Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ζητάει η Κομισιόν, τους φόβους για τις απώλειες που καταγράφει η αγορά, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, τις ευοίωνες εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, την αλλαγή της ΚΑΠ από την ΕΕ, την ολοκλήρωση της συμφωνίας του ΟΤΕ με τη RomTelecom, αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Τις αλλαγές στο ασφαλιστικό προωθεί η ελληνική κυβέρνηση ύστερα και από πιέσεις της Κομισιόν.

Ασφαλιστικό: Ασφαλιστικό πακέτο για ΤΕΒΕ-ΤΑΕ είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, εκσυγχρονίζονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύμφωνα με ”το Βήμα”, αρχίστε τη μείωση συνταξιοδοτικών δαπανών, είναι η προτροπή της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

Επαναπατρισμός κεφαλαίων: Πρώτο βήμα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, φόρους και στους τόκους καταθέσεων εξωτερικού αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ανοίγουν ”οι πόρτες” για επαναπατρισμό κεφαλαίων, σύμφωνα με το ”Κέρδος”, υπό επιστροφή τα κεφάλαια που μετανάστευσαν είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

ΚΑΠ: Έξι μεγάλες αλλαγές φέρνει η νέα ΚΑΠ για τους αγρότες σύμφωνα με την ”Ημερησία”, εμμένει η ΕΕ στην αλλαγή της ΚΑΠ, έρχεται ψαλίδι στις επιδοτήσεις είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, η Κομισιόν αλλάζει τη φιλοσοφία της ΚΑΠ σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, ποιους Έλληνες αγρότες θίγουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις, αναφέρει ”το Βήμα”, ριζική χαρακτηρίζει την ενδιάμεση μεταρρύθμιση της ΚΑΠ η ”Καθημερινή”.

Τράπεζες: Σε νέα στρατηγική συμμαχιών οδηγούνται οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με ”το Βήμα”, ευοίωνες εκτιμήσεις για τις τράπεζες από ξένους οίκους, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, τα χειρότερα πέρασαν για τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με έκθεση της SSSB που αναφέρει το ”Κέρδος”, ενώ ίδιος είναι και ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” που επικαλείται εκθέσεις της SSSB και Merrill Lynch, θετικά σχόλια δύο ξένων οίκων υπέρ των τραπεζών, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

ΟΤΕ: Εγκρίθηκαν οι όροι για RomTelecom, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, για ”ισχυρή” βάση του ΟΤΕ στη Ρουμανία κάνει λόγο η εφημερίδα ”το Βήμα”, πράσινο φως στον ΟΤΕ για τη RomTelecom, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, εγκρίθηκε η απόκτηση της RomTelecom αναφέρει η ”Εξπρές”, στον πλήρη έλεγχο του ΟΤΕ η RomTelecom, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

ΟΠΑΠ: Το Δημόσιο θα εξαντλήσει τα ένδικα μέσα κατά της απόφασης που επιδικάζει αποζημίωση στην Ιντραλότ από τον ΟΠΑΠ, αναφέρει η ”Καθημερινή”, για άδικη διαιτησία κάνει λόγο ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”, έφεση ασκεί ο ΟΠΑΠ, ερωτήματα για απόφαση υπέρ της Ιντραλότ, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

Γενική Τράπεζα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τη Γενική Τράπεζα αναφέρει η ”Ημερησία”, η Γενική ψάχνει επενδυτή από μηδενική βάση, σχολιάζει το ”Κέρδος”.

Σοφοκλέους: Έχασαν έως και 70% της αξίας τους οι μετοχές, η πτώση των οποίων είναι πολλαπλάσια του δείκτη, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, όλα χαμηλά στη Σοφοκλέους, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, ήξεις αφήξεις είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, βαρύ κλίμα λόγω παραγώγων στη Σοφοκλέους, αναφέρει η ”Εξπρές”.

2004: Κριτική υπουργών για τις δαπάνες του Αθήνα 2004 αναφέρει η ”Ημερησία”, ένταση για ασφάλεια και ”overlays” είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, η κυβέρνηση δεν θα χρεωθεί υπερβάσεις των έργων, αναφέρει το ”Κέρδος”, ολυμπιακές διαχειριστικές κόντρες βλέπει η ”Ναυτεμπορική”.

Πληθωρισμός: Ο πληθωρισμός ”ξύπνησε” το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ο τίτλος του ”Χρηματιστηρίου”, νέοι φόβοι πιέσεων στον πληθωρισμό, αναφέρει η ”Εξπρές”, συγκυριακή πτώση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, αισθητή πτώση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, αναφέρει ”το Βήμα”.

Internet: Σε μητρώο όλα τα ονόματα των ελληνικών διευθύνσεων στο Internet, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Τρόφιμα: Προτάσεις από 3E, Μεβγάλ, ΙΟΝ και Παπαδόπουλο για παραγωγή ενέργειας, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v