Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Η ”χάρτα σύγκλισης” που θα ανακοινωθεί σήμερα, η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η χθεσινή εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και η μεταβίβαση του πακέτου της Alpha Bank, απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Η ”χάρτα σύγκλισης” που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η χθεσινή εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και η μεταβίβαση του πακέτου της Alpha Bank, απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Χάρτα Σύγκλισης: Πρώτος στόχος της χάρτας για την πραγματική σύγκλιση, που ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, είναι να αυξηθεί στο 80% το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων (από 71%) έως το 2008, αναφέρει το Βήμα.

Η Ναυτεμπορική τονίζει πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σήμερα τον ”οδικό χάρτη” για το πλησίασμα της οικονομίας μας προς μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστοποιώντας το περιεχόμενο της ”Χάρτας Σύγκλισης”, ενώ προσθέτει πως σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη με τη χάρτα θα τίθενται ξεκάθαροι στόχοι.

Σοφοκλέους: Η αναθεώρηση της σειράς των δεικτών FTSE All World που θα ισχύουν με βάση το κλείσιμο των μετοχών στις 19/09/2003 έχει έως άμεση επίπτωση συνολικές εκροές κεφαλαίων ύψους 225,3 εκατ. ευρώ από τη Σοφοκλέους, τονίζει το Βήμα.

Νευρική, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο όγκο συναλλαγών, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ενώ το Κέρδος κάνει λόγο για ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. λόγω της εγγραφής στο book building της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την Εξπρές, η Σοφοκλέους έχει διαμορφωθεί σε αγορά για λίγους, καθώς αφενός η προσφορά τίτλων από πλευράς όσων επιθυμούν να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους συνεχίζεται και αφετέρου δείχνει πλέον να αποτελεί φόντο ενός νέου γύρου αντεγκλήσεων για επιχειρηματικές εξελίξεις.

ΣΕΒ: Στις προτάσεις του ΣΕΒ για το αναπτυξιακό αναφέρεται το Κέρδος, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΕΒ επισημαίνει πως ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ υπογραμμίζει την αντίθεσή του στις συγκεκριμένες διατάξεις που συνδέουν άμεσα τα κίνητρα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Eurostat: Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης παρουσιάζει τη ”χάρτα σύγκλισης” και φιλοδοξεί μέσω αυτής να καλύψει τις υστερήσεις της λήγουσας τετραετίας, στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται να καταδείξουν τις μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες που επικρατούν στη χώρα μας, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί προς τα κάτω, για τρίτη φορά φέτος, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξης της ευρωζώνης το 2003, αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η Εξπρές τονίζει πως τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσαν τη συρρίκνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη στο β’ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Για ανυπέρβλητα προβλήματα στα δημοσιονομικά πράγματα των ευρωπαϊκών κρατών κάνει λόγο το Βήμα, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία ομολόγησε την αδυναμία της να περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ, αλλά και τις δυσκολίες που η Γερμανία αντιμετωπίζει σχετικά.

Βενζινοπώλες: Με υποχώρηση του υπουργείου Οικονομίας στο θέμα των ταμειακών μηχανών, τις οποίες μπορούν να τοποθετήσουν σε όποιο χώρο θέλουν, οι πρατηριούχοι αναστέλλουν την απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Υπ. Ναυτιλίας: Αναστέλλεται η απόφαση για το ιδιωτικό λιμάνι, όπως αναφέρει το Βήμα.

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε χθες η πώληση του 6,5% της Alpha Bank σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς, όπως αναφέρει ο σημερινός οικονομικός Τύπος.

Intracom: Αγωνιώδης, πιεστική πλην όμως προς στιγμήν αδιέξοδη ήταν η χθεσινή προσπάθεια του προέδρου της Intracom Σ. Κόκκαλη να εξασφαλίσει μέσα από τον ΟΤΕ μια συμφωνία με την οποία θα διασωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του συμβολαίου που συνήψε η εταιρία του με τη ρουμανική Cosmorom όπως επισημαίνει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την Ημερησία η διαφορά της Intracom με τον ΟTE θα λυθεί σε γαλλικό δικαστήριο.

Δέλτα Παγωτού: Επεκτείνεται σε Λονδίνο και Βέλγιο η Δέλτα Παγωτού σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως στόχος της εταιρίας είναι να αυξήσει τα σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v