Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Τις εκτιμήσεις για τη διάθεση των υπολοίπων κεφαλαίων του Β΄ ΚΠΣ, την πτώση στη Σοφοκλέους και την πίεση που υφίστανται οι τράπεζες, τα μέτρα στη ναυτιλία, τη διεύρυνση του ελλείμματος, σχολιάζουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Με τις εκτιμήσεις για τη διάθεση των υπολοίπων κεφαλαίων του Β΄ ΚΠΣ ασχολείται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

ΚΠΣ: Ορόσημο η 31η Μαρτίου για την εκταμίευση 1,5 δισ. ευρώ του Β΄ ΚΠΣ αναφέρει η ”Ημερησία”, επισπεύδεται η εκκαθάριση του Β΄ ΚΠΣ είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, αγωνία για τα υπόλοιπα 500 δισ. του Β΄ ΚΠΣ είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, μόνο 2.800 μικρομεσαίοι διεκδίκησαν πόρους του ΚΠΣ, σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Γύρισε πέντε χρόνια πίσω ο δείκτης της Σοφοκλέους, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, η Σοφοκλέους επέστρεψε στο ’90 αναφέρει το ”Κέρδος”, πίεση στις τράπεζες από τη συνεχώς επιδεινούμενη κρίση στις χρηματιστηριακές αγορές σχολιάζει η ”Εξπρές”, αναζητείται ελπίς, αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, για συνθήκες ασφυξίας στις στάχτες του ΧΑ κάνει λόγο ”το Βήμα”, σε επίπεδο 1990 η Σοφοκλέους, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, δεκατρία χρόνια πίσω η Σοφοκλέους, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”.

Έλλειμμα: Διευρύνεται το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, στην εξέλιξη του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου αποτυπώνεται η μείωση της ανταγωνιστικότητας, αναφέρει η ”Καθημερινή”, στα 20 δισ. ευρώ η τρύπα του εμπορικού ισοζυγίου, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, για νέα επιδείνωση στο ισοζύγιο κάνει λόγο και η ”Εξπρές”, διευρύνθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναφέρει το ”Κέρδος”, 7,85 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 11μηνο, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

Ναυτιλία: Στις 30 Ιανουαρίου τα μέτρα για τη ναυτιλία σχολιάζει η ”Ημερησία”, τα μέτρα ενίσχυσης των ποντοπόρων πλοίων παρουσίασε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”, με απελευθέρωση οργανικών συνθέσεων ενισχύεται η ποντοπόρος ναυτιλία είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, μέτρα για τα κατώτερα πληρώματα, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα του ”Βήμα”.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ομαδικές αγωγές κατά 6 τραπεζών καταθέτει η ΕΚΠΟΙΖΩ σχολιάζει η ”Καθημερινή”, αγωγές για τις επιβαρύνσεις στα στεγαστικά, σχολιάζει το ”Βήμα”.

Παράγωγα: Σκάει η φούσκα των παραγώγων στη Σοφοκλέους είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, από κόσκινο περνάει η ΕΤΣΕΠ όλους τους κωδικούς στα παράγωγα, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ECOFIN: Οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ απασχολούν το ECOFIN, αναφέρει στην πρώτη σελίδα το ”Κέρδος”, συνεδριάζει το ECOFIN, σχολιάζει η ”Εξπρές”, σε κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία για άρση του τραπεζικού απορρήτου με στόχο την αποφυγή της φοροδιαφυγής επί των κεφαλαιακών κερδών αναμένεται να καταλήξουν οι 15, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Καρδασιλάρης: Προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της Καρδασιλάρης λόγω της πυρκαγιάς, σχολιάζει η ”Ημερησία”, ανασυντάσσεται ο Καρδασιλάρης μετά την πυρκαγιά, αναφέρει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, ασφαλισμένη σε 8 εταιρίες η Καρδασιλάρης είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”.

Ασφάλιστρα: Παζάρι με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων, αναφέρει το ”Κέρδος”, αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων, σχολιάζει η ”Εξπρές”, παρέμβαση για συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα, αναφέρει ”το Βήμα”.

Εμπορική: Εξιλαστήριο θύμα η μετοχή της Εμπορικής σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

ΟΤΕ: Στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης ο ΟΤΕ με βάση το μέρισμα, αναφέρει η ”Ημερησία”, σταθερές οι απόψεις της Salomon για τον ΟΤΕ αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΕΒΖ: Νέα προσφορά της ΕΒΖ για τη σερβική Crvenka, αναφέρει η ”Ημερησία”.

UBS-Salomon: UBS και Salomon διευρύνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v