Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης

Η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τα στοιχεία για τα κρατικά ομόλογα, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank, οι δηλώσεις Καρατζά, απασχολούν τον οικονομικό τύπο την Τρίτη, χωρίς να λείπουν οι αναφορές και στην επικείμενη διάθεση πακέτου της ΔΕΗ στη Σοφοκλέους.

Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης
Με την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τα στοιχεία για τα κρατικά ομόλογα, τα αποτελέσματα της Eurobank, αλλά και τις δηλώσει Καρατζά, ασχολούνται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές και στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΥΕ για τη μεταποιητική δραστηριότητα, όπως και στις εξελίξεις στο κυπριακό.

Ασφαλιστικά ταμεία: Για ”Ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων κάνει λόγο η Καθημερινή”, σε θέμα της όπου περιγράφονται ”ποια ταμεία έχουν μεγαλύτερη περιουσία ανά ασφαλισμένο”. ”Μειώνονται οι εργαζόμενοι, φτωχαίνουν όλα τα ταμεία” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, η οποία αναφέρει ότι ”τα πλούσια ταμεία απαντώνται στις τράπεζες και τα άλλα απλώς είναι φτωχά”. Στο θέμα αναφέρεται και το Βήμα Ανάπτυξη, γράφοντας ”στο παρά πέντε τα ασφαλιστικά ταμεία”. Αίρεται ο ασφαλιστικός έλεγχος στα ταμεία είναι ο υπέρτιτλος της Ναυτεμπορικής, με τον τίτλο να κάνει λόγο για ”επαγγελματική ασφάλιση για επικουρική και εφάπαξ”. ”Σε κάθε 10 ασφαλισμένους αντιστοιχούν δέκα συνταξιούχοι” γράφει άλλωστε η Ημερησία.

Κρατικά ομόλογα: Σε χαμηλά επίπεδα διεθνώς οι τιμές των κρατικών ομολόγων” τιτλοφορείται το θέμα στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής. ”Η αναβάθμιση δεν βοήθησε” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας”, ενώ ”ρεκόρ συναλλαγών με πτώση τιμών” είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος, η Εξπρές, και η Ημερησία.

Eurobank- αποτελέσματα: ”Χαμηλότερα κατά 9% τα κέρδη του ομίλου Eurobank”, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι ”βελτιώθηκαν όμως τα καθαρά έσοδα από τόκους”. Στα αποτελέσματα της τράπεζας αναφέρεται και η Καθημερινή γράφοντας ”η λιανική διέσωσε τα κέρδη, ενώ ”μικρές” χαρακτηρίζει το Βήμα τις απώλειες εννεαμήνου. Αναφορά στα αποτελέσματα κάνουν επίσης το Κέρδος και η Εξπρές, ενώ η Ημερησία γράφει, μεταξύ άλλων, για σημαντική αύξηση των οργανικών εσόδων και συγκράτηση του λειτουργικού κόστους.

Δηλώσεις Καρατζά: ”Μεγέθυνση της ΕΤΕ με εξαγορά ή συγχώνευση’ είναι ο τίτλος της Ημερησίας για το θέμα, η οποία στη συνέχεια αναφέρει ”αισιόδοξος ο διοικητής για την πορεία της οικονομίας, αρνητική υπερβολή στη Σοφοκλέους”. Παρόμοιος είναι και ο τίτλος της Εξπρές, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος. ”Αισιόδοξος ο Καρατζάς για την οικονομία”, γράφει το χρηματιστήριο.

ΔΕΗ- μετοχοποίηση: Με ένα πακέτο ΔΕΗ τέλος για φέτος, γράφει στην πρώτη της σελίδα η Εξπρές, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου, προσδιορίζει η Ημερησία το νέο πακέτο μετοχών της εταιρίας, γράφοντας ότι επιπλέον 15% της επιχείρησης θα διατεθεί σε έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. ”Νέο πακέτο της ΔΕΗ σύντομα στη Σοφοκλέους”, είναι εξάλλου, ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Επενδύσεις εργασίας: Για ”περίεργες συμπτώσεις στις επενδύσεις Εργασίας” κάνει λόγο το άρθρο στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής, όπου επισημαίνεται η διπλή ιδιότητα του ορκωτού λογιστή και ως ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της ΕΤΒΑ finance.

ΟΤΕ- Armentel: ”Ο ΟΤΕ πωλεί το 90% της Armentel”, σύμφωνα με το θέμα στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v