Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Με τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής, τα macro στοιχεία για την ελληνική οικονομία, την επικείμενη εισαγωγή των μεσολαβητών αγοράς, αλλά και τις εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο (Marfin, Eurobank) ασχολείται ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Τα αποτελέσματα 9μήνου της Εθνικής, οι εξελίξεις γύρω από το μεσολαβητή αγοράς, οι επενδύσεις του Γ΄ ΚΠΣ, μακροοικονομικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, αλλά και εξαγορές στον τραπεζικό χώρο (Marfin και Eurobank) απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Τετάρτης. Ξεχωριστή θέση κατέχει για δεύτερη ημέρα και το θέμα του κυπριακού.

Εθνική- 9μηνο: Μείωση κερδών 51,5% ο όμιλος Εθνικής είναι ο τίτλος του οπισθόφυλλου της Καθημερινής, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι ”Χρηματιστηριακά έσοδα και εθελούσια έξοδος σε τράπεζα και ΕΤΕΒΑ έπληξαν τα αποτελέσματα 9μήνου”. Σημαντική υποχώρηση κερδών για Εθνική γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ στα αποτελέσματα της τράπεζας αναφέρονται επίσης η Ημερησία, η Εξπρές και το Κέρδος. Στα 276,35 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Εθνικής είναι ο σχετικό τίτλος της Ναυτεμπορικής

Μεσολαβητής αγοράς: ”50 μετοχές αποκτούν market maker” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Χρηματιστηρίου”, ενώ προστίθεται ότι ”στόχος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων”. Για ”πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου” μας πληροφορεί ο υπέρτιτλος. Στο θέμα αναφέρεται και η Καθημερινή, γράφοντας ”τα… παράπονα στον μεσολαβητή αγοράς”

Γ΄ ΚΠΣ- επενδύσεις: Ανοίγουν οι πόρτες για επενδύσεις μέσω Γ΄ ΚΠΣ” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Κέρδους, το οποίο αναφέρει ότι από 25 Νοεμβρίου οι τράπεζες θα δέχονται τις αιτήσεις. Το θέμα έχει ως πρώτο της και η Ναυτεμπορική, γράφοντας ότι ”Αρχίζει ο χορός των επιδοτήσεων για τους μικρομεσαίους”

Μακροοικονομικά- Ελλάδα: ”Οι επιχειρήσεις ξεπερνούν τη χώρα σε διεθνή λίστα ανταγωνιστικότητας” είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής που επικαλείται τα στοιχεία από το World Economic Forum. ”World Economic Forum: Νέα υποχώρηση στον δείκτη ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα”, γράφει η Εξπρές, ενώ για ”δύο βαρίδια που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας” κάνει λόγο η Ημερησία. ”Περιορισμό του ρυθμού ανάπτυξης στο 9μηνο”, αναφέρει το Χρηματιστήριο. Υποχώρησε στο 3,4% η ανάπτυξη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ- Romtelecom: Ο ΟΤΕ ενισχύει δανειακά τη RomTelecom γράφει η Καθημερινή, ενώ σε άλλο σημείο της τελευταίας της σελίδας αναφ’έρετια η εκτίμηση της SSSB ότι το ποσοστό της ρουμάνικης εταιρίας εξαγοράστηκε με premium 40%. Οριστικά στον ΟΤΕ το 54% της RomTelecom” είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ για ”βαρύ κόστος” κάνει λόγο η Ναυτεμπορική. ”Τι θα στοιχίσει στον ΟΤΕ η εξαγορά της RomTelecom είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος.

Marfin Bank- εξαγορά: Την Επενδυτική Τράπεζα εξαγοράζει η Marfin, αναφέρει στην πρώτη του σελίδα το Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως οι μέτοχοι της πρώτης είπαν τελικά το ”ναι”. ”Στη Marfin Bank η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος”, γράφει το Βήμα Ανάπτυξη.

Interamerican- επέκταση: ”Στη Ρουμανία επεκτείνεται η Ineramerican” αναφέρει το Χρηματιστήριο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δημιουργεί κλινική στη γειτονική χώρα.

Eurobank- επέκταση: ”Γιουγκοσλαβική τράπεζα εξαγοράζει η Eurobank”, αναφέρεται στο Χρηματιστήριο, ενώ η Εξπρές μας πληροφορεί ότι πρόκειται για την Post Bank. Στη Eurobank το 67% της Post Banka είναι ο τίτλος της Ημερησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v