Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα προβλήματα στην αγορά από την απεργία των εργαζομένων στην ΤτΕ, οι περικοπές της ηλεκτροδότησης λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της Vodafone, η ένταξη της Ελλάδας στη ”μαύρη λίστα” για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Τα προβλήματα στην αγορά από την απεργία των εργαζομένων στην ΤτΕ, οι περικοπές της ηλεκτροδότησης λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της Vodafone, η ένταξη της Ελλάδας στη ”μαύρη λίστα” για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Τράπεζα της Ελλάδος: Προβλήματα στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της αγοράς ομολόγων, στις τραπεζικές συναλλαγές και στις πληρωμές ΦΠΑ, προκάλεσαν χθες οι κινητοποιήσεις που αποφάσισαν αιφνιδιαστικά οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, γράφει η ”Ημερησία”. Όπως αναφέρει, η διοίκηση του ΧΑ θα κληθεί σήμερα το πρωί να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που λόγω των κινητοποιήσεων δεν εκκαθαριστούν οι συναλλαγές των προηγούμενων ημερών, η αγορά θα παραμείνει κλειστή.

ΔΕΗ: Για εκ περιτροπής περικοπές της ηλεκτροδότησης και σήμερα, προκειμένου να αποφευχθεί το μπλακ αουτ, προειδοποιεί εκ νέου η ΔΕΗ, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 6 μονάδες, συνολικής ισχύος 1250MW εξ αιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ τρία ακόμη εργοστάσια, συνολικής ισχύος 900MW, επίσης δεν λειτουργούν λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, γράφει η ”Ημερησία”.

ΟΤΕ: Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΤΕ κατά της Vodafone για τη χρήση του ονόματος ”ΟΤΕ” σε διαφημίσεις της τελευταίας, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

TOUSA: Για δικαστική εμπλοκή για την TOUSA κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σημειώνοντας πώς μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται τραπεζικοί οργανισμοί, η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, αλλά και μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων. Ως ενάγοντες φέρονται μη κατονομαζόμενοι αγοραστές μετοχών της TOUSA, ισχυριζόμενοι ότι δικαιούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2005 έως και 19ης Μαρτίου 2007 λόγω των εγγυήσεων που κατά τους ισχυρισμούς τους έδωσε η TOUSA και οι λοιποί εμπλεκόμενοι για την κοινοπραξία της Transeastern.

ΑΝΕΚ: Υπέρ της έκδοσης ομολογιακού δανείου 160 εκατ. ευρώ τάχθηκε η εξ αναβολής Β’ επαναληπτική ιδιαίτερη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα από καλύτερη θέση να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιαζόμενων στρατηγικών της επιλογών στο χώρο της ακτοπλοΐας και όχι μόνο, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Φουρλής: Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται το άνοιγμα του 3ου ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, που αναμένεται να εγκαινιασθεί στις 26 Μαρτίου 2008 στον Κηφισό, ενώ την ίδια στιγμή η θυγατρική του ομίλου Φουρλής, House Market, συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα για τη δημιουργία τριών νέων ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Ελληνική Τεχνοδομική: Νέο έργο ύψους 79 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του ΗΣΑΠ ανέλαβε ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Συγκεκριμένα, σημειώνει το ”Κέρδος”, υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας Άκτωρ ΑΤΕ και της ΗΣΑΠ ΑΕ, σύμβαση για την κατασκευή του έργου ”Ανακαίνιση υποδομής, επιδομής γραμμών και ενίσχυση της Σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι της ΗΣΑΠ ΑΕ”.

Οικονομία: Για έκθεση ”κόλαφο” υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατατάσσει την Ελλάδα στην ”μαύρη λίστα” για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κάνει λόγο η ”Ημερησία”, αναφέροντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v