Ο Τύπος της Τετάρτης

Στη χθεσινή τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε εν όψει των ευρωεκλογών, στον πληθωρισμό τον Μάιο, στο έλλειμμα, στον δανεισμό του Δημοσίου, στις εξελίξεις στις τράπεζες, αλλά και στην παραίτηση του κ. Στρίντζη αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στη χθεσινή τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε εν όψει των ευρωεκλογών, στον πληθωρισμό τον Μάιο, στο έλλειμμα, στον δανεισμό του Δημοσίου, στις εξελίξεις στις τράπεζες, αλλά και στην παραίτηση του κ. Στρίντζη αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Τηλεμαχία: Ο ασφυκτικός διαδικαστικός ”κορσές” μετέτρεψε το περιβόητο ντιμπέιτ σ’ ένα άθροισμα στερεότυπων απαντήσεων, αναφέρει μεταξύ άλλων η ”Καθημερινή”.

Τη ρεβάνς διεκδίκησε χθες ο Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής βρέθηκε σε θέση άμυνας.

Σα να αφορούσε σε εθνικές εκλογές με χαλαρή ψήφο διεξήχθη σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία” το χθεσινό ντιμπέιτ, ενώ αναφέρει πως από τις 40 συνολικά ερωτήσεις – απαντήσεις 32 αφορούσαν σε θέματα της ελληνικής πολιτικής, 4 σε ευρωπαϊκά θέματα και 4 σε θέματα της Κύπρου και της Τουρκίας.

Σκληρό ”κατηγορώ” για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων απηύθυνε ο κ. Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό ο οποίος βρέθηκε σε θέση άμυνας, τονίζουν ”Τα Νέα”.

Πληθωρισμός: Η εκρηκτική αύξηση των τιμών των καυσίμων τον Μάιο και το κύμα ανατιμήσεων που πυροδότησε την αγορά δεν αποτυπώθηκαν στον τιμάριθμο, ο οποίος σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία έμεινε στάσιμος στο 2,9% στην Ελλάδα όταν σε όλη την ευρωζώνη κατεγράφη άνοδος, τονίζει ”Το Βήμα”.

Έλλειμμα: Ανοιχτό παραμένει σύμφωνα με ”Το Βήμα” το ενδεχόμενο αναθεώρησης του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης για το 2003, καθώς –όπως επισημαίνει– εκκρεμεί ο ακριβής υπολογισμός του μεγέθους της ”άσπρης τρύπας”, δηλαδή το μέγεθος των πλεονασμάτων ή των ελλειμμάτων των Ταμείων, των νοσοκομείων και των ΟΤΑ.

Δανεισμός: Συνεχίστηκε χθες η αντιπαράθεση για τον δανεισμό του Δημοσίου αναφέρει ”Το Βήμα”, που συμπληρώνει πως το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη περί ”κρυφού δανεισμού”.

Πετρέλαιο: Οι παρενέργειες του πετρελαίου ”ακουμπούν” τα επιτόκια σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

Βενζίνη: Κατά 17% φθήνυνε η βενζίνη σε όλον τον κόσμο πλην της Ελλάδας τονίζει η ”Ημερησία”, που αναφέρει πως οι τιμές στα ΕΛΠΕ μειώθηκαν κατά 5,2%, αλλά στα πρατήρια μόλις 0,9 λεπτά.

Τράπεζες: Για παζάρι στις τράπεζες υπό την απειλή της απεργίας κάνει λόγο ”Το Βήμα”, που επισημαίνει πως σήμερα είναι η νέα κρίσιμη συνάντηση για τους μισθούς.

Οι αναλυτές της UBS διαπιστώνουν μεγάλα περιθώρια ανόδου στην τιμή των μετοχών πέντε μεγάλων τραπεζών ”τονίζει το Κέρδος”.

Χρηματιστηριακές: Εξελίξεις υπάρχουν στις χρηματιστηριακές εταιρίες σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που αναφέρει ότι πληροφορίες θέλουν να έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Σίγμα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και της Δεβλέτογλου ώστε η πρώτη να απορροφήσει τη δεύτερη.

Ακτοπλοΐα: Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Blue Star Ferries υπέβαλε χθες αιφνιδίως ο κ. Γερ. Στρίντζης, αφού διαφώνησε με τη διοίκηση των Επιχειρήσεων Αττικής τονίζει ”Το Βήμα”.

Βόμβα στον χώρο της ακτοπλοΐας αποτελεί η είδηση της παραίτησης του Γερ. Στρίντζη σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ενώ για μποφόρ στην ακτοπλοΐα με την παραίτηση του προέδρου της Blue Star Ferries κάνει λόγο η ”Εξπρές”.

Αυξάνεται η χρηματοδότηση στη ναυτιλία σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που τονίζει πως η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται στο 20%.

Ασφαλιστικές: Ισχυρό crash test για τον ασφαλιστικό κλάδο και κριτήρια για την αξιοπιστία των εταιριών απέναντι στους ασφαλισμένους αναμένεται να αποτελέσει η υιοθέτηση από την πλευρά του υπουργείο Ανάπτυξης των δεικτών προβλέψεων και διαχείρισης ζημιών που εισηγείται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Εντολές επιβίωσης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποιημένο, στο οποίο κυριαρχούν οι ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις επεξεργάσθηκε η Υπουργική Σύνοδος 74 χωρών που έγινε υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, τονίζει το ”Κέρδος”.

Ρογκ: Μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ κατακεραυνώνει με συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα την Ελλάδα, κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση Σημίτη για μεγαλομανία, αμφισβητεί τον φάκελο υποψηφιότητας, αρνείται τη στέγη Καλατράβα και δηλώνει ευθέως πως δεν πρόκειται να ξαναδοθεί Ολυμπιάδα σε πόλη με ”μακέτες”, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Εμπορική: Τις θυγατρικές της συγχωνεύει η Εμπορική Τράπεζα σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως η τράπεζα απορροφά τις θυγατρικές της στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Folli Follie: Μετοχή της ημέρας και όχι μόνο χαρακτηρίζει τον τίτλο της Folli Follie η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που επισημαίνει πως από την εισαγωγή της κερδίζει 740%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v