Ο Τύπος της Παρασκευής

Η διετής συμφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, οι προτάσεις του προέδρου του ΣΜΕΧΑ κ. Βοϊλή για τον ”πλήρη ανασχηματισμό” της Σοφοκλέους, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Eurobank και Cosmote απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η διετής συμφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, οι προτάσεις του προέδρου του ΣΜΕΧΑ κ. Βοϊλή για τον ”πλήρη ανασχηματισμό” της Σοφοκλέους, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Eurobank και Cosmote απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Παρασκευής.

ΟΟΣΑ: Στις επισημάνσεις του ΟΟΣΑ που αναφέρονται στο προσχέδιο της έκθεσης για την ελληνική οικονομία καθώς και στην εκτίμηση του ότι ”το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα δεν θα είναι βιώσιμο την επόμενη δεκαετία” αναφέρεται Το Βήμα.

ΓΣΕΕ: Ολοκληρώθηκαν χθες επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ – ΣΕΒ σύμφωνα με Το Βήμα που αναφέρει πως η συμφωνία αφορά σε αυξήσεις με ”διετή εργασιακή ειρήνη”, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως η ”χρυσή τομή” βρέθηκε στο 6%.

Διετία εργασιακής ειρήνης σηματοδοτεί η χθεσινή συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων με την ΓΣΕΕ αναφέρει και η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως για το 2004 θα καταβληθούν αυξήσεις 4%, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 και 2% από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πως διαμορφώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αναφέρει η Ημερησία που παράλληλα επισημαίνει πως τα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομίσθιων περιλαμβάνουν αύξηση 7,5%.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η διετής σύμβαση μεταξύ ΓΣΕΕ – εργοδοτών δίνει φέτος 6% για όλους και 6,5% στους νεοεισερχόμενους.

ΣΕΒ: Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ήταν το κυρίαρχο θέμα της χθεσινής πρώτης – μετά τις εκλογές – συνάντησης του προεδρείου του ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αναφέρει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Η αγορά ανέβηκε αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις που επισημαίνει όμως πως οι ιδιώτες επενδυτές εξακολουθούν να φεύγουν, ενώ συμπληρώνει πως οι Έλληνες επενδυτές γενικώς είναι περισσότερο ”πωλητές” παρά ”αγοραστές” στη σημερινή Σοφοκλέους με ”αντίβαρο” τους αλλοδαπούς που συνεχίζουν να είναι περισσότερο αγοραστές.

Η Εξπρές επικαλούμενη πανευρωπαϊκή έρευνα της RSM International αναφέρει πως η Σοφοκλέους ”κρύβει ευκαιρίες”.

Πετρέλαιο: Τεστ αντοχής για την παγκόσμια οικονομία και ανάκαμψη γίνονται οι ”υψηλές πτήσεις” του πετρελαίου, με τους αναλυτές να δείχνουν ευθέως πλέον ενδεχόμενο παγίωσης των τιμών πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι τονίζει το Κέρδος.

Βοϊλής: Υπέρ του πλήρους ανασχηματισμού της Σοφοκλέους, με σαφή διάκριση και από πλευράς ωραρίου διαπραγμάτευσης ώστε να θεσμοθετηθεί συγκροτημένα η ούτως ή άλλως υπαρκτή ”αγορά δύο ταχυτήτων”, τάχθηκε ανοικτά ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Παναγιώτης Βοϊλής όπως επισημαίνει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”.

”Οι άνομες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα στο Χ.Α.” κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος των χρηματιστών κ. Π. Βοϊλής, σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως ο κ. Βοϊλής τόνισε πως οι διοικήσεις των εισηγμένων κερδοσκοπούν σε βάρος των μικρομεσαίων.

TAXISNet: Τη δυνατότητα να υπολογίζουν αμέσως κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης (μέσω του Διαδικτύου) αν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο ή αν θα έχουν επιστροφή, παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στους φορολογούμενους μέσω της νέας υπηρεσίας που θέτει σε εφαρμογή, ενημερώνει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Για παγίδες στα ”ψιλά γράμματα” δανείων και πιστωτικών καρτών κάνει λόγο Το Βήμα που επισημαίνει τα 26 ”κόλπα” των τραπεζών που αποκάλυψε η επίσημη απογραφή του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ συμπληρώνει πως η κυβέρνηση υπόσχεται προληπτικό έλεγχο.

Την προέγκριση των τραπεζικών συμβάσεων αν είναι σύννομες και προστατεύουν τον καταναλωτή, μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τηλεφωνία: Για κίνδυνο black out στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κάνει λόγο η Εξπρές που αναφέρει πως το πρόβλημα πιθανόν να προκύψει εξαιτίας του αποκλεισμού των δυο εταιριών κινητής τηλεφωνίας από τις περισσότερες κρίσιμες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Eurobank: Στην κατά 50% αύξηση που παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2004 αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Lamda Development: Νέος πρόεδρος της Lamda Development είναι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που επισημαίνει παράλληλα πως στη θέση του αντιπροέδρου παραμένει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Τεγόπουλος: Διπλασίασε τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο η Τεγόπουλος αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως ενισχυμένες είναι οι πωλήσεις όλων των εντύπων του ομίλου το ίδιο διάστημα.

Μουζάκης: Την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος του χαμηλού εργασιακού κόστους στα Βαλκάνια, υπό την πίεση του ισχυρού ανταγωνισμού από χώρες φθηνού κόστους, επιχειρεί η εταιρία Μουζάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”.

Τσάκος: Την ελληνική σημαία θα φέρουν 20 νεότευκτα πλοία του Π. Τσάκου σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v