Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η καρατόμηση του Α. Μιζάν από τη ΔΕΗ, η ψήφιση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, η απόφαση της ΕΕΙΑ για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Aspis, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Η καρατόμηση του Α. Μιζάν από τη ΔΕΗ, η ψήφιση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, η απόφαση της ΕΕΙΑ για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Aspis, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΔΕΗ: Το τυπικό φινάλε στην απομάκρυνση του γενικού διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ Αβραάμ Μιζάν, δόθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο με ψήφους 7 προς 2 ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αθανασόπουλου για την καταγγελία της σύμβασης. Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή παραγωγής θα ασκήσει προσωρινά ο επικεφαλής της νεοσύστατης επιτελικής γενικής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Λάππας, γράφει η «Ημερησία».

ΔΕΚΟ: Με διαδικασίες εξπρές και με την απουσία της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών της ΝΔ, η κυβέρνηση απέρριψε χθες στη Βουλή το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την απόσυρση της τροπολογίας που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των νεοπροσληφθέντων στις ΔΕΚΟ, γράφουν τα «Νέα».

Aspis: Απόφαση-σταθμό για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, π.χ. μετοχών, ακινήτων, ομολόγων, κ.τ.λ. του Ομίλου Aspis, συμφερόντων Ψωμιάδη, έλαβε ομόφωνα χθες αργά το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η «Ελευθεροτυπία». Οπως αναφέρεται, η ΕΠΕΙΑ βρήκε άνοιγμα μεγαλύτερο από 100 εκατ. ευρώ σε μια από τις βασικές 3 ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκανε.

Forthnet: Η ΕΕΤΤ ενέκρινε τη διαδικασία εξαγοράς από τη Forthnet των θυγατρικών εταιρειών Netmed N.V. και Intervision Services B.V. που ανήκουν στην εταιρεία Myriad International Holdings, αναφέρει η «Καθημερινή».

ΑΒ Βασιλόπουλος: Την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων, μέσω της εισόδου της και στο κομμάτι του discount, προωθεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τύπου καταστήματος discount, το οποίο θα φέρει το εμπορικό σήμα «Lion Food Stores», αναφέρει η εφημερίδα «Χρηματιστήριο».

Τράπεζα Κύπρου: Υπερκαλύφθηκε η έκδοση μετατρέψιμων χρεογράφων της Τράπεζας Κύπρου, συγκεντρώνοντας εγγραφές συνολικού ποσού 583 εκατ. ευρώ, ενώ ζητούσε κεφάλαια 573,409 εκατ. ευρώ, αναφέρει η «Ημερησία».

Coca Cola: Τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της εταιρείας Socib S.p.A. , δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή της The Coca-Cola Company στην Ιταλία, επιβεβαίωσε χθες η Coca Cola 3E, γράφει η «Ναυτεμπορική».

Intrakat: Με ποσοστό κοντά στο 10% θα συμμετάσχει πιθανότατα ο κυπριακός όμιλος Λανίτη μέσω της μητρικής κυπριακής Cybarco Plc στην Intrakat, μετά τη συμφωνία για την απορρόφηση από την εισηγμένη του κλάδου κατασκευής δημόσιων και ιδιωτικών έργων της θυγατρικής στην Ελλάδα Cybarco ΑΤΕ, σύμφωνα με το «Κέρδος». Όπως αναφέρεται, με μικρότερο ποσοστό θα συμμετάσχει, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, και ο βασικός μέτοχός της Θ. Καραγιάννης ΑΕ.

Pasal Development: Η Pasal Development ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Lehman Brothers για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης και χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της εταιρείας, όπως αναφέρει η «Εξπρές»

Υδατα: Η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου φορέα για τη διαχείριση των πολύτιμων υδάτων της χώρας απασχόλησε χθες τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες στα έργα που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της σπατάλης του νερού από τις βιομηχανίες και τους αγρότες, γράφει το «Βήμα».

Οικονομία: Για «SOS από 2 Ταμεία» κάνει λόγο η «Ελευθεροτυπία», που αναφέρει ότι ΟΑΕΕ και Επικουρικό Εθνικής δεν μπορούν να πληρώσουν συντάξεις. Εν τω μεταξύ, ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 7 δισ. ευρώ από 500.000 φορολογούμενους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα «Νέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v