Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της Σοφοκλέους, τις νέες αποφάσεις σχετικά με τη φορολογία, τον πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με την ευρωζώνη, τις υποχρεώσεις των καταναλωτών προς τις τράπεζες, τη νέα άνοδο των τιμών πετρελαίου και χρυσού, την εξαγορά της Dorna από την 3E, τις παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών ασχολείται ο οικονομικός Τύπος σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Με τις υποχρεώσεις των καταναλωτών προς τις τράπεζες που αφορούν στην αποπληρωμή δανείων ασχολούνται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Δάνεια: Στο 21% ο δανεισμός νοικοκυριών, 38% για τις επιχειρήσεις, είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, χρωστάμε €83.996,1 εκατ. και καταθέσαμε 100,4 δισ. αναφέρει στον τίτλο της η ”Ναυτεμπορική”, καλπάζουν πιστωτικές και προσωπικά αναφέρει ”το Βήμα”, κάμψη στο ρυθμό ανόδου της καταναλωτικής πίστης ”βλέπει” η ”Εξπρές”, στο 60% του ΑΕΠ αντιστοιχούν οι οφειλές μας στις τράπεζες τονίζει η ”Καθημερινή”, καλπάζουν τα στεγαστικά δάνεια αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Φόροι-Εισοδήματα: 7,78% περισσότεροι φόροι, 6,87% επιπλέον εισοδήματα είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής” για το θέμα, 11.880 το μέσο εισόδημα με φόρο 1.004 € αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, στην Αττική οι πλούσιοι φορολογούμενοι σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρο είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, ένας στους δύο Έλληνες δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος σχολιάζει η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους: Υπόγεια χτυπήματα σε λόμπι και περιφέρεια βλέπει το ”Χρηματιστήριο”, πιέσεις σε μετοχές της Σοφοκλέους σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, η αλήθεια για τη Σοφοκλέους είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”.

Πληθωρισμός-Ευρωζώνη: Μέγκενη ο πληθωρισμός σχολιάζει η ”Εξπρές”, 1,7% η διαφορά εγχώριου πληθωρισμού και ευρωζώνης είναι ο τίτλος του ”Χρηματιστηρίου”.

Πετρέλαιο-Χρυσός: Πολεμικό ράλι ανόδου τιμών για χρυσό και μαύρο χρυσό είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, πάνω από τα 30 δολάρια το πετρέλαιο αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, χρυσός και πετρέλαιο στα ύψη, σε απόγνωση οι επενδυτές αναφέρει το ”Κέρδος”, νέα εκτίναξη στην τιμή του χρυσού σχολιάζει η ”Εξπρές”.

Coca Cola: Στην Coca Cola η ρουμανική Dorna αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, 3E: απέκτησε τοπ 35% της Dorna σχολιάζει η ”Εξπρές”, Coca Cola 3E, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Dorna στη Ρουμανία είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

Conseco: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η Conseco είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, νέο μεγάλο κανόνι έσκασε στις ΗΠΑ αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Παραιτήσεις: Την αποπομπή του CEO της Allianz ανακοίνωσε ο ασφαλιστικός όμιλος, σχολιάζει η ”Εξπρές”, παραιτήσεις κορυφής είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”, για επιδημία παραιτήσεων-αποχωρήσεων στην κορυφή ευρωπαϊκών κολοσσών κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v