Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η μείωση χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, τα αποτελέσματα της Eurobank, η αγωγή του ΟΤΕ κατά της Siemens, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Η μείωση χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, τα αποτελέσματα της Eurobank, η αγωγή του ΟΤΕ κατά της Siemens, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Eurobank: Αύξηση 7% παρουσίασαν τα κέρδη της Eurobank στο πρώτο εξάμηνο του 2008 και διαμορφώνονται στα 436 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση αναπροσαρμόστηκαν στα 930 εκατ. ευρώ, λόγω της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει η «Ημερησία», σημειώνοντας πως οι χορηγήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 32,7%.

ΟΤΕ: Στην κατάθεση αγωγής κατά της μητρικής Siemens στη Γερμανία προχώρησε ο ΟΤΕ, με την οποία ζητεί να του επιτραπεί η πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες που θεμελιώνουν τη ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός από την πρακτική της να καταφεύγει σε δωροδοκίες στελεχών για να εξασφαλίσει συμβόλαια, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Τράπεζες: Ψαλίδι 50% στις αδικαιολόγητα υψηλές προμήθειες που επιβάλλον στις συναλλαγές από ΑΤΜ άλλων τραπεζών αναγκάζονται να βάλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για μεταξύ τους καρτέλ, γράφουν τα «Νέα».

ΟΛΠ: Η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των εκπτώσεων αποθηκευτικών δικαιωμάτων στα εμπορευματοκιβώτια που είχαν δοθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω των κινητοποιήσεων, γράφει η «Καθημερινή», σημειώνοντας πως έντονα αντέδρασε η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Real Estate: Το πρώτο τους κοινό επιχειρηματικό βήμα στο εξωτερικό επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Χρηματιστήριο», η τεχνική εταιρεία Intrakat, ο Βάρδας, η Αλφα Γκρίσιν καθώς και μια ακόμη κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων του ομίλου Φουρλή. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τρεις πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν με στόχο την απόκτηση μεγάλης έκτασης περί τα 300 στρέμματα στην Πολωνία, πραγματοποιώντας την πρώτη τους μεγάλη κοινή επένδυση real estate.

Ενέργεια: Φρένο στην ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Enelco στη Χαιρώνεια Βοιωτίας έβαλε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την «Ημερησία», με ψήφους 9:4 το ΚΑΣ απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας, «παγώνοντας» την επένδυση για την οποία μόλις πριν από δυο εβδομάδες η Enelco είχε υπογράψει σύμβαση με τον ΔΕΣΜΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v