Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Με διάφορες πτυχές της ελληνικής οικονομίας (πληθωρισμός, δημόσιο χρέος, φορολογία, δηλώσεις Α. Διαμαντοπούλου) ασχολείται η πλειοψηφία του οικονομικού τύπου τη Δευτέρα, με τα εταιρικά νέα να απουσιάζουν σχεδόν εντελώς.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ασχολούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι περισσότερες από τις οικονομικές εφημερίδες της Δευτέρας.

Ελληνική Οικονομία: ”Γκάλοπ εξοστρακίζουν αντιδημοφιλή μέτρα” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, η οποία στον υπέρτιτλο γράφει ”η κυβέρνηση εισάγει μερική απασχόληση στο δημόσιο και αναβάλει ΦΠΑ οικοδομής, αντικειμενικές, τεκμήρια ΙΧ.

Ϋστατη προσπάθεια για τη Νέα Οικονομία είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής των επενδυτικών σχημάτων, αναφορικά με την ενεργοποίηση του προγράμματος της Κοινωνία της πληροφορίας. Στο δεύτερο θέμα της πρώτης της σελίδας, η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για μισθούς ”στο βωμό της ανεργίας”, προσπάθεια την οποία εντάσσει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Με τον πληθωρισμό ασχολείται και θέμα της Ημερησίας, γράφοντας για ”αποκλιμάκωση του τιμαρίθμου, αλλά από τον Ιανουάριο” και προσθέτοντας ότι σήμερα ανακοινώνει η ΕΣΥΕ τον δείκτη τιμών καταναλωτή για το Νοέμβριο. ”Έντονος προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο τιτλοφορείται το Χρηματιστήριο, το οποίο προσθέτει ότι Eurostat και καθυστερήσεις στο Γ΄ ΚΠΣ φέρνουν σε δεινή θέση του ΥΠΕΘΟ.

Γ΄ ΚΠΣ: ”2.000 αιτήσεις εξυπηρέτησαν οι τράπεζες- στόχος η εξέταση 15.000 φακέλων έως τις 15 Ιανουαρίου”, γράφει το Χρηματιστήριο.

Φορολογικά: ”Τελεσίγραφο της εφορίας σε 700.000 οφειλέτες του δημοσίου” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, ο υπέρτιτλος της οποίας μας πληροφορεί για ”απειλές με κατασχέσεις”.

Διαμαντοπούλου: ”όχι άλλη δημαγωγία για το χρέος” είναι ο πρώτος τίτλος της Ημερησίας, που, αναφερόμενη σε δηλώσεις της ελληνίδας επιτρόπου, προσθέτεντας ότι είναι ”λάθος η προσέγγιση ότι η αποκλιμάκωση του χρέους θα υπονομεύσει την ανάπτυξη”.

ΔΕΗ- μετοχοποίηση: ”ΔΕΗ- εντυπωσιακή η υπερκάλυψη κατά 5,6 φορές” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, που χαρακτηρίζει την εξέλιξη ”πέραν των πιο αισιόδοξων προβλέψεων”. ”Στα 12,4 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών της ΔΕΗ” είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας η οποία κάνει λόγο για κάλυψη 6 φορές.

Unibrain: ”Επενδυτική αναθεώρηση από τη Unibrain” είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, όπου αναφέρεται ότι η εταιρίας περιορίζει σημαντικά το λειτουργικό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v