που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ”Τα Νέα”.

Ecofin: Παράταση στην περίοδο χάριτος δίνει η επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που κάνει λόγο για ”θρίαμβο αντί αιτιολογίας” του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στο Ecofin.

Δαπάνες: Ανεξέλεγκτες είναι οι δαπάνες σύμφωνα με την πορεία του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο αναφέρει η ”Εξπρές”, που σημειώνει πως αυξάνονται με ρυθμό τριπλάσιο του προβλεπόμενου, και συγκεκριμένα κατά 14,7% έναντι στόχου 4,9%.

Ακίνητα Δημοσίου: Το φθινόπωρο θα τεθεί σε εφαρμογή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με αιχμή του δόρατος την ”Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα”, την ΚΕΔ και την ”Ολυμπιακά Ακίνητα”, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί το θέμα της εκμετάλλευσης εκτάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την απελευθέρωση στρατοπέδων, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Πανωτόκια: Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν οι ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου που έχουν κριθεί μη σύννομες με την κοινοτική νομοθεσία, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

Δημόσια Έργα: Τις λεπτομέρειες του νέου θεσμικού πλαισίου ανάθεσης των δημοσίων έργων, μέσω του οποίου καταργείται ο μαθηματικός τύπος, παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Ακάλυπτες Επιταγές: Σε νέο ρεκόρ εξαετίας ”σκαρφάλωσε” η αξία των ακάλυπτων επιταγών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, φθάνοντας στα 428,41 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Ακτοπλόοι: Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεχόμενη συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη με τους ακτοπλόους, με επίμαχο θέμα την αύξηση των ναύλων της οικονομικής θέσης, αναφέρει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν στον κ. Κεφαλογιάννη επιπλέον διευκρινίσεις και στοιχεία για τις θέσεις τους, τα οποία είχε ζητήσει ο ίδιος στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Πετρέλαιο: Για πληθωριστικούς ”πονοκεφάλους” από την άνοδο του πετρελαίου κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ξεπέρασε τα 39 δολάρια το βαρέλι το αργό, ενώ κοντά στα 37 δολάρια βρέθηκε το brent.

Κατασκευές: Ένα μήνα σχεδόν πριν από τη μεγάλη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών έρχεται να επιστήσει την προσοχή στους Έλληνες εργολήπτες, αλλά και στην πολιτεία, ως προς το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν μετά τον Σεπτέμβριο του 2004, οπότε και αναμένει σημαντική ύφεση στον κλάδο, επισημαίνει το ”Κέρδος”.

13 Αυγούστου: Εθνική αργία κηρύχθηκε η 13η Αυγούστου, ημέρα έναρξης των Αγώνων, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Super Markets: Τρεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις super markets που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά (Carrefour - Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος και Ατλάντικ) αναπτύσσουν καταστήματα και με franchise τονίζει το ”Κέρδος”.

Datamedia: Εξελίξεις αναμένονται σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” στην Datamedia, που συμπληρώνει πως προγραμματίστηκε νέα γενική συνέλευση για τις 28 Ιουλίου.

Μαρινόπουλος: Από την ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των super markets εξαγοράζεται η Super Market Ξυνός σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v