Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης

Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, οι αλλαγές στη φορολογία, οι κριτικές για τον προϋπολογισμό, οι εκτιμήσεις για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο αλλά και τα αποτελέσματα των Καρέλια και Μινωικών Γραμμών, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης
Τα…μπράβο και τα ”πρέπει” του ΟΟΣΑ προς την ελληνική οικονομία αποτελούν το κύριο θέμα σε πολλές από τις οικονομικές εφημερίδες.

ΟΟΣΑ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης υπό την απειλή πληθωριστικών πιέσεων ”βλέπει” ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ”το Βήμα”, ενώ προχωρεί σε συστάσεις και για διαρθρωτικές αλλαγές, καρότο και μαστίγιο από τον ΟΟΣΑ αναφέρει στο τίτλο της το ”Χρηματιστήριο”.

Προϋπολογισμός: Ομαδικά πυρά κατά του προϋπολογισμού αναφέρει στον τίτλο της η ”Ναυτεμπορική” κάνοντας λόγο για σκληρή κριτική από αντιπολίτευση και φορείς, πολιτική σύγκρουση σε τρία μέτωπα ”βλέπει” η εφημερίδα ”το Βήμα”, για αύξηση των φορολογικών εσόδων με ταχύτητα διπλάσια του πληθωρισμού κάνει λόγο η ”Εξπρές”, μόνο 12 στα 100 ευρώ για την ανάπτυξη είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ”Καθημερινής”, που αναφέρει ότι χρέος, εισφορές, μισθοί, συντάξεις απομυζούν το 74% των κρατικών δαπανών του προϋπολογισμού.

Τράπεζες: Σημαντική αύξηση των κερδών των τραπεζών από το 2003 ”βλέπει” σε έκθεσή της η Merrill Lynch κάνοντας λόγο για εκρηκτική άνοδο της κερδοφορίας της Εθνικής και της Εμπορικής σε σχέση με φέτος σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ”Ημερησίας”, θετικές εκτιμήσεις για την πορεία των τραπεζών το 2003 προβλέπει στην έκθεσή της η Merrill Lynch σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Φορολογικό: Καταργούνται οι διάτρητες αποδείξεις και περιορίζεται κατά 70% η γραφειοκρατία σύμφωνα με την πρώτη σελίδα της ”Ημερησίας”, καταργούνται θεώρηση και διάτρηση είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, καταργείται η υποχρέωση θεώρησης είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”, για αθεώρητα στοιχεία από το 2003 κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, καταργείται η θεώρηση τιμολογίων με λιγότερη ταλαιπωρία στις εφορίες είναι ο τίτλος του ”Βήματος”, καταργείται η θεώρηση ΔΟΥ μηχανογραφημένων στοιχείων αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, παρελθόν οι θεωρήσεις τιμολογίων σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Καρέλια: Αύξησε 24% τα κέρδη 9μηνου η Καρέλια σύμφωνα με τον τίτλο της ”Ημερησίας”, η απώλεια του Camel έπληξε τις πωλήσεις της Καρέλιας είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, εντυπωσιακά αποτελέσματα από τον Καρέλια εκτιμά στον τίτλο της η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Μινωικές: Με κέρδη 37,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο η εταιρία Μινωικές Γραμμές αναφέρει στον τίτλο της η ”Καθημερινή”, επάνοδο στην κερδοφορία για τις Μινωικές αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΣΕΒ: Δηλωτική της στροφής της ΝΔ η επίθεση στο ΣΕΒ σχολιάζει η ”Ημερησία”, για επίθεση της ΝΔ μέσω ΣΕΒ στο φορολογικό κάνει λόγο το ”Κέρδος”, ανεβάζει τους τόνους η ΝΔ αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Σοφοκλέους: Για φούσκα και στην κάθαρση της Σοφοκλέους κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, όσον αφορά στη στοιχειοθέτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες που ταλάνισε τη χρηματιστηριακή αγορά την τελευταία τριετία.

ΟΤΕ: Για ετήσιες απώλειες 60 εκατ. δολαρίων που ”εγκαινιάζουν” τη συμφωνία με RomTelecom κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v