Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, τα ”σχέδια εκτάκτου ανάγκης” από χρηματιστηριακές, η πιθανή παράταση στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, τα ”σχέδια εκτάκτου ανάγκης” από χρηματιστηριακές, η πιθανή παράταση στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί σήμερα ή το αργότερο την Τετάρτη αγωγή για τις διακοπές στη ηλεκτροδότηση, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίρων Γ. Κασιμάτης, ο οποίος είπε ότι την Πέμπτη αφού εκδοθεί το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Σανιδά, ο οποίος ερευνά τις ευθύνες για τις διακοπές ρεύματος, θα καταθέσει αγωγή για το ίδιο ζήτημα, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους: Μέτρα για να μην επαναληφθεί το μπλακ άουτ των συναλλαγών της προηγούμενης εβδομάδας λαμβάνουν οι φορείς του ελληνικού χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με την ”Ημερισία”, αρκετές χρηματιστηριακές εταιρείες υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές τράπεζες για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΟΛΠ: Παράταση 40 ημερών στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Έως τις 30 Ιουνίου αναμένεται να αναδειχθεί ο προσωρινός μειοδότης.

Υπόθεση Γερμανός: Συνολικά πρόστιμα ύψους 580.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση Γερμανός, για παράβαση του νόμου περί κατάχρησης αγοράς. Παράλληλα, πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ επέβαλε στην Eurobank ΑΧΕΠΕΥ, επειδή έκρινε πως η εταιρεία δεν έλαβε προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει την παραπάνω παραβατική συμπεριφορά, αναφέρει η ”Ημερησία”.

MIG: Σε σειρά ενεργειών θα επιδιώξει να προχωρήσει ο όμιλος της Marfin Investment Group μέσω νέων εξαγορών, καθώς και άλλων πρωτοβουλιών, ώστε να αυξήσει την αξία της εταιρείας και ταυτόχρονα να αναστρέψει τη μεγάλη πτώση της μετοχής, η οποία όπως υποστηρίζει η διοίκηση δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες, γράφει το ”Χρηματιστήριο”, σημειώνοντας ότι το P/BV της MIG διαμορφώνεται πλέον στο 0,5.

Intracom: Η περαιτέρω διεθνής επέκταση αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση της Intracom IT Services, η οποία έχει καταφέρει σήμερα τα έργα που αναλαμβάνει στο εξωτερικό να αντιστοιχούν ήδη σε περισσότερο από 60% του συνολικού κύκλου εργασιών της, ενώ πολύ σύντομα η εταιρεία θα ανακοινώσει έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ανέλαβε στην Ιορδανία, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Εθνική Τράπεζα: Σε δυο μέτωπα κινείται στο εξωτερικό ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, καθώς βρίσκεται ήδη κοντά στην εξαγορά της ουκρανικής Kreditprombank, ενώ συμμετέχει στη λίστα των υποψηφίων για την αιγυπτιακή Banque du Caire, γράφει η ”Ημερησία”.

Οικονομία: Υπεραισιόδοξο θεωρεί η Moody’s το στόχο για μηδενισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, ο διεθνής οίκος προειδοποιεί για υποβάθμιση, εάν αυξηθεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και προβλέπει ότι φέτος θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v