Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης

Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του χρηματιστηρίου, τη μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ κατά 0,5% από τη Fed και τη συγχώνευση των επενδυτικών μονάδων της Eurobank ασχολούνται στο σύνολο τους τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης
Οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το σύνολο του ελληνικού οικονομικού Τύπου.

Μέτρα-Σοφοκλέους: Με τον τίτλο ”τρία συν ένα μέτρα για αφύπνιση της Σοφοκλέους” αναφέρεται στο θέμα το Βήμα, 4 μέτρα για ΧΑΑ και εταιρικές σχέσεις είναι η άποψη του Κέρδους για το ίδιο θέμα, διέξοδος στη χρηματοδότηση είναι το πρωτοσέλιδο της Εξπρές, με τον τίτλο νέοι νόμοι για το Χρηματιστήριο αλλά όχι πανωτόκια αναφέρει η Ελευθεροτυπία στο θέμα, για ριζικές αλλαγές στις αγορές μετοχών και ομολόγων κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα η Ναυτεμπορική, ”μπαράζ απορροφήσεων αλλάζει το χάρτη της Σοφοκλέους” εκτιμά το Χρηματιστήριο, την ”ανατροπή σκηνικού στη Σοφοκλέους” σχολιάζει και η Ημερησία.

Fed: Το τέλος της ύφεσης δείχνει ο Γκρίνσπαν με τη μείωση των επιτοκίων, εκτιμά στην πρώτη σελίδα η Ημερησία, η Fed μείωσε μισή μονάδα τα επιτόκια είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, εξέπληξε η Fed με το –0,5% των επιτοκίων σχολιάζει η Ελευθεροτυπία, για κίνηση έκπληξη κάνει λόγο η Εξπρές, σήμα Γκρίνσπαν για ραγδαία μείωση των επιτοκίων ”βλέπει” το Βήμα, μείωση επιτοκίων κατά 0,5% είναι ο τίτλος του Κέρδους για το θέμα.

Πανωτόκια: Καμία αλλαγή στα πανωτόκια είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής επικαλούμενη τη δήλωση του κ. Χριστοδουλάκη σχετικά με πιθανή νέα ρύθμιση, τα πανωτόκια ”διχάζουν” ΤτΕ-Υπ. Οικονομίας είναι η άποψη του Χρηματιστηρίου, Χριστοδουλάκης και Καρατζάς συμφωνούν ότι το θέμα έχει λήξει σχολιάζει η Ημερησία, τη δήλωση του Χριστοδουλάκη ότι δεν θα γίνει νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια επικαλείται το Βήμα, ”ξεχάστε” νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια είναι ο τίτλος της Εξπρές, ”παρεξήγηση” για τα πανωτόκια είδε η Καθημερινή.

Eurobank: Στην απορρόφηση δύο θυγατρικών της εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου προχωράει η Eurobank όπως αναφέρει το Βήμα στην πρώτη σελίδα, συγχωνεύονται οι επενδυτικές της Eurobank αναφέρει το Κέρδος, η Eurobank απορροφά ΕΠ.ΕΡ και Αναπτύξεως είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η Eurtobank ενσωματώνει ΕΠΕΡ και ΕΠΑΝ είναι το σχόλιο του Χρηματιστηρίου, τις απορροφήσεις από Eurobank αναφέρει η Ναυτεμπορική, οφέλη από τη συγχώνευση των επενδυτικών εταιριών βλέπει για τη Eurobank η Εξπρές.

Λογιστικά Πρότυπα: Για την επιχείρηση διαφάνειας και εκσυγχρονισμού της αγοράς αναφέρει στην πρώτη σελίδα το Χρηματιστήριο, για ένα χρόνο η παράταση στην εφαρμογή, εκτιμά η Ναυτεμπορική, με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα οι ισολογισμοί 2003, είναι ο τίτλος της Ημερησίας.

Πειραιώς: Μικρή κάμψη στα κέρδη από Τρ. Πειραιώς είναι ο τίτλος της εφημερίδας Χρηματιστήριο, στο +6,7% τα κέρδη για την Πειραιώς, όπως αναφέρει στην πρώτη σελίδα η Ναυτεμπορική, κράτησε τα κέρδη στο 9μηνο η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο τίτλος της Ημερησίας, την αύξηση σε ποσοστό 6,8% των μετά από φόρων κερδών ανά μετοχή καταγράφει και το Κέρδος, για την αύξηση 6,8% στα κέρδη μετά φόρων του ομίλου Πειραιώς αναφέρεται και η Καθημερινή, με τον τίτλο αυξημένα τα κέρδη του ομίλου Πειραιώς στο 9μηνο αναφέρεται στο θέμα και η Εξπρές.

Καύσιμα: Με τον τίτλο ένα στα τρία πρατήρια αγνοεί την πτώση του πετρελαίου αναφέρεται στο θέμα των καυσίμων η Καθημερινή, το 30% των πρατηρίων υγρών καυσίμων πωλεί με τιμές αδικαιολόγητα υψηλές είναι η άποψη του Κέρδους, ένα στα τρία πρατήρια δεν περνά στην κατανάλωση τιε μειώσεις τιμών από τα διυλιστήρια, είναι ο τίτλος του Βήματος για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v