Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Τα ”εύσημα” που απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης στους Έλληνες εργαζόμενους, τη ρύθμιση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γκαργκάνα για τις τράπεζες, τη διπλή προεδρία που προτείνουν Γαλλία-Γερμανία για την ΕΕ, τις τελευταίες εξελίξεις στο ταμπλό της Σοφοκλέους, τα 2,5 εκατ. συνδρομητές της Telestet απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Με τις ρυθμίσεις του κ. Γκαργκάνα για τις τράπεζες ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες.

Τράπεζες: Σε νέα βάση τίθεται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”, οι τράπεζες δέχτηκαν την αύξηση αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, για βελούδινη ρύθμιση για τις τράπεζες κάνει λόγο η ”Ημερησία”, έξοδα βαφτίστηκαν οι προμήθειες, σύμφωνα με το ”Κέρδος”, φρένο στα τραπεζικό δάνεια από τον Γκαργκάνα, είναι ο τίτλος του ”Βήματος”.

Χριστοδουλάκης-Παραγωγικότητα: Γιαπωνέζοι στην παραγωγικότητα, αλλά…, είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, για πλήρη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τον μέσο όρο της ΕΕ κάνει λόγο ο κ. Χριστοδουλάκης σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, η σύγκλιση με την ΕΕ θα γίνει το 2015 και όχι το 2080, φέρεται να δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης σύμφωνα με την πρώτη σελίδα της ”Ημερησίας”, δυσφορία Χριστοδουλάκη για την έκθεση της Κομισιόν αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, φτάσαμε τους Γιαπωνέζους είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική, σύμφωνα με τον τίτλο του ”Βήματος”.

ΚΠΣ: Η γραφειοκρατία φρενάρει το ΚΠΣ, σύμφωνα με τον τίτλο της εφημερίδας ”Κέρδος”, περισσότερους ιδιώτες θέλει το ΚΠΣ, όπως αναφέρει η ”Εξπρές”, 1,5 δις. ευρώ έχασαν το δρόμο προς την Βόρεια Ελλάδα, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, έως αύριο αιτήσεις για το Γ΄ ΚΠΣ από τις μικρομεσαίες, αναφέρει η ”Ημερησία”, κινητοποίηση για το Γ΄ ΚΠΣ, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”.

Χρηματιστήριο: Ανέβηκε και χθες το χρηματιστήριο, σύμφωνα με τον τίτλο της ”Ναυτεμπορικής”, μονομαχία στο ταμπλό με φόντο παράγωγα και short selling είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, με οριακά κέρδη 0,28% έκλεισε ο γενικός δείκτης, σχολιάζει το ”Κέρδος”.

ΕΛΠΕ: Στις 3 Φεβρουαρίου η νέα προθεσμία για τα ΕΛΠΕ, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, προθεσμία έως 3 Φεβρουαρίου για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, επί ξυρού ακμής η συμφωνία για τα ΕΛΠΕ, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, παράταση για τα ΕΛΠΕ, σχολιάζει το ”Βήμα” ενώ ίδιος είναι και ο τίτλος της ”Εξπρές” αλλά και του ”Χρηματιστηρίου”.

Telestet: Και η Telestet στην σταθερή αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, πάνω από 2,5 εκατ. οι συνδρομητές της Telestet, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, σε άνοδο οι νέοι πελάτες της Telestet, όπως αναφέρει η ”Εξπρές”, ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. οι συνδρομητές της Telestet το τέταρτο τρίμηνο αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Τράπεζα Αττικής: Πιθανό σενάριο η συγχώνευση ΤΤ και Τράπεζας Αττικής είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, κατά 627 εκατ. ευρώ αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο η Τράπεζα Αττικής, προς αύξηση εφαλαίου η τράπεζα Αττικής αναφέρει η ”Εξπρές”, κατώτερη των σχεδιασμών η Α/Κ της Τράπεζας Αττικής σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Εφοριακοί: Απειλές απόλυσης σε ”επίορκους” σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, θα την πληρώνουν και οι εφοριακοί προειδοποιεί η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, και οι προϊστάμενοι συνυπεύθυνοι για κρούσματα χρηματισμού εφοριακών, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Διπλή Προεδρία: Δεν τα βρήκαν για έναν και προτείνουν δύο προέδρους, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, πρόταση διπλής προεδρίας της ΕΕ είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Πετρέλαιο: Αυξάνεται η ανησυχία στις διεθνείς αγορές είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, ρεκόρ διετίας λόγω κακοκαιρίας το πετρέλαιο, αναφέρει το ”Βήμα”, οι βεβαιότητες για πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράκ εκτίναξαν το πετρέλαιο πάνω από τα 33 δολάρια στη Νέα Υόρκη και πάνω από τα 31 στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΙΚΑ: Συντάξεις σε δύο μήνες υπόσχεται ο διοικητής του ΙΚΑ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, απολογία του διοικητή του ΙΚΑ για τις ουρές και τις συντάξεις, αναφέρει η ”Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v