Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Tις διαφωνίες στην Ε.Ε. για το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον καταιγισμό νομοσχεδίων και πρόσθετων παροχών από την κυβέρνηση, τη συνεχή άνοδο της Σοφοκλέους και τα σχέδια της SocGen για τη Γενική Τράπεζα αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Τις διαφωνίες μεταξύ της Ε.Ε. για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Εμφύλιος για το Σύμφωνο Σταθερότητας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, αντί των ελλειμμάτων η Ε.Ε. ψηφίζει για κριτήριο το χρέος, αναφέρει η ”Εξπρές”, για εμφύλιο στην Ε.Ε. αναφορικά με την προσφυγή της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει λόγο το ”Κέρδος”, αγεφύρωτο το χάσμα για το ευρωσύνταγμα, η Κομισιόν παρουσίασε χθες τη στρατηγική συντονισμού και εποπτείας οικονομικής πολιτικής, αναφέρει η ”Καθημερινή”, ευρωπατατράκ με την προσφυγή της Κομισιόν εναντίον των υπουργών, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Τα Νέα”.

Internet: Φθηνότερο το γρήγορο Internet, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής” για το θέμα, συντριβή των τιμών στο Internet μέσω ADSL, αναφέρει η εφημερίδα ”Κέρδος”, φθηνότερη πρόσβαση στο Internet από την OTEnet, σχολιάζουν ”Τα Νέα”.

Ενεχυρίαση μετοχών: Ποιες εταιρίες έβαλαν ενέχυρο τα χαρτιά τους, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”.

Γενική Τράπεζα: Πάνω από 50% θέλουν οι Γάλλοι, αναφέρει ”το Βήμα”, τον έλεγχο του 51% της Γενικής θέλει η SocGen, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, το 24% του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας εξαγοράζει από το ΜΤΣ η SocGen, σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Χωρίς ανάσα στις 2.500 μονάδες, αναφέρει ”Βήμα”, τα blue chips οδήγησαν σε άνοδο τη Σοφοκλέους, αναφέρει το ”Κέρδος”, αγορά δύο ταχυτήτων στο Χρηματιστήριο, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, η Σοφοκλέους επιδοκίμασε τη διατήρηση της νομιμότητας, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, κάνοντας λόγο για την απόσυρση του Κώδικα Κεφαλαιαγοράς.

ΟΤΟΕ: Διεκδικεί 35ωρο και αυξήσεις 10%, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα ”το Βήμα”.

Μέτρα-Παροχές: Για πρόσθετες παροχές-μισθούς, συντάξεις και αναδρομικά ύψους 230 εκατ. ευρώ κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, η κυβέρνηση υπενθυμίζει τις παροχές της, σχολιάζει η ”Εξπρές”, κάνοντας λόγο για καταιγίδα νομοσχεδίων, άνοιξαν οι κρουνοί του κοινωνικού πακέτου, αναφέρει το ”Κέρδος”, καταιγισμός νομοσχεδίων στη Βουλή, σχολιάζει η ”Ημερησία”, για χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ”κοινωνικού πακέτου” και υπόσχεση για νέες παροχές κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, αυξήσεις, αναδρομικά, επιδόματα καταβάλλονται τον Φεβρουάριο, αναφέρουν ”Τα Νέα”.

Κλωστοϋφαντουργία: Κινέζικη απειλή για κλωστοϋφαντουργία, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”.

Τράπεζες: Πεδίο για νέες συνενώσεις, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Καρατζά, μεγάλα κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, σχολιάζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, καταργείται το πλαφόν από το εφάπαξ τραπεζικών, αναφέρουν ”Τα Νέα”.

ΔΛΠ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα ΔΛΠ, σχολιάζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Επιχειρηματικότητα: Για επιχειρηματικότητα χωρίς σύνορα στην Ε.Ε. κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v