Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Οι εξελίξεις στο θέμα των λαϊκών ομολόγων, η Ευρωπαϊκή αλλά και η Ελληνική οικονομία, η αναγκαιότητα για περιορισμούς των δαπανών στις ΔΕΚΟ, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Cosmote, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Οι εξελίξεις στο θέμα των λαϊκών ομολόγων, η Ευρωπαϊκή αλλά και η Ελληνική οικονομία, η αναγκαιότητα για περιορισμούς των δαπανών στις ΔΕΚΟ, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Cosmote, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Γ’ ΚΠΣ: Οι νέοι κανόνες για το Γ’ ΚΠΣ θα συνδυάζουν την αυστηρότητα με τη σταθερότητα και την ισοτιμία για όλους και δε θα έχουν αναδρομική ισχύ αναφέρει η Ημερησία.

Λαϊκά Ομόλογα: Μάιο και Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν οι δύο νέες σειρές των ομολόγων σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως ο υπουργός οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης επιμένει στις εκδόσεις των λαϊκών ομολόγων και μάλιστα με την ίδια γραφειοκρατική διαδικασία που θεωρήθηκε υπεύθυνη για την περιορισμένη προσέλευση των μικροεπενδυτών.

Το Κέρδος συμπληρώνει πως ο κ. Χριστοδουλάκης είναι ικανοποιημένος παρά την αποτυχία των λαϊκών ομολόγων, ενώ ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εξπρές η οποία αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι το ευρύ επενδυτικό κοινό δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που τα στελέχη του υπουργείου ανέμεναν, στην πρώτη δημόσια εγγραφή ο υπουργός οικονομίας εμμένει στις εκδόσεις των ομολόγων.

Ντούιζενμπεργκ: Στην πτώση των επιτοκίων που προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της γενικής αβεβαιότητας αναφέρεται η εφημερίδα Κέρδος. Η Εξπρές συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι στο G7 ότι δε θα διστάσει να λάβει μέτρα για αποτροπή της ύφεσης.

Οικονομία: Δεδομένη θεωρείται η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επιβεβαιώθηκε και στη σύνοδο του G7, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας η ελληνική οικονομία έχει αντοχές, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΚΟ: Ο περιορισμός της δανειακής επιβάρυνσης μόνο για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών, η συμβατότητα των Συλλογικών Συμβάσεων με την εισοδηματική πολιτική είναι ορισμένοι από τους στόχους της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Το Κέρδος κάνει λόγο για τις συστάσεις για σφιχτή τιμολογιακή πολιτική που απεύθυνε ο υπουργός οικονομίας στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, ενώ η Εξπρές τονίζει πως ο κ. Χριστοδουλάκης επιζητά την ενίσχυση του αντιπληθωριστικού ρόλου των Δημοσίων Επιχειρήσεων.

Το Βήμα αναφέρεται στην οδηγία του κ. Χριστοδουλάκη για λιτότητα στις ΔΕΚΟ. Όπως επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία η συνταγή είναι ”σφίξτε τα ζωνάρια” σε εφαρμογή για τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ το Χρηματιστήριο αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη περιορισμού των δαπανών των ΔΕΚΟ.

Σοφοκλέους: Ως το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων για το 2002, αναφέρει το Βήμα, ενώ συμπληρώνει πως η αρμόδια διεύθυνση του ΧΑ θα εξετάσει ποιες από τις εισηγμένες εμπίπτουν σε μια από τις τρεις προϋποθέσεις για να τεθούν σε καθεστώς επιτήρησης. Η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως η Σοφοκλέους κινείται στον ρυθμό των αποτελεσμάτων, ενώ εν μέσω της γενικής απαξίωσης υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.

Cosmote - Aποτελέσματα έτους: Θετικά είναι τα σχόλια των εντύπων για τα αποτελέσματα της Cosmote με την Ημερησία να αναφέρεται σε ”Αύξηση κερδών κατά 32,1% από την Cosmote”, το Βήμα να τονίζει την διατήρηση των πολύ καλών οικονομικών αποτελεσμάτων την Καθημερινή να στέκεται ”στη σημαντική βελτίωση που σημείωσαν τα μεγέθη της Cosmote”, ενώ στο θέμα αναφορά κάνουν το Χρηματιστήριο, το Κέρδος και η Εξπρές.

ΑΓΝΟ: Πέντε ελληνικές εταιρίες και μια ρωσική εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΑΤΕ για την πώληση του 50 – 90% της ΑΓΝΟ, όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, μεταξύ των εταιριών βρίσκεται και η εισηγμένη Δέλτα Συμμετοχών όπως επισημαίνει το Κέρδος.

Στο θέμα αναφέρεται και το Βήμα, ενώ η Καθημερινή προσθέτει πως η Εβροφάρμα και η Friesland αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό.

Everest: Συμφωνία για την ανάπτυξη των easy internet café στην Ελλάδα σύναψε και ανακοινώνει σήμερα η everest όπως αναφέρει το Κέρδος.

Hyatt: Αύξηση 45,6% στα καθαρά προ φόρων κέρδη παρουσίασε το Hyatt, σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική προσθέτει πως οι μέτοχοι θα εξασφαλίσουν μέρισμα αυξημένο κατά 39% σε σχέση με πέρυσι.

Γερμανός: Κατά 20% αυξήθηκαν τα έσοδα του ομίλου Γερμανός το 2002, όπως αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως η εταιρία θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΠΑΠ: Έτοιμο το τρίτο πακέτο του ΟΠΑΠ για μετοχοποίηση, επισημαίνει η Εξπρές, το οποίο αναμένεται να διενεργηθεί εντός του επόμενου 45ημερου.

Επιχειρήσεις Αττικής: Αύξηση στις πωλήσεις 27,2% παρουσίασαν οι Επιχειρήσεις Αττικής στο σύνολο του 2002, σύμφωνα με την Εξπρές.

ΕΤΑ: Την παραχώρηση των παραλίων της Ρόδου στους δήμους του νησιού ανακοίνωσε η ΕΤΑ, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η εταιρία προανήγγειλε και τη δημιουργία δεύτερου γηπέδου γκολφ.

Τράπεζες: Στοιχίζουν οι αλχημείες στη Γενική Τράπεζα, όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο, ενώ το ίδιο προσθέτει πως η Εμπορική Τράπεζα σημείωσε πτώση κερδών με το μέρισμα για τη χρήση του 2002 να ανέρχεται στα 0,45 – 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v