Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης

Με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται 7 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος, τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών όπως παρουσιάζονται σε έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, την απεργία της ΑΔΕΔΥ, τη χορήγηση φορολογικής αμνηστίας στον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Ελβετία, το μήνυμα Ντουίζενμπεργκ για μείωση επιτοκίων ασχολούνται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης
Με την προαναγγελία του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντουίζενμπεργκ για μείωση των επιτοκίων ασχολήθηκαν στο σύνολό τους τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Ντουίζενμπεργκ: Προανήγγειλε μείωση των επιτοκίων είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”, αποφασίζει αύριο η ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων 25-50 μονάδες αναφέρει η ”Ημερησία”, μείωση επιτοκίων αλλά πόση αναρωτιέται στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”, μήνυμα Ντουίζενμπεργκ για μείωση επιτοκίων σχολιάζει το ”Βήμα”, πράσινο φως από την ΕΚΤ αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Εξπρές”.

Φορολογική αμνηστία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ”φοροαμνηστίας” στα κεφάλαια που θα επαναπατρισθούν σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Βήμα”, ”διάφανοι” οι λογαριασμοί της Ελβετίας σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ”Καθημερινής”, προχωρεί η φορολογική αμνηστία σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”.

ΑΔΕΔΥ: Αύριο 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ναυτεμπορική”, απεργεί αύριο η ΑΔΕΔΥ αναφέρει η ”Εξπρές”, νέες διεκδικήσεις από την ΑΔΕΔΥ σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, για προστασία μισθών και…€20 η απεργία κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”.

Τράπεζες: Θετικές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρει η εφημερίδα τα ”το Βήμα”, ευοίωνες οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Τράπεζας σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, προβλέψεις για αύξηση κερδών των τραπεζών το 2003 αναφέρει η ”Ημερησία”.

Επαγγελματικά Ταμεία: Ελεύθερες οι τοποθετήσεις στα αμοιβαία των Ταμείων σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, πενιχρά δείχνουν τα κίνητρα για την επαγγελματική ασφάλιση σύμφωνα με την ”Εξπρές”, για έκπτωση και στα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία κάνει λόγο το ”Κέρδος”, φορολογικά κίνητρα για επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, πλήρως αφορολόγητες οι εισφορές για τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, αναφέρει η ”Καθημερινή”, επαγγελματικά ταμεία με φοροκίνητρα αναφέρει το ”Βήμα”.

Ναυτιλία: Μαύρη λίστα με 66 ”επικίνδυνα” πλοία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η ”Καθημερινή”, στη μαύρη λίστα 66 τάνκερ, τα 11 ελληνικά, σχολιάζει η ”Ημερησία”, 66 πλοία στη μαύρη λίστα είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Σοφοκλέους: Πτώση με Coca-Cola είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, για απώλειες λόγω 3E και ΟΤΕ κάνει λόγο η ”Εξπρές”, η πίεση της 3E δεν αλλάζει τη στάση της αγοράς εκτιμά το ”Κέρδος” στην πρώτη σελίδα, αναστάτωση στο ΧΑ από τα πακέτα της Coca-Cola, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Novabank: Ενισχύεται η συνεργασία Novabank-BCP σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, επέκταση σχεδιάζει η πορτογαλική μητρική σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Δημοσκόπηση: 7 μονάδες πάγωσαν το ΠΑΣΟΚ είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, μεγάλωσε η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει η ”Εξπρές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v