Ο οικονομικός τύπος την Πέμπτη

Με τις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, τις ενισχύσεις του Γ΄ ΚΠΣ, τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο, αλλά και εταιρικά νέα από Στρίντζη- ΑΝΕΚ, Εμπορική Τράπεζα και ΑΓΕΤ ασχολούνται μεταξύ άλλων οι οικονομικές εφημερίδες την Πέμπτη.

Ο οικονομικός τύπος την Πέμπτη
Με τις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, τις ενισχύσεις του Γ΄ ΚΠΣ, τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο, αλλά και εταιρικά νέα από Στρίντζη- ΑΝΕΚ, Εμπορική Τράπεζα και ΑΓΕΤ ασχολούνται μεταξύ άλλων οι οικονομικές εφημερίδες την Πέμπτη.

Ολυμπιακή- πρόστιμο: ”Ολυμπιακή τραγωδία με 5.000 απολύσεις” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, με τον υπέρτιτλο να γράφει ότι περιουσιακά στοιχεία και 2.000 υπάλληλοι της ΟΑ θα περάσουν στις Μακεδονικές Αερογραμμές. ”Βαρύς ο πέλεκυς για την Ολυμπιακή, γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Χτύπησε η καμπάνα για την Ολυμπιακή” η Καθημερινή.

”Σύγκρουση με Παλάθιο για Ολυμπιακή” είναι ο τίτλος της Εξπρές, ενώ Μάχη Βερελή- Παλάθιο για 153 εκατ. ευρώ” αυτός του Κέρδους Στο θέμα αναφέρεται στην πρώτη της σελίδα και η Ναυτεμπορική, ενώ το Βήμα Ανάπτυξη γράφει για ”Αγριο παιχνίδι συμφερόντων με την Ολυμπιακή. ”ΟΑ: Πετά και η καμπάνα από 41 έως 194 εκατ. ευρώ” τιτλοφορείται σχετικά η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Γ΄ ΚΠΣ: Ενισχύσεις 320 εκατ. ευρώ σε εταιρίες και νέους επιχειρηματίες είναι ο σχετικός τίτλος τη Ημερησίας, ο οποίος αναφέρεται σε 5 σχέδια του Γ΄ ΚΠΣ, ενώ για ενισχύσεις 530 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίους, γράφει η Ναυτεμπορική, ενώ ”ανταγωνιστικότητα με κονδύλια 429 εκατ. ευρώ η Καθημερινή”. ”Επιχορηγήσεις για νέους και γυναίκες από το Γ΄ ΚΠΣ τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Κέρδους.

Ελλειμμα: ”Απειλείται διεύρυνση του ελλείμματος”, γράφει η Ναυτεμπορική στο πρώτο της θέμα, επικαλούμενη αιτήματα υπουργείων και ΝΠΔΔ που φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ σε 18 ημέρες. ”Δύσκολο φίνις και ελλείμματα για τον προϋπολογισμό” είναι ο τίτλος της Καθημερινής.

Ευρωβαρόμετρο: Υπέρ του ευρώ το 77% των Ευρωπαίων, παρά την ακρίβεια που έφερε, γράφει η Ημερησία, ενώ παρόμοιος είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, που κάνει λόγο για ”καλό αλλά ακριβό ευρώ”. ”Φτωχότεροι οι Ευρωπαίοι με το ευρώ” γράφει το Βήμα Ανάπτυξη.

Εμπορική- επέκταση: ”Παγώνει την εξαγορά στη Σερβία η Εμπορική” τιτλοφορείται σχετικά η Ημερησία.

Κομισιόν- συγχωνεύσεις: Ανοίγει ο δρόμος για τις συγχωνεύσεις, γράφει το Χρηματιστήριο.

Energy: ”Η Energy το αντίπαλο δέος για ΟΤΕ” γράφει στο οπισθόφυλλό της η Καθημερινή, με τον υπότιτλο να αναφέρει ”τον Φεβρουάριο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά η θυγατρική της ΔΕΗ μέσω του δικτύου της Γερμανός”.

ΕΠΑΤ- επενδύσεις: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΠΑΤ”, είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Fashion Box: Ξεπέρασε τις 24 φορές η κάλυψη της Fashion Box είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής.

Στρίντζης- ΑΝΕΚ: ”Απάντηση Στρίντζη σε ΑΝΕΚ” σχετικά με την ένσταση για το Blue Star 2 είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΑΓΕΤ- επέκταση: ”Την επέκτασή του σε νέους τομείς μελετά ο όμιλος ΑΓΕΤ” αναφέρει το οπισθόφυλλο της Καθημερινής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v