Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων εταιριών για τη χρήση του 2002, η εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και των ξένων αγορών, καθώς και οι αποφάσεις που θα λάβει η ΕΚΤ την Πέμπτη όσον αφορά στα επιτόκια, είναι κυρίως, τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Δευτέρας.

Τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων εταιριών για τη χρήση του 2002, η εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και των ξένων αγορών, καθώς και οι αποφάσεις που θα λάβει η ΕΚΤ την Πέμπτη όσον αφορά στα επιτόκια, είναι κυρίως, τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Δευτέρας.

Ισολογισμοί: Ενενήντα εταιρίες σε σύνολο 340, εμφάνισαν ζημιές, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ η ίδια προσθέτει ως τα συνολικά κέρδη υποχώρησαν κατά 25%. Από ”κόσκινο” θα περάσουν οι ισολογισμοί 50 εισηγμένων επιχειρήσεων καθώς θα ελεγχθούν εταιρίες που είτε αύξησαν τις ζημιές τους είτε πέρασαν σε ζημιογόνα χρήση, επισημαίνει η Ημερησία.

Ιράκ - Επιτόκια: Καλούνται οι ευρωπαίοι για να πουν το ”ναι” ή το ”όχι” στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Ιράκ, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως ο ρόλος της Γαλλίας είναι καθοριστικός, λόγω του βέτο καθώς και πως η ΕΚΤ υπό το βάρος της κρίσης καλείται να μειώσει τα επιτόκια.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: ”Δεν είμαστε η μοναδική αγορά που περνάει περίοδο έντονης αναστάτωσης και δεν είμαστε οι μόνοι στη διάθεση δαιμονοποίησης των πάντων” αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρος Θωμαδάκης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Ξένες Αγορές: Στο κόκκινο βρέθηκαν τα διεθνή χρηματιστήρια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τους δείκτες Dow Jones Stoxx 50 Και Stoxx 600 στην Ευρώπη

Δ’ ΚΠΣ: Αρχίζει σήμερα η ”μάχη” για το Δ’ ΚΠΣ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς: Να μη μείνουν έξω από τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς Χρήστος Φυρογένης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Ενεργειακό κόστος: Στον φαύλο κύκλο των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος που προκαλεί η κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, κινδυνεύει να εγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο.

Εφορία: Νέο πακέτο μέτρων με τα οποία θα απλουστεύονται δραστικά οι φορολογικές διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, μεταβολής στοιχείων επιχειρήσεων, μεταβίβασης αυτοκινήτων κ.α. θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Αυτοκινητοβιομηχανία: Μεγάλη επένδυση στο Βόλο, προγραμματίζει ο κινέζικος όμιλος FAW, που δραστηριοποιείται – μεταξύ άλλων στον τομέα της συναρμολόγησης των αυτοκινήτων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Έντοκα Γραμμάτια: Αναβάλλεται για τις 18 Μαρτίου η δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για αύριο για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, σημειώνει η Ημερησία.

ΟΤΕ – ΔΕΗ: Θετικά σχόλια απέσπασαν οι ΟΤΕ και ΔΕΗ από την Goldman Sachs η οποία διατηρεί θετική στάση για τη μετοχή του ΟΤΕ και τη UBS η οποία κρίνει ικανοποιητικά τα κέρδη της ΔΕΗ, τονίζει η Ημερησία.

Ακτοπλοΐα: Κονδύλια για τις άγονες γραμμές στο Αιγαίο, ζητούνται σύμφωνα με την Ημερησία, καθώς υπάρχει ”μαύρη τρύπα” 10 –12 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη των επιδοτήσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Τρόφιμα: Κλάδος δυο ταχυτήτων φέρεται να είναι οι είναι οι εταιρίες τροφίμων σύμφωνα με το Χρηματιστήριο, καθώς η εικόνα βάσει των αποτελεσμάτων του 2002 είναι ”μικτή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v