Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης

Οι ”απαιτήσεις” της κοινότητας σχετικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη, οι αποφάσεις σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η απελευθέρωση αγοράς ενέργειας το 2007 απασχολούν, μεταξύ άλλων τις οικονομικές εφημερίδες την Τρίτη, ενώ δεν λείπουν και οι εταιρικές ειδήσεις

Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης
Με τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνική οικονομίας και τις ”απαιτήσεις” της κοινότητας, με το Κτηματολόγιο, με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, αλλά και με την επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ασχολούνται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Μακροοικονομικά- κοινότητα: ”Άδηλο έλλειμμα 1,5 τρισ. δρχ. το 2001”, είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, η οποία στον υπότιτλος κάνει λόγο για δαπάνες ίσες με το 3,9% του ΑΕΠ που δεν ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό. ”Σφίγγει η ευρω- μέγγενη για το χρέος”, γράφει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ”ο Σόλμπες- με γαλλογερμανική προτροπή- στρέφει το ενδιαφέρον στο κριτήριο αυτό, αντί του ελλείμματος.

”Κίνδυνος προεκλογικής χαλάρωσης στην οικονομία” γράφει το Βήμα Ανάπτυξη στον πρώτο του τίτλο, με την προσθήκη ”συστάσεις για το δημόσιο χρέος”. ”Και το δημόσιο χρέος υπό αυστηρό κοινοτικό έλεγχο”, είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της Ναυτεμπορικής, η οποία αναφέρεται και στο ”αίτημα Γκαργκάνα για δημοσιονομική πειθαρχία”. ”Σφίγγουν τα λουριά” είναι ο κύριος τίτλος και της Εξπρές.

Εξοπλισμοί: Λιτότητα και για τους εξοπλισμούς είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος στο πρωτοσέλιδό του. Για ”προσπάθεια συγκράτησης των αμυντικών δαπανών” κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ”προς όφελος του κοινωνικού κράτους”.

Κτηματολόγιο: ”Σε νέες βάσεις το Κτηματολόγιο” είναι ο τίτλος της Εξπρές, ενώ αναφορά γίνεται και στην πρώτη σελίδα του Κέρδους. ”Οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας με 30 έως 880 ευρώ” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο αναφέρει ”αρχίζει από το 2004 η χορήγηση βεβαιώσεων από το κτηματολόγιο σε χιλιάδες δικαιούχους”.

Απελευθέρωση ενέργειας- 2007: Το 2007 πλήρης απελευθέρωση αγοράς ενέργειας στην ΕΕ, αναφέρει το Βήμα, ενώ στο θέμα αναφέρονται η Καθημερινή, το Κέρδος και η Εξπρές. ”Από 1ης Ιουλίου 2007- Απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας και για τα νοικοκυριά”, αναφέρει η Ημερησία.

Εθνική- ακίνητα: Η Εθνική πουλάει 1.879 ακίνητά της είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας Κέρδος, η οποία προσθέτει ότι ”θα κρατήσει μόνο αυτά που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της”.

Eurobank- αλλαγές: Για ”νέο πελατοκεντρικό μοντέλο και νέα ονομασία από τη Eurobank”, κάνει λόγο η Καθημερινή στο οπισθόφυλλό της, ενώ ”αποσύρεται η Ergasias είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής.

Τράπεζα Κύπρου: Ομολογιακό δάνειο 170 εκατ. ευρώ εκδίδει η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με την Οικονομική Καθημερινή.

Μηχανική- αποτελέσματα: Σημαντική αύξηση κερδών για τη Μηχανική είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής.

Ολυμπιακή- πρόστιμο: ”Το πρώτο πρόστιμο για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις”, είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος.

ΔΕΗ- εγγραφή: ”ΔΕΗ: εγγραφές για το 11,2%”, γράφει η Εξπρές, ενώ ”ΔΕΗ: Από την ερχόμενη Τρίτη το β΄ πακέτο” τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Χρηματιστηρίου.

Amro- Aspis Bank: ”Ολοκληρώθηκε το deal της Aspis Bank με την Amro”, γράφει το Χρηματιστήριο.

Νεώριο Σύρου: ”Στο real estate εισέρχεται το Νεώριο Σύρου”, είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v