Ο Τύπος της Δευτέρας

Στις ιδιωτικοποιήσεις και το έλλειμμα, στα πανωτόκια, στα μερίσματα που διένειμαν οι εισηγμένες για το 2003, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και στην Ολυμπιακή επιχειρηματική δραστηριότητα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στις ιδιωτικοποιήσεις και το έλλειμμα, στα πανωτόκια, στα μερίσματα που διένειμαν οι εισηγμένες για το 2003, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και στην Ολυμπιακή επιχειρηματική δραστηριότητα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ιδιωτικοποιήσεις: Όφελος στο έλλειμμα που θα φτάνει περίπου το 1,2% του ΑΕΠ ή 1,85 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει ο προϋπολογισμός του 2005 και μόνο από την απαλοιφή των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Πανωτόκια: Στα 160 εκατ. ευρώ ανέρχεται το μικτό κόστος για τα πανωτόκια αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα παραθέτει μελέτες για το πώς θα αντεπεξέλθουν.

Σοφοκλέους: Το 40% των κερδών τους επιστρέφουν οι εισηγμένες σύμφωνα με την Ημερησία, που τονίζει πως διένειμαν μερίσματα ύψους 2,3 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι μερισματικές αποδόσεις αγγίζουν το 3%.

Φορολογία: Σε τέσσερις δέσμες μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2005 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κατασκευές: Για τονωτική ένεση με έξι μέτρα όσον αφορά στις κατασκευές κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το ΤΕΕ ζητεί να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έχουν παγώσει εδώ κι ένα χρόνο.

Ολυμπιάδα: Μια επιχειρηματική Ολυμπιάδα, παράλληλα με τους Αγώνες, οργανώνεται στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο, αναφέρει η Ημερησία.

Επιχειρήσεις: Για κάθε δυο επιχειρήσεις που κλείνουν ανοίγουν τρεις σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως το 2003 άνοιξαν 87.300 επιχειρήσεις, ενώ έκλεισαν 64.550.

Τιμές: Ριγμένοι σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους καταναλωτές είναι οι Έλληνες πελάτες πολυεθνικών αλυσίδων, όπως προκύπτει από σύγκριση που έκαναν Τα Νέα, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πληρώνουν ”καπέλο” από 8% έως 200% για τα ίδια προϊόντα με πρόσχημα το αυξημένο κόστος των μεταφορικών.

Euro 2004: Μεγάλα κέρδη αποφέρει το Euro2004 αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία έχει καταγραφεί ενίσχυση του τουρισμού, αύξηση της κατανάλωσης και ώθηση στην οικονομία.

Εμπορική Τράπεζα: Ακατανόητη χαρακτηρίζει ο τέως πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, την ”πολιτική απαξίωσης” που ακολουθεί η νέα διοίκηση, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, όπου ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του δίνει σαφείς απαντήσεις ενώ ταυτόχρονα αφήνει ποικίλες αιχμές κατά του νέου προέδρου, Γιώργου Προβόπουλου.

ΕΒΖ: Αντεπίθεση ετοιμάζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης όπως τονίζει η Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως η εταιρία μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά και στην περίπτωση που η αναθεώρηση της ΚΟΑ ζάχαρης επιβάλλει για την ευρωπαϊκή σακχαροβιομηχανία δυσμενέστερους όρους.

Λάμψα: Ποντάρει και στην Ολυμπιάδα η Λάμψα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η εταιρία ελπίζει να επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v