Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ και της Ελλάδας, την επικείμενη δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ, αλλά και τη σημαντική υποχώρηση του τίτλου του ΟΤΕ, ασχολείται ο οικονομικός τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Προϋπολογισμός, πληθωρισμός, δημόσια εγγραφή ΔΕΗ και υποχώρηση της τιμής του ΟΤΕ απασχολούν κατά κύριο λόγο τις οικονομικές εφημερίδες την Τρίτη, ενώ δεν λείπουν και εταιρικά νέα.



Προϋπολογισμός: ”Τα προϋπολόγισαν Χριστοδουλάκης- Γκαργκάνας” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, ενώ ”τι παίρνει και τι δίνει ο νέος προϋπολογισμός” αυτός του Βήματος, το οποίο προσθέτει ”ακίνητα, ποτά, τσιγάρα, τέλη κυκλοφορίας πηγές επιπλέον εσόδων 1,8 δισ. ευρώ”. ”Ο προϋπολογισμός σήμερα στη βουλή- εκτίναξη και του δημόσιου χρέους”, γράφει η Ναυτεμπορική, ενώ για ”τελευταίες διαβουλεύσεις πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού” κάνει λόγο το Κέρδος, γράφοντας στο βασικό του θέμα ”προσπάθεια σύγκλισης απόψεων κυβέρνησης ΤτΕ- Διάσταση απόψεων για τα μεγέθη της οικονομίας”. Στο θέμα αναφέρονται ακόμη η Εξπρές και η Καθημερινή, ενώ ”ανήμπορο να τιθασεύσει τον προϋπολογισμό” βλέπει το Χρηματιστήριο το ΥΠΕΘΟ.

Πληθωρισμός: Με τον προϋπολογισμό σε Ελλάδα και Ευρωζώνη ασχολείται στην πρώτη της σελίδα η Ελευθεροτυπία, ενώ το ίδιο κάνει και το Βήμα, γράφοντας ”στο Ζενίθ εξαμήνου ο πληθωρισμός της ευρωζώνης”. ”Πληθωριστική έκρηξη σε 10 χώρες της Ευρωζώνης” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Ναυτεμπορικής, ενώ ο υπέρτιτλος θέτει την Ελλάδα ”τέταρτη από το… τέλος”.

ΟΤΕ- πτώση: Για ”μαζική φυγή από τη μετοχή του ΟΤΕ” κάνει λόγο η Οικονομική Καθημερινή, ενώ προσθέτει ”αθρόες πωλήσεις από ξένους θεσμικούς- απώλειες 39% από τον Ιούνιο”. ”Ο ΟΤΕ παρέσυρε τη Σοφοκλέους”, είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ ”Χ.Α.: ισχυρή πίεση λόγω ΟΤΕ”, αυτός της Εξπρές. Για ”επιστροφή στα επίπεδα του 1996” κάνει λόγο η Ημερησία.

ΔΕΗ: ”Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η νέα δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου με τον υπέρτιτλο να κάνει λόγο για ”πλήγμα για την αγορά η συνέχιση των μετοχοποιήσεων”. ”Στις 9 Δεκεμβρίου η τιμή των νέων μετοχών της ΔΕΗ”, γράφει η Ημερησία, προσθέτοντας ότι ”η δημόσια εγγραφή θα γίνει από τις 3 έως 6 Δεκεμβρίου”.



Γενική- αποτελέσματα: ”Ζημιές ύψους 9,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο η Γενική Τράπεζα” είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, ενώ παρόμοιος είναι και αυτός της Ημερησίας. ”Η εξυγίανση στοίχισε στη Γενική” τιτλοφορείται σχετική αναφορά του Χρηματιστηρίου.

Goody’s- 9μηνο: ”140 εκατ. ευρώ ο τζίρος 9μήνου είναι ο τίτλος της Ημερησίας”, ενώ ”ενισχυμένα τα μεγέθη εννεαμήνου” είναι ο τίτλος της εφημερίδας Χρηματιστήριο.

ΕΒΖ- μέρισμα: ”Αυξημένο μέρισμα θα διανείμει η ΕΒΖ”, αναφέρει η Καθημερινή.

Χ.Κ. Τεγόπουλος: Βελτίωση του κύκλου εργασιών 7,08% για την Χ.Κ. Τεγόπουλος, γράφει στο οπισθόφυλλό της η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v