Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η παράταση στον διαγωνισμό του ΟΛΠ, το ενδιαφέρον τις ΑΤΕ για εξαγορές στη ΝΑ. Ευρώπη και των ΕΛΠΕ για την αλβανική ARMO και η κρίση στις διεθνείς αγορές είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η παράταση στον διαγωνισμό του ΟΛΠ, το ενδιαφέρον τις ΑΤΕ για εξαγορές στη ΝΑ. Ευρώπη και των ΕΛΠΕ για την αλβανική ARMO και η κρίση στις διεθνείς αγορές είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΟΛΠ: Έως τις 9 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλουν τις οικονομικές προσφορές τους οι ενδιαφερόμενες εταιρίες για να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό εκχώρησης υπηρεσιών του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ η οποία ελήφθη χθες, γράφει η ”Καθημερινή”, η οποία σημειώνει ότι αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 350 εργαζομένων προκειμένου το λιμάνι να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Εν τω μεταξύ, χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων απέστειλε εξώδικη όχληση - διαμαρτυρία κατά των διοικήσεων των ΟΛΠ - ΟΛΘ, όπως αναφέρει το ”Βήμα”. Εξώδικο απέστειλαν στον ΟΛΘ 226 επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας.

ΑΤΕ: Εξαγορές στη ΝΑ. Ευρώπη, στην Αίγυπτο και στη Ρουμανία σχεδιάζει η ATEbank, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υποδιοικητής της τράπεζας κ. Παναγιώτης Βαράγκης, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΕΛΠΕ: Για ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την αλβανική ARMO κάνει λόγο η ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι, εκτός από τα ΕΛΠΕ, τον φάκελο της ιδιωτικοποίησης του 85% της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας έχουν παραλάβει άλλες 14 ξένες πετρελαϊκές επιχειρήσεις.

Coca Cola 3E: Περιορισμό του ρυθμού ανάπτυξης στη ρουμανική αγορά αναμένει για το 2008, σε σχέση με το περυσινό έτος, η Coca Cola 3E Ρουμανίας - Μολδαβίας, καθώς προβλέπεται επιβράδυνση της εγχώριας κατανάλωσης και αυξημένο κόστος παραγωγής, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Alapis: Ακυρώθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του Reuters όσο και του ρουμανικού Τύπου ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του 53% της φαρμακοβιομηχανίας Antibiotice, αφού όπως φαίνεται το υψηλό τίμημα που απαιτούσε η αρχή αποκρατικοποιήσεων δεν προσφέρθηκε από καμία από τις 53 εταιρίες που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η Alapis, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

Εμπορική: Στη ριζική αναδιάρθρωση του συνόλου του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, που αριθμεί τα 370 σημεία, αλλά και του τρόπου λειτουργίας του ομίλου προχωρά η Emporiki Bank. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, στόχος των αλλαγών, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού, είναι η μετατροπή των καταστημάτων σε αποκλειστικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατείας. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στη διοικητική δομή.

Πειραιώς: Μεγάλη κινητικότητα στην Πειραιώς στον τομέα του asset management. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, φήμες στην αγορά θέλουν ο κ. Γ. Παπουτσής να εντάσσεται στο δυναμικό της τράπεζας, ενώ ήδη η Πειραιώς έχει πάρει για το asset management από τη Citi τον κ. Στ. Σιώκο.

Elmec: Τη διατήρησή της στο ταμπλό του χρηματιστηρίου επιδιώκει η Elmec Sport, θυγατρική του ομίλου Folli Follie, στο πλαίσιο του οποίου προχωρά στη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης με ιδιωτική τοποθέτηση, γράφει η ”Ναυτεμπορική”, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, μετά τη συνεργασία που έχουν συνάψει ο όμιλος Folli Follie με την οικογένεια Παπαϊωάννου, αναπτύσσοντας από κοινού τα καταστήματα Folli Baby στην ασιατική αγορά, τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο ένταξης της Lapin στον εισηγμένο όμιλο μέσω της Elmec.

Mediterra: Την ίδρυση καταστημάτων στη Γαλλία, στην Αμερική και στη Σαουδική Αραβία, όπου και καταγράφεται η υψηλότερη κατανάλωση μαστίχας, σχεδιάζει η Mediterra, που διαχειρίζεται τα Mastiha Shop, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Σοφοκλέους Ι: Στο 50,8% μειώθηκε η συμμετοχή των ξένων χαρτοφυλακίων στο ελληνικό χρηματιστήριο τον Φεβρουάριο, από 51,3% τον πρώτο μήνα του 2008. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, σημειώθηκαν εκκροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 104,5 εκατ. ευρώ.

Διεθνείς Αγορές: Για ”νάρκη δολαρίου στις αγορές” κάνει λόγο η ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει το νέο ρεκόρ για το ευρώ (1,5644 δολάριο), τον χρυσό (1.000 δολάρια) και το πετρέλαιο (111 δολάρια).

Σοφοκλέους ΙΙ: Ποτέ κατά την τελευταία δεκαετία οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ελληνικών blue chips δεν ήταν τόσο ελκυστικοί, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Blue Chips: Τώρα βγάζουν μάτι!”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v