Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Τα πετρελαϊκά αποθέματα, οι πτωτικές αναθεωρήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντουίζενμπεργκ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη αλλά και τα γεγονότα που βαραίνουν το κλίμα στην οικονομία απασχολούν κυρίως τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Τα πετρελαϊκά αποθέματα, οι πτωτικές αναθεωρήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντούιζενμπεργκ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη αλλά και τα γεγονότα που βαραίνουν το κλίμα στην οικονομία απασχολούν κυρίως τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Πετρελαϊκά Αποθέματα: Δεν τα βρήκαν οι 15 στα πετρελαϊκά αποθέματα, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ προσθέτει πως πήραν διαβεβαίωση ότι δε θα ξεμείνουμε καθώς το καρτέλ είναι πρόθυμο να καλύψει έλλειμμα παραγωγής μέχρι 5εκατ. βαρελιών την ημέρα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο προσθέτει πως λόγω μείωσης των αποθεμάτων η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε στα ύψη.

Επιτόκια: Η ένδειξη ότι επίκειται μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων είναι το σημαντικότερο στοιχείο από τη Σύνοδο της G7 το Σάββατο στο Παρίσι, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ότι αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, επισημαίνει η Ημερησία.

Ελληνική Οικονομία: Τα πρόσφατα εσωτερικά και εξωτερικά γεγονότα βαραίνουν το κλίμα στην οικονομία και δημιουργούν αβεβαιότητες οι οποίες θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις και ανατροπές σε βασικούς δείκτες και πολιτικές, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Οικονομική Πολιτική: Οι ”αυτόματοι δημοσιονομικοί σταθεροποιητές” είναι ο όρος που χρησιμοποιείται τελευταία για να εξηγηθεί η επίδραση των μηχανισμών αυτών στην εξομάλυνση των ρυθμών της οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Φυσικό Αέριο: Υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ενώ το Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες: Τις αδυναμίες των μεγάλων τραπεζών και συγκεκριμένα της Εθνικής, Εμπορικής, Πειραιώς και Alpha Bank, αναφέρει έκθεση της UBS Warburg όπως αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΚΟ: Συγκράτηση και πάγω των τιμολογίων για το 2003 θα ζητήσει αύριο ο υπουργός οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως παράλληλα ο κ. Χριστοδουλάκης θα ζητήσει να περιοριστεί ο δανεισμός των Οργανισμών και να μη γίνουν νέες προσλήψεις.

Σοφοκλέους: Σε online σύνδεση θα είναι οι αγορές της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης και ως εκ τούτου Έλληνες και Τούρκοι θα επενδύουν κατευθείαν, επισημαίνει η Ημερησία.

Λαϊκά Ομόλογα: ”Ανέκδοτα” θα μείνουν τα λαϊκά ομόλογα, ενώ άγνωστο είναι αν θα υπάρξουν επόμενες εκδόσεις, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ: Μέρισμα 0,67 ευρώ θα διανείμει ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του για τη χρήση του 2002, σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως στον ισολογισμό θα υπάρξει πρόβλεψη για απαιτήσεις της Intralot ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Δ. Δασκαλόπουλος: Τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ πιθανότητα να διεκδικήσει ο πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Συμμετοχών Δημήτρης Δασκαλόπουλος όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Forthnet: Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Forthnet όσον αφορά στην πώληση του ποσοστού των Μινωικών Γραμμών, αναφέρει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v