Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής

Οι αλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, η κριτική ΣΕΒ κατά… πάντων, η αναβολή εισαγωγής των λαϊκών ομολόγων, φορολογικά θέματα, αλλά και εταιρικές ειδήσεις απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής
Με τις αλλαγές στη συνεδρίαση του ΧΑ, την αναβολή εισαγωγής των λαϊκών ομολόγων, την κριτική ΣΕΒ, τις εξελίξεις στη φορολογία, αλλά και με αρκετές εταιρικές ειδήσεις ασχολείται ο οικονομικός τύπος την Παρασκευή.

Συνεδρίαση του ΧΑ- αλλαγές: ”Μετοχές τριών ταχυτήτων στο Χρηματιστήριο” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος, ενώ αναλυτική πληροφόρηση περιέχεται στις σελίδες του Βήματος Ανάπτυξη. ”Αλλαγές στη συνεδρίαση του ΧΑ είναι ο κύριος τίτλος του οπισθόφυλλου της Οικονομικής Καθημερινής, με τον υπότιτλο να προσθέτει ότι με κριτήριο τη ρευστότητα θα γίνεται η διαπραγμάτευση των μετοχών από τα μέσα του επόμενου έτους. ”Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται οι μετοχές” αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Ημερησία, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος. ”Το spread διχάζει το ΧΑ” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής.

Λαϊκά ομόλογα: ”Όνειρο… θερινής νυκτός τα λαϊκά αποταμιευτικά ομόλογα”, γράφει στο πρώτο του θέμα το Χρηματιστήριο, ενώ ”εν ευθέτω χρόνω τα λαϊκά ομόλογα λόγω ισχυρών τραπεζικών πιέσεων”, είναι ο σχετικός τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής. ”Σύγκρουση για τα λαϊκά ομόλογα είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος και της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο κάνει λόγο για ”προσωρινή αναδίπλωση Χριστοδουλάκη”. ”Αποσύρθηκαν πριν κυκλοφορήσουν τα λαϊκά ομόλογα” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη.

ΣΕΒ- κριτική: ”Κριτική ΣΕΒ στην αντιπολίτευση” είναι ο σχετικός τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, η οποία αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Οδ. Κυριακόπουλου. ”Δυστυχώς η αντιπολίτευση πιέζει για αύξηση δαπανών” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, ενώ ”ΣΕΒ: φταίτε όλοι!” τιτλοφορείται το πρώτο θέμα της Εξπρές. ”ΣΕΒ: Μισθοί χωρίς ρήτρα πληθωρισμού” είναι ο σχετικός τίτλος του Κέρδους, ενώ σε άλλο σημείο της πρώτης του σελίδας αναφέρεται και στην απόδοση ευθυνών στην αντιπολίτευση. ”Βολές ΣΕΒ κατά πάντων για τα δημόσια ελλείμματα” είναι ο πρώτος τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Βήμα Ανάπτυξη.

Φορολογία: ”Συντομότερα η αποπληρωμή των επιστροφών φόρου” είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας, η οποία κάνει λόγο για νέο, απλούστερο έντυπο δήλωσης. ”Διήμερη παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω της απεργίας στις ΔΟΥ”, γράφει σε άλλο της σημείο η ίδια εφημερίδα. ”Ημερήσια πρόστιμα για οφειλές σε ΔΥΟ” γράφει η Ναυτεμπορική, ενώ στις προτάσεις της ομάδας εργασίας το υπουργείου για ”νέα e-φορία” αναφέρεται η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Μαϊλλης- εξαγορά: Εξαγορά στην Ιταλία για τον όμιλο Μαΐλλη είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”Απέκτησε το 30% της ιταλικής εταιρίας 3L S.r.L. μας πληροφορεί η Ημερησία. ”Σε νέα εξαγορά προχώρησε η Μαΐλλης” γράφει το Χρηματιστήριο.

Intracom- αποχώρηση: Αποχώρηση Intracom από την IPS”, τιτλοφορείται η Οικονομική Καθημερινή. ”Inform Λύκος: Εξαγόρασε από την Intracom το 40% της IPS” γράφει η Ημερησία.

Εμπορική- Credit Agricole: Ενίσχυση της Εμπορικής μέσω Credit Agricole” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, το οποίο προσθέτει ”ισχυροποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο γαλλικός όμιλος”.

Everest- Κοινοπρακτικό: ”Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 19,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Everest”, γράφει η Εξπρές, προσθέτοντας ότι το δάνειο θα διατεθεί για την κάλυψη του τιμήματος εξαγοράς της Olympic Catering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v