Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Η χθεσινή πτώση στις τιμές του πετρελαίου, η κίνηση των διεθνών αγορών, αλλά και τα μέτρα τα οποία κρίνονται ως απαραίτητα για την τόνωση του τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Η χθεσινή πτώση στις τιμές του πετρελαίου, η κίνηση των διεθνών αγορών, αλλά και τα μέτρα τα οποία κρίνονται ως απαραίτητα για την τόνωση του τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ελληνική Οικονομία: Προβληματίζει η επόμενη ημέρα του πολέμου, υπό την έννοια των πολιτικών και των οικονομικών επιπτώσεων σύμφωνα με την εφημερίδα Εξπρές.

Πετρέλαιο: Στα 27,6 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή του μπρεντ χθες, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία τα ”επινίκια” συνεχίστηκαν και χθες στην αγορά πετρελαίου που ελπίζει σε πόλεμο – περίπατο του Μπους. Το Βήμα αναφέρει πως οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν χθες με την προσδοκία ενός γρήγορου αποτελεσματικού και χωρίς παρενέργειες πολέμου.

Σοφοκλέους: Στην πορεία της τιμής του πετρελαίου έχουν πλέον στραμμένη την προσοχή τους οι εγχώριοι διαχειριστές, καθώς εκτιμάται ότι θα κρίνει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και κατ’ επέκταση των ευρωπαϊκών αγορών και της Σοφοκλέους, σημειώνει η Εξπρές.

Διεθνείς Αγορές: Στροφή 180 μοιρών έκαναν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές σύμφωνα με την Εξπρές.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Την ενδεχόμενη παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο άφησε χθες ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κεντρική Τράπεζα ων ΗΠΑ: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, στα επίπεδα του 1961, αναφέρει η Εξπρές η οποία ωστόσο προσθέτει πως η Κεντρική Τράπεζα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης εάν αποδειχθεί ”βαρύ” το τίμημα του πολέμου στο Ιράκ.

Ecofin: Σειρά μεταρρυθμίσεων στους τομείς της φορολογίας, των ασφαλιστικών συστημάτων, της εργασίας και των αγορών γενικότερα, προτείνεται στο βασικό κείμενο των εκθέσεων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υποβληθεί στο εαρινό Συμβούλιο Κορυφής, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Πληθωρισμός: Ξεφεύγει ο πληθωρισμός και στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, καθώς τον Φεβρουάριο κυμάνθηκε στο 2,4%, έναντι 2,2% του Ιανουαρίου.

Τουρισμός: Συγκεκριμένα μέτρα ζητούν οι επιχειρηματίες για την ενίσχυση του τουρισμού σύμφωνα με το Κέρδος. Η Ημερησία αναφέρει πως ο ΣΕΤΕ ζητεί κατάργηση του σπατοσήμου, ενώ η Εξπρές προσθέτει πως ο ΣΕΤΕ εισηγείται μέτρων ώστε να μετριαστούν οι απώλειες από τη ”σίγουρη μείωση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με το 2002”.

Τρόφιμα: Έντονη παρουσία έχουν οι εταιρίες τροφίμων στην Κύπρο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Αγορά μετοχών και τιμή στόχο τα 14,5 ευρώ δίνει η Morgan Stanley για τον ΟΤΕ, ενώ ο ξένος οίκος κατατάσσει τον Οργανισμό στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές του κλάδου, αναφέρει η Ημερησία.

Alpha Bank: Για αύξηση των κερδών της Alpha Bank κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει βελτίωση των εσόδων από ομόλογα και λιανική τραπεζική.

Εμπορική Τράπεζα: Αλλάζει όνομα η Εμπορική Τράπεζα, ενώ προχωράει και σε αναδιοργάνωση αναφέρει η Ημερησία.

Θεμελιοδομή: Σε άρση της επιτήρησης της μετοχής της Θεμελιοδομή, προχώρησε χθες η διοίκηση του ΧΑ, αναφέρει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v