Ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης

Το περιεχόμενο του προϋπολογισμού, το συμβούλιο ανταγωνιστικότητας, οι εξελίξεις γύρω από τα ιδιωτικά χρηματιστήρια στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και η παρουσίαση των οικονομικών προβλέψεων της Eurobank απασχολούν τα οικονομικά φύλλα την Τετάρτη.

Ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης
Το περιεχόμενο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες έχει ως πρώτο της θέμα η πλειοψηφία των οικονομικών εφημερίδων, ενώ άλλα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό τύπο την Τετάρτη είναι η ανταγωνιστικότητα, οι εξελίξεις γύρω από τα ιδιωτικά χρηματιστήρια και η παρουσίαση των προβλέψεων της Eurobank.

Προϋπολογισμός: ”Με προεκλογική χροιά ο προϋπολογισμός 2003”, είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Ναυτεμπορικής, η οποία στον υπέρτιτλο προσθέτει ”δανεισμός μόνο για επενδύσεις, αλλά με το δημόσιο χρέος στα ύψη”. Για προϋπολογισμό ”με… βαρύ χρέος έναντι του δημόσιου χρέους”, γράφει η Οικονομική Καθημερινή, ενώ για ”πυροσβεστικό προϋπολογισμό σταθερότητας”, κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

”Αιμοδότες οι μικρομεσαίοι και το 2003”, γράφει το Βήμα, ενώ ”Τρύπα” 2 δισ. ευρώ εκτιμά η Ημερησία, ότι κλείνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, προσθέτοντας ”Διατηρούνται άθικτες 800 φοροαπαλλαγές, μετατίθεται για αργότερα η επιβολή φόρων στα ακίνητα”. Στο θέμα αναφέρεται και το Χρηματιστήριο με τον τίτλο ”κατατέθηκε χθες ο προϋπολογισμός”, ενώ ”Κυριαρχούν τα ελλείμματα” είναι ο τίτλος της Εξπρές.

Ανταγωνιστικότητα: ”Κ. Σημίτης: Βάλτε το χέρι.. στην τσέπη” είναι ο τίτλος του Κέρδους για το θέμα της συνεδρίασης της επιτροπής Ανταγωνιστικότητας, στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός. ”Κόντρα ΣΕΒ- κυβέρνησης για την ανταγωνιστικότητα” αναφέρει το Χρηματιστήριο. ”Κ. Σημίτης: Υπόθεση των επιχειρήσεων η ανταγωνιστικότητα” γράφει το Βήμα Ανάπτυξη, ενώ στο θέμα αναφέρεται στην πρώτη της σελίδα και η οικονομική Καθημερινή, με την Εξπρές να γράφει ”Άρση εμποδίων απαιτεί η ανταγωνιστικότητα”.

Ιδιωτικά χρηματιστήρια- ΕΕ: ”Πράσινο φως για αγοραπωλησίες μετοχών εκτός χρηματιστηρίων στην ΕΕ” είναι ο τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”ενιαίο διαβατήριο για συναλλαγές στην ΕΕ”, αναφέρει το Βήμα Ανάπτυξη.

Eurobank- παρουσίαση: ”Eurobank: Αισιοδοξία υπό προϋποθέσεις” είναι ο τίτλος της Καθημερινής για την παρουσίαση των προβλέψεων της τράπεζας από τα στελέχη της. ”Τα χειρότερα στο ΧΑ ανήκουν στο παρελθόν” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του Κέρδους, το οποίο στον υπέρτιτλό του αναφέρει ”Ν. Καραμούζης: Το 2003 θα είναι καλύτερη χρονιά”. ”Υπάρχουν εταιρίες με καλές προοπτικές στο χρηματιστήριο” τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της Ημερησίας. Αντίθετη άποψη έχει για το θέμα το Χρηματιστήριο το οποίο γράφει ”Eurobank: Ακριβό το ΧΑ, δυσοίωνες οι προοπτικές”.



Κομισιόν- Γαλλία- Γερμανία: Ενεργοποιείται το σύμφωνο σταθερότητας για Γερμανία είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ ”Κομισιόν εγκαλεί Γερμανία” αυτός της Καθημερινής. ”Γαλλία, Γερμανία στο εδώλιο για τα ελλείμματα”, γράφει το Βήμα, ενώ στο θέμα αναφέρεται και η Εξπρές.

ΕΥΑΘ- δωρεάν μετοχές: ”Η ΕΥΑΘ θα διανείμει δωρεάν μετοχές” είναι ο τίτλος της Καθημερινής στο οπισθόφυλλό της, ενώ ”ΕΥΑΘ: Με 48,9% τρέχουν τα κέρδη της στο 9μηνο”, αναφέρει το Χρηματιστήριο.

Γερμανός- αποτελέσματα: ”Βελτιωμένα μεγέθη παρουσίασε ο Γερμανός”, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας για την εταιρία ότι ”ενδυναμώνει τη θέση της στην εγχώρια αγορά”.

Σιδενόρ: ”Νομικές ασάφειες φρενάρουν τη Σιδενόρ”, τιτλοφορείται σχετικό θέμα της Καθημερινής, ενώ αναβάλλεται η συγχώνευση Σιδενόρ- Sovel αυτό του Χρηματιστηρίου.

Τράπεζα Κύπρου- αποτελέσματα: ”Μειωμένα κατά 51,9% τα κέρδη της τράπεζας Κύπρου”, γράφει η Ημερησία, ενώ προσθέτει ότι η υποχώρηση αποδίδεται κυρίως στις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις. ”Μειωμένα στο ήμισυ τα κέρδη 9μήνου της Κύπρου” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v