Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης

Το φορολογικό, τα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, η εικόνα της Σοφοκλέους, η συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ με Πετρόλα, αλλά και οι εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Τρίτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης
Το φορολογικό, τα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, η εικόνα της Σοφοκλέους, η συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ με Πετρόλα, αλλά και οι εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Τρίτης.

Φορολογικό: Δέκα αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των βιομηχανιών, βιοτεχνιών, τουριστικών και οικοδομικών επιχειρήσεων εισάγουν τροπολογίες που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία στόχος είναι η μείωση του κόστους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Σοφοκλέους: Με μεγάλα κέρδη (3,59%) υποδέχτηκε η Σοφοκλέους τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ με Πετρόλα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ πρωταγωνιστές της ανόδου σύμφωνα με την Ημερησία ήταν ο ΟΤΕ και οι Τράπεζες, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως τα παράγωγα ποντάρουν σε άνοδο.

Το Βήμα τονίζει πως οι ξένοι επενδυτές ξύπνησαν τη Σοφοκλέους, ενώ προσθέτει πως χθες παρατηρήθηκαν μαζικές αγορές στις τράπεζες και τον ΟΤΕ μετά το ξέσπασμα των διεθνών χρηματιστηρίων και την υποχώρηση του ευρώ. Σύμφωνα με το Κέρδος ενισχύονται τα σενάρια για νέα deals, ενώ προσθέτει πως θερμό καλοκαίρι με ορίζοντα τις εκλογές είναι το σενάριο που ”παίζεται” τώρα στη Σοφοκλέους.

ΚΠΣ: Στον επανασχεδιασμό ορισμένων σημαντικών προγραμμάτων που αντιστοιχούν σε μεγάλο τμήμα του Γ’ ΚΠΣ, προχώρησε η κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να διευκολυνθεί η υλοποίησή τους, αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η Ημερησία αναφέρει πως 9.219 έργα έχουν ενταχθεί έως τώρα στο Γ’ ΚΠΣ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η υστέρηση που εμφανίζουν ορισμένα από τα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ, οι πιεστικές ανάγκες ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ”αδυναμία” της κυβέρνησης να προωθήσει και να θεσμοθετήσει τα περιβόητα μέτρα προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, οδηγεί απευθείας στην εύκολη και γνώριμη λύση, αυτή της κάλυψης των δαπανών από εθνικούς πόρους, ενώ το Βήμα προσθέτει πως σύμφωνα με τον κ. Πάχτα θα επέλθει ανακατανομή δαπανών στο Γ’ ΚΠΣ και πρόσθετοι πόροι από τον προϋπολογισμό.

Ευρωζώνη: Στο 1,9% υποχώρησε ο ρυθμός πληθωρισμού στην ευρωζώνη το Μάιο, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2002, γεγονός που εδραιώνεται πλέον την πεποίθηση ότι επίκειται μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη, αναφέρει το Κέρδος.

Τράπεζες: ”Μαύρη τρύπα” 500 εκατ. ευρώ δημιουργούν στον φετινό προϋπολογισμό οι απώλειες από τον φόρο εισοδήματος που κατέβαλαν φέτος οι τράπεζες οι οποίες μάλιστα είχαν και ιδιαίτερα υψηλές επιστροφές φόρου λόγω των υψηλών περυσινών προκαταβολών τονίζει η Ναυτεμπορική, ενώ η Ημερησία αναφέρει πως σύμφωνα με τον Απ. Φωτιάδη οι τράπεζες θα έχουν φέτος επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Τουρισμός: Για κρίση στον τουρισμό κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι μόλις 19%-35%

Βαρδινογιάννης: Σε σημαντική δήλωση του προέδρου της Motor Oil κ. Β. Βαρδινογιάννη αναφέρεται η Ημερησία, ο οποίος φέρεται πως είπε ότι ”η ισοπέδωση του επιχειρηματικού κόσμου με τη διαπλοκή, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία βλάπτει τη Δημοκρατία και την εθνική οικονομία”.

ΟΤΕ: Στα κίνητρα του Οργανισμού προς του ομολογιούχους αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

ΣΙΔΕΝΟΡ: το 37,45% της Σωληνουργεία Κορίνθου αποκτά η ΣΙΔΕΝΟΡ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Βιοχάλκο: Για πλήγματα από το ευρώ και διεθνή κρίση στη Βιοχάλκο κάνει λόγο η Καθημερινή.

Κέκροψ: Ώθηση από τις κατοικίες στο Π. Ψυχικό επήλθε στην Κέκροψ σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v