Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας

Στο κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ που έρχεται σήμερα στην Αθήνα, στο ”πάγωμα” του Συμφώνου Σταθερότητας και στη συνολική εικόνα εννεαμήνου των εισηγμένων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας
Στο κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ που έρχεται σήμερα στην Αθήνα, στο ”πάγωμα” του Συμφώνου Σταθερότητας και στη συνολική εικόνα εννεαμήνου των εισηγμένων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

ΟΟΣΑ: Αρχίζει σήμερα το τεστ του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Τον κίνδυνο επιπτώσεων στο ευρώ επιστρατεύουν και πάλι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ, με αφορμή το πρόσφατο ”πάγωμα” του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Διπλή Φορολογία: Στη συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας με την Τουρκία αναφέρεται η Ημερησία.

Αντικειμενικές: Νέο σχέδιο για τη ρύθμιση με ”αντικειμενικές αξίες” των περίπου 1.000.000 εκκρεμών υποθέσεων κεφαλαίου, αλλά και των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν σε διάφορα επίπεδα στα δικαστήρια αναμένεται να προωθήσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου και το κλείσιμο των εν λόγω υποθέσεων.

Σοφοκλέους: Κατά 16% αύξησαν τα κέρδη τους οι εισηγμένες, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι 346 εταιρίες του Χ.Α. είχαν συνολικά κέρδη 4,92 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 39,6 δισ. ευρώ. Επίσης επισημαίνει πως πρωταθλητές στην κερδοφορία ήταν οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρίες.

Σκαραμαγκάς: Η HDW αλλάζει στρατηγική και δεν πωλεί το ναυπηγείο, παρά τις ζημίες στη φετινή χρήση, όπως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία με τον ΟΣΕ και τον ΗΣΑΠ.

ΔΕΗ: Θετικά ήταν τα σχόλια για την πορεία της ΔΕΗ από τη Standard & Poors, την HSBC και την Credit Suisse First Boston, όπως τονίζει η Ημερησία, η οποία παραθέτει και τις συστάσεις για τη μετοχή της Επιχείρησης.

ΔΕΠΑ: Απομακρύνεται η προοπτική να ολοκληρωθεί η επίτευξη συμφωνίας με την ισπανική Gas Natural για την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ εντός του έτους, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΙΑΣΩ: Καλύτερη του κλάδου ήταν η απόδοση του ΙΑΣΩ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως ο τζίρος αναμένεται να ενισχυθεί στο 9μηνο κατά 11%.

Γρηγόρης: Σε split προσανατολίζεται η Γρηγόρης, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στη γενική συνέλευση στις 16/12.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v