Ο Τύπος της Πέμπτης

Η ελληνική οικονομία, οι αλλαγές που θέτει στη χρηματιστηριακή αγορά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η παραίτηση του προέδρου του Χ.Α. Π. Αλεξάκη, καθώς και η έρευνα της ICAP για τις ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οικονομία: Σήμερα, η προτελευταία πράξη για να μπει σε επιτήρηση η ελληνική οικονομία, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η Κομισιόν εγκρίνει σήμερα την έκθεσή της προς το Ecofin, το οποίο θα συνέλθει στις 5 Ιουλίου για την οριστική απόφαση.

Χρηματιστήριο: Κύμα προαναγγελθεισών εξελίξεων σαρώνει τη χρηματιστηριακή αγορά από χθες, αναφέρει η Καθημερινή, που αναφέρεται αφενός στην παραίτηση του προέδρου του Χ.Α. κ. Π. Αλεξάκη και αφετέρου στους νέους όρους σύμφωνα με τους οποίους θα γίνονται οι εισαγωγές μετοχών και οι δημόσιες εγγραφές.

Αυστηρούς κανόνες θέτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε επενδυτές, αλλά και σε φορείς της αγοράς, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι τοποθετήσεις κεφαλαίων σε μετοχές θα υπόκεινται στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Για κάθαρση στη Σοφοκλέους κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος, που αναφέρεται στην παραίτηση του κ. Αλεξάκη, στη δίκη για τις ”φούσκες” που θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και στο γεγονός ότι σταματάει ο ”αέρας”, ενώ αρχίζει πόλεμος στα ”λόμπι”.

Από την πλευρά της η Οικονομική Ελευθεροτυπία επισημαίνει πως τέσσερα μέτρα-τομές για το Χ.Α. εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξης Πιλάβιος, με στόχο να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού σε βάρος των κερδοσκόπων και να επιστρέψουν στην αγορά οι μικροεπενδυτές.

Επιχειρήσεις: Σε έρευνα της ICAP για τις επιχειρήσεις τα τελευταία 40 χρόνια αναφέρεται το Κέρδος, που σημειώνει πως επτά συνταγές για επιτυχημένη και πολύχρονη επιβίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας προκύπτουν από την εν λόγω έρευνα.

Τουρισμός: Δεν φέρνουν τουρίστες οι Ολυμπιακές Αγώνες παρά τις αρχικές προβλέψεις, τονίζει η Εξπρές.

ΟΜΙ: Μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές με πώληση πλοίων έγινε χθες σύμφωνα με την Καθημερινή, που σημειώνει πως η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία ΟΜΙ αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου ο οποίος ανήκει στην εταιρία Athenian Sea Car-riers, ιδιοκτησίας κ. Μ. Κυριακού.

Εθνική: Στόχος της Εθνικής Τράπεζας η επέκταση στη Ρουμανία αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως εξετάζεται η συνεργασία με εγχώρια τράπεζα.

ΟΠΑΠ: Λάβρος ο ΟΠΑΠ εναντίον του παράνομου στοιχήματος που του κλέβει τα έσοδα αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΗ: Ονομαστική αύξηση 6,5% το 2004 και 6,2% το 2005 θα λάβουν –σε δύο δόσεις ανά έτος– οι υπάλληλοι της ΔΕΗ σύμφωνα με Το Βήμα.

Elmec Sport: Η πρόταση της Elmec Sport προκρίνεται σε πρώτη φάση στο διαγωνισμό που διεξάγει ο Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών, αναφέρει το Κέρδος.

Unisystems: Έργα ύψους 35 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Unisystems σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως παράλληλα εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ για τη χρήση του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v