Ο οικονομικός τύπος την Τρίτη

Το αναθεωρημένο σύμφωνο σταθερότητας που κατέθεσε χθες το ελληνικό οικονομικό επιτελείο στην Κομισιόν, οι νέες ρυθμίσεις για την ακίνητη περιουσία των εισηγμένων, αλλά και τα πρώτα σχόλια για το θεσμό του Ειδικού Διαπραγματευτή απασχολούν, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού τύπου την Τρίτη.

Ο οικονομικός τύπος την Τρίτη
Με το περιεχόμενο του αναθεωρημένου συμφώνου σταθερότητας που κατατέθηκε χθες στην Κομισιόν από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, τις νέες ρυθμίσεις για την ακίνητη περιουσία των εισηγμένων, τα πρώτο σχόλια για τον Ειδικό Διαπραγματευτή, αλλά και επιχειρηματικά νέα ασχολείται ο οικονομικός τύπος την Τρίτη.

Μακροοικονομικά- ΕΕ: Για αναθεώρηση υπέρ μείωσης χρέους- ανεργίας κάνει λόγο στην πρώτη της σελίδα η Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ ”επιβράδυνση της ανάπτυξης μετά το 2004” είναι ο τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη. ”Η μείωση του χρέους βασική υπόσχεση προς την Ευρώπη” είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της Ναυτεμπορικής, η οποία στον υπέρτιτλο γράφει ότι αυτό περιέχεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2002- 2006.

”Σε ρυθμούς Βρυξελλών ”χορεύει” το ΥΠΕΘΟ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ στο θέμα αναφέρονται ακόμη η Ημερησία και η Καθημερινή. ”Επίσημη δέσμευση για το δημόσιο χρέος” είναι ο τίτλος του Κέρδους, το οποίο κάνει επίσης λόγο για ”σφιχτή εισοδηματική πολιτική μέχρι και το 2006”. ”Ψηλά ο πήχης στο χρέος” γράφει η Εξπρές, η οποία μας πληροφορεί ότι κατατέθηκε χτες το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας.

Εισηγμένες ακίνητα: ”Κίνητρα- ανάσα για τις εισηγμένες” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ ”μέτρα- σωσίβιο” τα χαρακτηρίζει το Χρηματιστήριο, εντοπίζοντας τράπεζες και ασφάλειες ως τους μεγάλους κερδισμένους. ενώ στο θέμα αναφέρεται το Κέρδος και το Βήμα. ”Προίκα Μαμούθ στις εισηγμένες από τα ακίνητα” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο αναφέρει ”φόρος υπεραξίας μόνο 2% αντί για 35%”.

Ειδικός διαπραγματευτής: θετική η πρεμιέρα του ειδικού διαπραγματευτή” γράφει η Καθημερινή, προσθέτοντας ότι η Δέλτα Παγωτού και η Γενική Τροφίμων που εντάχθηκαν στον θεσμό ενισχύουν σημαντικά τη ρευστότητά τους. ”Ικανοποιημένη η διοίκηση της Δέλτα Παγωτού”, γράφει σχετικά το Χρηματιστήριο.

Φορολογία: Για ”νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών” κάνει λόγο στην πρώτη της σελίδα η Καθημερινή, ενώ τη συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για αποφυγή διπλής φορολογία εντοπίζει το Βήμα Ανάπτυξη. ”Διπλή φορολογία τέλος στα… ελληνοτουρκικά” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, ενώ παρόμοια αναφορά κάνει και Εξπρές.

Ολυμπιακή Αεροπορία: ”όλα ανοιχτά για την Ολυμπιακή Αεροπορία” τιτλοφορείται σχετικό άρθρο του Βήματος, ενώ ”τελευταίος σκόπελος για την ΟΑ η ΕΕ”, αναφέρει το Χρηματιστήριο. ”Ολυμπιακή: Αγώνας δρόμου για τον έλεγχο των προσφορών”, είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές.

Πετζετάκις- θυγατρική: ”Τη θυγατρική της ΒΕΧΡΩ πούλησε η Πετζετάκις είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”αναδιαρθρώνεται ο όμιλος Πετζετάκι” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Κυριακούλης- IKG: Στον έλεγχο της Κυριακούλης το 50% της IKG, γράφει η Καθημερινή.

Ελληνικά Καλώδια- αποτελέσματα: ”Χαμηλότερα τα κέρδη για Ελληνικά Καλώδια”, γράφει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v