Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά στα επιτόκια των κυμαινόμενων δανείων των ιδιωτών, οι διαγωνισμοί των Ελληνικών Πετρελαίων και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά στα επιτόκια των κυμαινόμενων δανείων των ιδιωτών, οι διαγωνισμοί των Ελληνικών Πετρελαίων και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Δευτέρας.

Επιτόκια: Πιο σταθερά είναι πλέον τα επιτόκια στα κυμαινόμενα δάνεια των ιδιωτών, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική, με στόχο τη σταθεροποίηση των επιβαρύνσεων των τόκων των εν λόγω δανείων.

Εισοδηματική πολιτική: Την Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα, ενημερώνει η Ναυτεμπορική.

Επιδόματα: Ο ”Συνήγορος του Πολίτη” παρεμβαίνει προς το Γενικό Λογιστήριο του κράτους όσον αφορά στα επιδόματα, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Δημόσιο: Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως από το σύνολο των χρεών μπορεί να εισπράξει 4,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ εντός του 2003, αναφέρει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Στην 11η θέση βρίσκεται η Σοφοκλέους, μεταξύ 15 μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων όσον αφορά στη χρηματιστηριακή της αξία, σημειώνει η Ναυτεμπορική, ενώ η ίδια προσθέτει πως σε περιόδους μακράς πτώσης των αγορών, οι ψύχραιμοι επενδυτές εκμεταλλεύονται τις συνθήκες αλλά και τις χαμηλές τιμές των μετοχών και προβαίνουν σε τοποθετήσεις, προσβλέποντας σε μακροπρόθεσμη αποκόμιση κερδών. Η εφημερίδα Ημερησία επισημαίνει πως η Σοφοκλέους βρίσκεται 15η σε ζημιές στον κόσμο, ενώ συμπληρώνει πως στις 22 συνεδριάσεις του Ιανουαρίου μόνο μια στις επτά μετοχές προσέφερε κέρδη. Την αναγκαία δημιουργία ανεξάρτητης εποπτικής αρχής, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, καθώς εκτιμάται ότι η αξιοπιστία πολλών εταιριών είναι καταρρακωμένη.

ΕΛ.ΠΕ – Ο.Α.: Σήμερα επιβεβαιώνεται επισήμως η αποτυχία των διαπραγματεύσεων των ΕΛ.ΠΕ. και Lukoil, αναφέρει η Ημερησία, ενώ σχετικά με την Ολυμπιακή προσθέτει πως σε ναυάγιο οδηγούνται και οι διαπραγματεύσεις που ολοκληρώνονται στις 10 Φεβρουαρίου.

Πετρέλαιο: Βραχύβια οποιαδήποτε ανοδική κίνηση του πετρελαίου, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΦΠΑ: Περισσότερες από 80.000 επιχειρήσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τουρισμός: Επενδύσεις ύψους 303,9 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Επενδυτικές εταιρίες: Συνολικές ζημιές ύψους 38 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι επενδυτικές για το 2002 όπως αναφέρει η Ημερησία.

Πληροφορική: 162 διαγωνισμοί για έργα πληροφορικής ύψους 581,6 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Καινοτόμες λύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Μεταλλουργία: Κινητικότητα φέρεται να υπάρχει στον όμιλο Στασινόπουλου, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο.

Τράπεζες: Τις εκτιμήσεις της Εγνατίας ΑΧΕ για τον τραπεζικό κλάδο, βάσει των οποίων προβλέπεται αύξηση κερδών κατά 13% για το 2003, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κατασκευές: Στην ενέργεια επενδύουν οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v