Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ύψος του ελλείμματος του 2003 και τα ”έκτακτα μέτρα” στα οποία οδηγεί, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, η συνάντηση του Ecofin, αλλά και ο τουρισμός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ύψος του ελλείμματος του 2003 και τα ”έκτακτα μέτρα” στα οποία οδηγεί, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, η συνάντηση του Ecofin, αλλά και ο τουρισμός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ιράκ: Ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, για όσα πρωτοφανή αποκαλύπτονται από τα βασανιστήρια στο Ιράκ.

Κυβέρνηση: Δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. και μετά τα πρώτα κρίσιμα τεστ, η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τις επιτυχίες και συμπαρίσταται δίνοντας πολύ υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

Έλλειμμα: Σε έκτακτα μέτρα οδηγεί η αναδρομική εκτίναξη του ελλείμματος 2003, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρεται σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σε επαναφορά προστίμων, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκκρεμείς υποθέσεις και ληξιπρόθεσμα δάνεια, σε ονομαστικές αυξήσεις της τάξεως του 2%-3% και σε αύξηση του δανεισμού.

”Η κατάσταση είναι άσχημη και φταίει το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν κινδυνεύουμε με τιμωρία από τις Βρυξέλλες”, φέρεται ότι θα πει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης την Τετάρτη στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ένα εικοσιτετράωρο ύστερα από την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου και θα πάρει μέρος σε μια κρίσιμη, για το μέλλον του Προγράμματος Σταθερότητας, σύνοδο του Ecofin.

Εκρηκτικό μείγμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες πλήττει τους καταναλωτές, ενώ η ακρίβεια και τα ελλείμματα θα αποτελέσουν πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης για κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή, αναφέρουν ”Τα Νέα”.

Φορολογικό: Η αντίστροφη μέτρηση για τη ριζική αναμόρφωση του ισχύοντος φορολογικού συστήματος αρχίζει αυτή την εβδομάδα και η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί θα κληθεί να πάρει άμεσα θέση σε δώδεκα μέτωπα για τα οποία έχουν υποβληθεί οι προτάσεις, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ecofin: Οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το βάρος και των επιπτώσεων από την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να συζητηθούν σήμερα και αύριο στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών τα Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Σοφοκλέους: Από 77 υποθέσεις στην Αττική, οι 52 έχουν κλείσει με απαλλακτικά βουλεύματα αναφέρει η ”Ημερησία”, όσον αφορά στις ”διώξεις – φούσκες”, οι οποίες εκτιμά πως ταλανίζουν τη Σοφοκλέους.

Ζάχαρη: Τριπλάσια από τη μέση διεθνή είναι η τιμή της ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει η ”Ημερησία”, που παράλληλα σημειώνει πως τα σενάρια της Κομισιόν για τη μείωσή της είναι τέσσερα.

Τράπεζες: Στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρεται η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παράλληλα κάνει λόγο για έντονη κινητικότητα από τους τραπεζικούς ομίλους, καθώς αναφέρει πως παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι ο χώρος θα μιμηθεί το αγγλικό παράδειγμα που ολοκληρώθηκε προ δεκαετίας και αφορούσε σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Τουρισμός: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα δηλώνει στα ”Νέα” ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και εκτιμά ότι και στα δύο μείζονα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό, το Κυπριακό και την κρίση στην Εκκλησία, θα υπάρξει θετική εξέλιξη.

Τις ενέργειες που θα γίνουν για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης αποκαλύπτει με συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική” ο υφυπουργός Τουρισμού Α. Λιάσκος.

ΟΤΕ: Για προσφυγή στην Κομισιόν από τον ΟΤΕ κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία κορυφώνεται η διαμάχη για τα τιμολόγια του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

ΔΕΗ: ”Κίτρινη” κάρτα έδειξε η Κομισιόν στη ΔΕΗ, καθώς εντόπισε προβλήματα στην ενεργειακή αγορά, τονίζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Alfa Alfa Holdings: Περιορίζει το κόστος λειτουργίας η Alfa Alfa Holdings, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που αναφέρει πως η εταιρία αναμένει αύξηση του τζίρου κατά 19% το 2004.

ΕΛΤΑ: Αύξηση 9,6% στα κέρδη κατέγραψαν τα ΕΛΤΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης ανήλθαν στα 6,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v