Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Τα…κάλαντα που έψαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάπως πρόωρα στην ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους, τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, το χθεσινό ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια και τα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Οι επισημάνσεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

Κομισιόν: Σε καραντίνα η Ελλάδα μετά την αναθεώρηση του Συμφώνου αναφέρει σε τίτλο της η ”Καθημερινή”, μονόδρομος οι αποκρατικοποιήσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους σχολιάζει ”το Βήμα”, άστραψε για Γερμανία-βρόντηξε για Ελλάδα είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, ευρωπαϊκές πιέσεις για το δημόσιο χρέος, αναφέρει το ”κέρδος”, συναγερμός από τις Βρυξέλλες για μείωση του χρέους αναφέρει η ”Ημερησία”, τα λουριά έγιναν θηλιά, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές” για το θέμα, η Κομισιόν παγώνει τις δημόσιες δαπάνες, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Χρηματιστήρια: Καλά νέα και ράλι στα χρηματιστήρια είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, οι ταύροι επανέρχονται στα χρηματιστήρια αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, ισχυροποίηση του δολαρίου λόγω θετικών ενδείξεων ”βλέπει η ”Εξπρές”, για αιφνίδιο πάρτι στα διεθνή χρηματιστήρια κάνει λόγο το ”Κέρδος”, Ημέρα των Ευχαριστιών για τους επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σχολιάζει το ”Βήμα”, άλμα wall και δολαρίου, η παράδοση στέλνει το μήνυμα αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΟΤΕ: Μήνυμα προς τους Ρουμάνους, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, κατά 6,5% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ στα 3.217 εκατ. ευρώ αναφέρει το ”Κέρδος”, αύξηση τζίρου στο 9μηνο για τον ΟΤΕ, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, κάμψη κερδών και νέα σενάρια στην υπόθεση RomTelecom αναφέρει η ”Εξπρές”, μείωση κερδών κατά 11,5% παρουσιάζει ο Όμιλος ΟΤΕ, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Αθήνα 2004: Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια των Αγώνων, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, από τις 12 Μαΐου τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς, σχολιάζει η ”Ημερησία”, έως 950 ευρώ τα εισιτήρια των Ολυμπιακών είναι ο τίτλος του ”Κέρδους” για το θέμα.

Ανατιμήσεις: Για συνεργασία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ανακόψουν ενδεχόμενο κύμα ακρίβειας κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, δύο δέσμες μέτρων για συγκράτηση των τιμών, αναφέρει ”το Βήμα”, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΕΛΠΕ: Θεαματική ”απόδοση” από τα ΕΛΠΕ, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, αυξημένα κατά 33,6% είναι τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια το 9μηνο, σχολιάζει το ”Κέρδος”, ΕΛΠΕ: εκτιμήσεις για κέρδη 160 εκατ. ευρώ, αναφέρει ”το Βήμα”, για δυναμική αύξηση κερδών των ΕΛΠΕ κατά 48,2% κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, μείωση τζίρου και αύξηση κερδών είχαν τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τον τίτλο της ”Ημερησίας”.

Ολυμπιακή: Στα 150 εκατ. ευρώ ο πήχης για την Ολυμπιακή αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, σκληρή μάχη στην ΕΕ για τη σωτηρία της Ολυμπιακής, σχολιάζει η ”Ημερησία”, απειλείται με πρόστιμο 117 εκατ. ευρώ για τις ενισχύσεις, είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”.

Αγροτική: Βουτιά κερδών για την Αγροτική, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, για επιδείνωση των αποτελεσμάτων στον Όμιλο κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, μείωση της κερδοφορίας κατέγραψε η Αγροτική Τράπεζα στο 9μηνο, σχολιάζει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v